Háttérmese avagy fülsárszöveg

Pera76•  2015. június 15. 13:42

  Eccer vót, ahol nem, a világvégi kenderáztató mellett hátul, az asszonyboszontótól egy töpésre, a holdtöltéstől sáncnyira egy asztal. Ehhez az asztalhoz merészkedtek a félős királyjányok - a szépek és napfelkelte előttiek - a kishercegek, az imitátorok, hernyók, koboldok, glóriás istenkék, szegény dzsonik árnyékokkal, szóval odakószogtattak csudaféle emberek. Meg akik nem.      
  Békességben villásreggeliztek túrós puliszkát, bog ordát, lekmekütyüt, mikor mit - olykor ramadánosan, máskor ahogy esett, suppant, de ment a menet. Elteáztak szakszerűleg ötórásan - azaz egy kakukkolt, s két felhúzós órát, egy homokost, s egy atomrobbanásost  naponta kifingattak - bort áztattak magukban lábtól feküve, olykor megkujakolták a fenyőfa asztallap évgyűrűit. Az italtól néha megerősödtek, volt aki azzal bőcsködött, hogy ő a legmagasabb eszkéta, a másikhoz oda se lehetett súrlatni, mert rögvest kinyílt szemiben a bicsak, s azt kérdezte:
- Melyikből kérsz? A bal kezem a kórház, a jobb a temető.
  Persze ezeket a türelemharmaton és napfényevésen karcsúsodottak leültették a seggükre. Úgy. Magyarán.
  Szóval alapjáraton folyt a békepipafüst, az öregebb szájúak oktatták az ifjonti népet, már amelyik hagyta magát. A nyakas csürkék kapirgáltak aranykrajcárt/salakot, a kokasok tyúkhúron zenéltek, a pipék térerőt kerestek pillijeik pelyhesítésére, a vaddisznókat Csipike szelídítgette, miegymás. A Légyölő Galóca megkezdte kinövéseit, szóval volt gomba. S minden.
Aztán eccercsak megváltozott mesejország.
  Az asztalból hipproppra fabuda lett és már nem volt, hol falatozgatni, fenyővizet szípni. Csak visz ki vót. De az is hamisított mosolyú.
  A társaság nemes egyszerűje felvirágosodott. Elmentek németbe retkesnek. Vagy murkosnak. Jurópa minden sarkába s még a könyökin is jöttek ki. Ködöt lapátoltak a maradék parnasszusosok, a hargitai hegyorom lecsúszott a szentanna tójába, a téli berek bóbitáját megfújták, a sáskahadak tücsökültek, a békahadak eltutajoztak.
  De a buda az maradt. Fából. Bár ha angolvéce lett volna, a funkciója akkor sem a tápcsatorna első szakaszának kielégítésére szolgálhatna. Csakis hátul. Kérem. Hátul. Mint a tehen csája. Fabudi. Légy. Toj. Minő kilátás a bélátásra. No, isten véled szépremények.
  Ekkor léptem bé a képbe jómagammal, s elhatorám, hogy a felsőfokú vizsgáim csak leteszem, ha már a doktori disszertációmnak kéretlenül ezt kaptam: A hülyeség és a bészbollütő közötti összefüggések mélyenszántó tanulmányozása.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Molnar-Jolan2015. június 18. 18:55

:) tetszősen kanyarítod, banyus!

Pera762015. június 17. 22:22

@Donkanyar: Ha tudja, tőlem. :))

Donkanyar2015. június 17. 13:46

Tetszik ! Olyan ősi ! Más is megpróbálhatja ilyenül ?

Pera762015. június 16. 21:12

@Mamamaci40: Legalább a mosoly, így van...
@kapocsi.ancsa: Segítek egyet. Az Asszonyboszontó egy csárda az erdőre menetfelé. Neve jelzi, hogy mire jó. :) Azért került be ide, mert csak. Nem tudom. :)
@csillogo: Csató-sziti fogadta. :) A feszes hasizmaid meg elcserélném az én gömbölyűeimmel, de hát maradunk a sajátunknál. :)
@BakosErika: :)

Mamamaci402015. június 15. 22:32

köszöntöttem az élményt, melyet az olvasgatás nyújtott lett légyen ebben a hétfőben valami jó is!

kapocsi.ancsa2015. június 15. 22:13

:)))
hű, ehhez asszem fáradt vagyok egyszeri olvasásra minden poént kiszemezni, de jó így elalvás előtti mosolyizommozgatónak
Puszik

csillogo2015. június 15. 21:50

Jól disszertál(l)tál! :)
nagyon bejött nekem ez a tücsökülés és csak azt sajnálommm, hogy nincs idehaza egy kis bélisszem, mert ha azt inni tudnék, akkor tán kinyílna jobban a csipám!
Tesiölelés beirányítva csatóba! :)
( Ha mindennap ilyen mesejóországba forognék - nem lenne szükségem piláteszesül gyakorlatozni erősebb hasizomért!:) )

BakosErika2015. június 15. 19:18

Erikám, szeretem az ízes szavak mögé rejtett ütős mondanivalót.
Jó volt olvasni. :)

Pera762015. június 15. 16:02

@1968: Já, a nagyon hosszak nem biztos, hogy minden funkciót jól bé tudnak töltögetni, bár kinek a pap, kinek ami jut, :) de a mozsikálást a rövid velős, lényegretörés ütősebben megoldhatja. Helyenként. :))
Osztán ha ledoktoráltam, szólok, tes. :))

19682015. június 15. 15:47

"A hülyeség és a bészbollütő közötti összefüggések mélyenszántó tanulmányozása."

Hát, azt csak mélyen lehet, mert a hossza nem nagy - bár, türelemfüggő Jurópaiasan: tolerancijalógó... ;))

Pera762015. június 15. 14:20

@szederfalu: Haddelna. :))
Most micsináljak, ha ezt a tételt húztam ki?
@tiborcazigaz: Kösz.

szederfalu2015. június 15. 14:12

már majdnem jókat nevettem... aztán pofánb. szott a mondanivaló. azééé humorköntösbe ágyaztad, de nagyot ütött :)

tiborcazigaz2015. június 15. 13:49

Szupi. De istókuccse.