Vigyázz mit kívánsz!

Perzsi.•  2024. május 4. 12:41  •  olvasva: 71

Elég őrült ma már ahhoz a világ, hogy azt merjük állítani valamire, hogy lehetetlen. 

Az én kívánságom nem kirívó, max furcsa volt. Gasztronómia. Évek óta ennék békacombot. Erre mit látok a városomban hirdetve? Narancsos-savanyú békacombleves a kínálat. Egy olyan helyen , ahol amúgy nem ez az irányvonal, vagyis nem ez volt. Eddig. Rákérdeztem az fb-n, vajon rántott békacomb is lesz valamikor, mert azt ennék. Bármit elkészítünk-jött a válasz. Ezek után most lelkileg edzem magam, mert ha már jeleztem esetleges igényemet, nehogy szégyenbe hozzam magam. Úgyhogy hó közepén rendelni fogok rántott békacombot, s megkérdezem a családom, megkóstolják-e?🙂


Ui: Azt hiszem, többet nem dúdolgatom az apu fogjál nekem béékát, mert az olyan széép éés jóó! Valamint, ha elmélázom rajta, milyen lehet a krokodil steak, annak nem adok hangot,( betűt) egy étterem oldalán sem. Még a végén étlapra tűzik.🙂

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. május 6. 08:49

@Rozella: Kíváncsi vagyok rá, sokaknak ízlik. De ha nagyon drága, kihagyom. Volt egy kolleganőm, aki zsenge korában ,a randijain ételkülönlegességeket kért. Aztán meghívott minket is. Így esett, hogy szolgáltak fel pálinkában pácolt kígyószeletet,( azt nem kóstoltam meg), polipot, kagylót, rákot. Azóta se lettek a kedvenceim.

Rozella2024. május 5. 20:03

Nem tudom elképzelni, hogy megegyem. Igaz, a tengeri herkenytyűket sem kedvelem, bár azokat kóstoltam, de pl. Görögországban egészen más ízük volt, mint itthon.

Perzsi.2024. május 5. 11:16

@skary: Meg a végén kiránt valaki.🙂

Perzsi.2024. május 5. 11:16

@S.MikoAgnes: Tudom, drágaság van, de ez drága, nekem az. Igaz, az éttermi adag nem egy kg, de a munkadíj+kiszállítás...Hát nem is tudom. Most mondta a fiam, hogy nemrég evett, és pocsolyaízű csirke íze volt.

skary2024. május 5. 07:10

brekeke :)

S.MikoAgnes2024. május 4. 19:59

@Perzsi.: A Poet keresésen találtam: Gyorsfagyasztott, bőr nélkül, csontos, csomagolt:1 kg/6934 Ft
Felengedés után, mint egyéb rántotthúst lehet kisütni ropogósra.

Perzsi.2024. május 4. 13:52

@S.MikoAgnes: Köszönöm Ágnes a biztató soraidat!
Nagyon pici gyerekkent már ettem egyszer. Az ízére nem emlékszem, csak az maradt meg bennem, hogy finom! A papám akart anno enni, de arra nem emlékszem, hogy mamám csinálta e neki, vagy kapták keszen, kirántva. Kevés családtag kóstolta meg, én igen, mert szerettem papát utánozni. Rendelni fogok, remélem nem túl drága, mert az árát nem kérdeztem meg. Még galambbecsinált levest és fácánt ettem nagyon rég. Jó lenne újra.

S.MikoAgnes2024. május 4. 13:12

Drága Erzsike, nyugodtan rendeld meg, fogyaszd el jóízűen és fiatal csirke combját vizionáld közben! Anyukám teljesen annak gondolta, a szilvásváradi évei alatt. Egyszer az ottani kedves ismerőseivel Egerbe kirándult, akik meghívták rántott combos ebédre. Nem árulták el neki, hogy mit is eszik valójában. Ő nagyon dicsérte és jóval később tudta meg, hogy a ropogós finomság békacomb volt. Később többször is evett ilyet tudatosan, saját rendeléssel....itthon sokszor emlegette Pazonyban.