Hammazószeredai széljárás

Pera76•  2015. február 18. 16:08

Bacchus. Az égen s földön. Ma éppen fasírtot és csirkecombot akartam a kocorral nyesve falatozni, mikor reám dudált a fennvaló, hogy böjt van, te utolsó emberizink. Fene a beledet. Úgy megijedtem, hogy menten le kellett nyomjak egy futuckó szilvát a torkomon. Majd még egyet, hogy az első ne érezze egyedül magát odale. Erre fel ahelyett, hogy békességben megszeretgették volna egymást az alföldön - a gyomorszáj környékin - elkezdtek veszekedni, hangászni, hegyi áerre vágytak. Az első lehetett a nőnemű, mert felült a hangszálaimra, eppe olyan fájintosan, mint öreganyám a seprüjire szokott volt, a második csinált bánatában, na nem egy gyereket, hanem két fekvőtámaszt, aztán kiiszkolt a szájamból.

Eméssze meg a dühü a bolondját. De én egyszer nem.


Ennek utána béinvitáltam két pocegeret a konyhába, és békességben elrágcsálunk némi füstölt sajtot házikenyérrel, elcincogtunk azon, hogy mi a görcs is a szerelem. Szerettem volna tudni, egyiköjüknek hogy ityeg a fityeg, s mozdul-e még a pecek a másnak, de rögvest fordítottak a lapon.

Nem-e kivallattak volna, hogy valentájnkor kaptam-e szívecskét, rózsát. De felvilágosítottam őket, hogy azt nem, de mustárt kaptam. Hát azt minek, kérdék nagy jámborsággal. Azért, hogy a tavalyi lófact legyen mivel megegyem. Ezután jó vendéglátóként egyenesen a szemük világába nézve mondtam nekik,  hogy immár menjenek a szentjükbe, mert hívom Kancsi Marist - a vén anyamacskát - s az úgy elrendezi a dolguk, hogy azt se mondják: nyikk.


Nálunkfelé csudás szokás az, ha kínálnak valamivel, akkor ódzkodni kell, nemgetni, akkor is, ha guvad ki a szemed a pánkóért, csörögjéért pl. Én úgy állok a dolgokhoz, hogy már rögvest kínálgatás előtt szégyentelenül megtömöm a pofám, s a kabátzsebem, de mikor én kínálok, s huzakodnak, hogy nem kell, rávágom azonnal: akkor egyetek halat. Hát elmentem a boltba halért, hogy legyen itthon, ha már böjti szelek fújnak.


Vettem három darab cinai alaszkait, mert mi négytagú család lennénk, hát jusson mindegyiknek egy-egy. Azt még nem tudom, eszik-e vagy isszák, de jövő hammazószeredáig kitalálom.

Addig meg, hogy kárba ne vesszen a mai nap, s a drága disznókőttség, odateszem rotyogni a töltött káposztát a mázas korondiba.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762015. február 26. 10:35

@Molnar-Jolan: Volt egy munkatárslány, attól hallottam ezt az elmélkedést, csak ő mikuláskor kapott ajándékba ilyenséget. :)
@baramara: Az már igen! Láttam a fészen képeken, s tepsiben sült édesebb csodáidat is, szuperháziasszony lehetsz.

baramara2015. február 20. 20:32

:) Tetszett! Én ma saját füstölt, főtt császárszalonnát ettem... saját sütésű kenyérrel

Molnar-Jolan2015. február 20. 09:10

mustáros lófac, az jóféle, emésztető étek! :)))

Pera762015. február 20. 09:03

@1968: :) Ez is volt a cél. (És csak megsúgom, a töltöttből még van, de ejsze nem kell, a vén bűnösnek megfeküdte már a mértéknemtartóját.)
:)
@csillogo: Én bé. :) És jól tudod, hogy MARIKÁMot :) igen, ám Marisunk szegény odalett, mint a virágos nyár... De Gyula megvan, Tigriske is és névtelenke is.
@Havierez: Já, já, csak ennyi gyónnivalód legyen. :)
@szederfalu: Egye fene, csak ennyi bajunk legyen. .)
@skary: :)
@Kicsikinga: Köszönlek. :)

19682015. február 18. 20:27

:)

csillogo2015. február 18. 20:26

A kekszbolt esete és a szeredai széljárásos - na szóval... béinvitáltál - és esmét Marissal a tört-énés!:)
Tudom, hogy szeretsz - még írás közben is beugrik a nevem :DD !
Szép estét Erikám!

Törölt tag2015. február 18. 19:52

Törölt hozzászólás.

szederfalu2015. február 18. 17:23

hát a számtan nekem se nagyon erősségem :))

skary2015. február 18. 16:54

:)

Kicsikinga2015. február 18. 16:50

Drága Erikám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez KINCS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De sokan örülnének, ha ezt ország-világ előtt elmondanád!