Ák(v)á

Pera76•  2013. május 3. 12:57

A kisgyermek mindennap nő egy zabszemnyit. Ehelyt azt mondogatják. A felnőtt ember is nő. Az esetek felében. Kábé. A többi felében visszafelé szűkül. S nemcsak egy zabszemnyit.

Az egész úgy kezdődött, ahogy. Hátra kell másszunk képzeletben a teremtésig. Mert ott volt elcsesszintve szépecskén minden. Égi Tervezőmérnökünk – többek között - előrelátó székely-humortehetséggel áldotta meg magát. Mindeközben sokat muzizott. Tehát: sokfelé kellett figyeljen, na. Egyszercsak, a pónó tudja hogyan, elért a humánus alaprajz rovásírásáig, s a fiúbaba-koponya kerületének kipontozásakor kapott egy istentelen nagy röhögő-görcsöt. Túlméretezte hát. Aztán elfordította a szemtengelyeit két irányultságba, s további edzésben tartotta a rekeszizmát, mert tudta, hogy ami bémegy, az nem akkorán fog kijönni.

Na, de szökkeljünk előre pár kiló métert, s szemmel tarthatjuk meg a mérleget: mázsányivá nőtt bizony az egyik egyed. Melyiket az anyja valahol alig tudott kiköhhenteni. (Okokat kifejtettem fennebb.) Fejlődött az testileg, gyarapodott, könnyebb volt átugrani rajta, mint megkerülni. Bővágású koponya éktelenkedett a nyakán és nyaktól feljebbb kissé enyhelejáratú káposztalészagot árasztott.

Igazolást nyert – s nemcsak a rekkenő hamarnyáridőben – az a tény, hogy az emberi test ebben a korban 60 százalék vízből áll. Vettette is ki keményen magából a bizonyítékot. Éppen annyira, amennyire visszatöltögetni is szerette. Ezáltal az ideges hormonháztartás egyensúlya fenntartva lenni biztosítva volt. (Az már más tányér tészta, hogy a kilé és belötty összetételében némi különbségek voltak. Illatorgiában garantáltan nem sok. Igen. Igen. Éppen erről a szokatlanbolond orgonavirágzásról beszélek.)
És hogy ne féljen egyedül palikánk, hozzá csapódott – mintavillám - még három. (A film pereg tovább. Jóízű Égi Mérnöknyerítés hallszik odafenn. Esment.)
Mivelhogy: a három testőrék az omnes pro uno nevében eppehogy négyen díszelegtek kéz a nőkben. Azután meg…

Nade.  Fő a matematikai pontosság, és életelemünk a víz. És - minő érdekesség - itt nyer némi értelmet a betintázik szavunk is. Tudniillik: a vasat tartalmazó vizek tinta-ízűek, nálunk meg alapjáratban vas és só fordul elő, emeletijáratról már szóltam. (Káposztalé, káposztalé, káposztalé.) Tehát folyamatosan sós-tintaszagú és -színű lett Egyed Palikánk lehelete. Fenn. Lenn meg a változatosság kedvéért, naná: káposztalé, káposztalé, káposztalé. (A kékvérűségre is rátérnék, de túl hosszú lére ereszteném a mondanivalómat, s kiderülne, hogy én is… Pedig a hír igaz. :))

Miről is beszéltem eddig? Jézusmárja. Jól elmentem valamerre. Jaj, igen. A víz.  Az a 2,5% édesvízkészlet elég gyengécske arány a föld népességéhez mérten, és rosszul is van elosztogatva. Akinek pofátlanul sok pénz somolygott a lájbizsebben  és előre tolakodott az Igazság Kapujában, kapott mértéktelenül, a töketlenek meg addig vaszkatlódtak, hogy  …továbbra is töketlenek maradtak.

Akkor megvakargatták a fejük búbját – lehet, a tetveket is, mert összedugták, amit lehetett – s kisütött a nap. Ásni kezdtek egy vízbazint, házakat rakocsáltak, csöveket hipnotizáltak a házakig, s csövön kezdett folyni a jólét. A szaporaság, - merthát az összedugás jó és eredményekkel jár – s a megnövekedett igények, pl. a budik iránti bentszaglászási vágyak mián, nőtt a fogyasztás. Esőtáncot meg csak én tudok járni, s különben is ez titok – appále – hát kifogyott a bazin. (Azt csak szemlesütve-halkan el se rebegem, hogy megszaporodtak az egyedpalikák, még, még, még, akiknek fejkerületében merészen ötlet fogant, s ki is kelt burjánozva, mert arra slaggal locsondérozták el az összes „fölösleget”. De ez csak szóbeszéd. S annak is pipepurc.)

Egy szó, mint száz, a víz valahogy megharagudott reánk. S jól elbújta magát. (Odafenn rémes halotti csönd...) Lehetha csupáncsak azért, mert megriasztottam, hogy lelövöm a poént róla?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762013. május 6. 10:52

Marikám, a szereteted az ok. :)
Gyöngyi, Seácska: Köszönlek!

csillogo2013. május 3. 18:49

...esment tányér tésztádba (l)estem bele... elfordított szemtengelyem irányultsága mindennek az okozója!:)
székely-humortehetséggel Vagy megáldva Te..Te.. (szív,szív,szív)!
MMM

Steel2013. május 3. 17:00

Pera, egyenesen imádom az írásaid!

Törölt tag2013. május 3. 13:50

Törölt hozzászólás.