A kekszbolt egyedi esete

Pera76•  2015. február 11. 13:29

  Egyszer volt, ahol nem, malacfalván innen, álomreccsenésen túl egy kerekkpofájú kekszbolt. A kirakatába somfordált minden, mi szemszájnak ingerménye: feltekert parfümillat, pirinykó mézesmadzag lóbálásra, ketyerészésre alkalmas sikoly, lélegzetelállítóan fokagymaszagú párbeszéd, persze - valljam be - a csomagolt túlórák a hátulsó párosban kínlódtak, mocorgásuk nyekkenéseire csak az idő vetett fél fület. (Az is azért, mivel szegényke a másik fülére tök süketként hallgatózott.)

  Egyszer odavetett engem is a jószerencsém, keresgéltem a nagykolbász végét, és igazántényleg, és az elejivel csak kibékéltem volna, de a hátulja komplett megszökött. Nem tudtam, mitévő ne legyek, állingáltam a jobb kezemről a bal szememre, forgattam a pénzcsörgést a fogaim között és akkor megláttam. Egy mosógépet.

  De hogy kerül a képbe a keret? Nem szarozok. Elmondom. Összeszerelte magát a cipőlépésekből. És mikor elkezdett villogni, mint a Bús Maris segge, mikor viszket, mert nyüves, s fakanala nincs, mivel vakarmányozza, akkor hátul a túlórák is elélveztek.

  És attól tova s vissza előkelően pocakosodni kezdett a mosógép, a dobja zúgta, zúgta, hogy Az Olt vize milyen tiszta, nincsen pisztráng, mert megdöglött című, remekül rímelő országot. Aztán széttárta a lábait, hogy lássam bé, nincs ott semmi, ami van. Azután már akart. De én megmondtam neki, hogy csak akkor. Ha Géczi Túrós Tésztára keresztelkedik. Azt mondta: Hodzsa. A vizeit. A csarnokában. És a magzatmázjai között. Mondtam, de már érzelmetesebben, nem oda, Pest,  ez itt csak Lövéte sziti, itt a kerítés is medvebocstökös málnából van, eriggy má.
  De osztán ellágyultam, s meg is untam bolyongani, mint Bágyiné a Lázon, hát esszevertük a próbabábák pellósait, folyt a lé hetedhét batáron, s mivel másnak már nem kellettünk, hát szépen szóló furulyánkon elcseregtünk diózni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762015. február 12. 22:05

@mizsi: :)
Neked meg a krimijeid szuperek. Csak nem nagyon akarlak feldicsérni, mert meg sem állsz osztán Honoluluig. :)
@barter: Ingyé van, csak fel kell merni az égről. :)
És köszönéseim!

barter2015. február 12. 18:37

Hát na. Tisztára készen vagyok - nem úgy mint a te mosott holmid, :))) hogyé aggyák Lövéte szitibe a humorgást ? Vennék párat, van mélyenhűtős ládám, tennék is el, ha vón több!

mizsi2015. február 11. 21:07

xD

Pera762015. február 11. 20:54

@szederfalu: Szögénye. :)
Ha Feuerstein lennék, Puzzola leeresztené a gőzt a fejemből a csapon át - Szaffi - így csak agy(k)rémezek. :))

Pera762015. február 11. 20:14

@1968: Vagány. :)
@csillogo: Így jár, aki kótogtat a kekszboltba. :)
A fánk - pánkó finomság, ha jól sikerül: én dagasztottam, ha nem, akkor anyós. :))

19682015. február 11. 19:38

"Az lenne csak az igazi export:
dollárért eladni a kekszport..."

( Szilágyi György )

:)))

csillogo2015. február 11. 19:28

Lövéte sziti - ez nagyon tetszik! - álomreccsenésen és a fánkon túl lettem... és a marison is!:))
Hová tudnak fajulni a dolgok a kekszbolttól indulva.......

szederfalu2015. február 11. 19:01

nekem kicsit johnlennon ugrott be erről. na nem mosni, mert ő már ugye alulról szagolja a szennyest :)))

19682015. február 11. 16:20

@Pera76: Viperabébikből kifejezetten ;)

Pera762015. február 11. 15:02

@1968: Na, eléggé meggyűttődted a bajom, mi a fenét csináljak most a direkt arra az alkalomra tartogatott keresztes viperabébikkel? A lekvárt szereted-e?
:)
@pauleve55: Lehet, szegény kávét várt volna, én meg csak ecettel elégítettem ki olykor. :)
Ja és pesze, itt a reklám helye: az ökomag mágneses golyó nagyon beválik, azóta mindjárt nincs mosógép, csak bájos vízkő.

19682015. február 11. 14:41

Nna, hát ezért nem teszem én be a lábam arra, nálatokfelé:

végigmosolyognám az összes megszólalást ( mialatt én inkább hallgatnék, hogy bölcs maradhassak ) amiből biztosan azt vennék le a helybeliek, hogy kinevetem őket...

Hát, kell nekem, hogy bosszúból az ajtóm elé szoktassák reggelre a medvéket?!? ;) :D

pauleve552015. február 11. 14:40

:-) Kérdés, hogy valójában elvállalta-e?
Lehet, azt hiszi, hogy vendégségbe hívtad egy laza kávézásra, mosásról szó sem volt...?! :-)

Pera762015. február 11. 14:25

Ez a szépséges szörnyeteg, aki most a múzsám amúgy melleslegileg a szent kereszttűzben a becsületes Whirpol nemet kapta, és meg van háborodmányozva egy ideje. A tegnap a program felénél megállta magát, pont kétszer röhögött szembe vélem. Ma mondom neki, fene a beledet, nem kapsz mosóport a meccs során, csak félidőben, addig csak bugyit, begyúrtam neki néhány kujakkal a képibe, erre nem-e végigmasírozott nagy büszkén magán? Most kezdhetem elölről a denszelést. :)
És hogy került a kerítés a kolbászra?
Az a nagy büdös igazság, hogy az ember kéne tanuljon, s csak olyan mosógépet engedjen bé a konyhájába, ki képes azt megcsinálni, mit elvállal. :))

19682015. február 11. 13:59

:D