Utánzó kis majom

Perzsi.•  2022. június 6. 12:24  •  olvasva: 129

Mi a különbség a követés és az utánzás között?


A szándék?


1: A jó: ha valamit jól csinál az ember, és beválik, akkor többen úgy ítélik meg, hogy érdemes figyelni, követni. Ergó magukévá tesznek egy (?) módszert. Egy bevált sémát. Hasznot húznak belőle, még jobb esetben továbbfejlesztik.


2:rossz: lekoppint, átír, magát előtérbe helyezve igyekszik lenyomni a másikat.Lopva húz hasznot.

Még rosszabb esetben betegesen irigy.


Természetesen nem mindegy, kit követünk.

Az utánzás is lehet pozitív, ha a szándék jó.


Tehát szándék...


Ui: Mi történik akkor , ha a kettő keveredik?

Eredmény: Akkor is felkel holnap a nap.🙂


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. június 7. 12:19

@liketorn: Ó, dehogyis nem aggaszt más... Sok minden aggaszt, de amivel nem muszáj azzal nem foglalkozom érdembelileg. Itt kiírom magamból, ha épp úgy adódik. Megérinteni valakit egy írással, valóban jó érzés. Az sem baj, ha megtetszik valakinek, s leutánozza, pl a témát. De pl egy jellegzetes verscímet már nem illik lenyúlni. Magát a verset sem. Többen megteszik mint gondolnád. (fb) A lenyomás pedig más tészta... az már rosszindulat. ( már a szándéka is)

liketorn2022. június 7. 10:17

Másodjára már nem lehet feltalálni a spanyolviaszt. Ez igaz. Jól körüljártad, de az utánzás(majomörökségünk) sem ma kezdődött, és nem is a legnagyobb baj. Örülök, hogyha más nem aggaszt, tényleg, azt jelzi hogy megvan már minden más... Öröm ha olvasnak és megérintesz valakit és hatással vagy rá. Biztos nem rosszindulatból ír úgy ahogy. Ne legyen emiatt rossz napod - jelzi hogy méltó voltál :)

Perzsi.2022. június 7. 08:16

@Mikijozsa: Bokdog hetet kívánok. Unokásat.🙂

Mikijozsa2022. június 6. 21:21

@Perzsi.: elhiszem

Perzsi.2022. június 6. 20:12

@skary: Egészen biztosan fel fog kelni a nap.🙂

Perzsi.2022. június 6. 19:10

@Mikijozsa: Köszönöm Mikibá.🙂 Egyszer estem ebbe a divatmánia, utánzás csapdájába. A trapper farmerrel jártam pórul. Úgy állt rajtam, mint tehénen a gatya. S még kép is van róla. 😁Akkor tanultam meg, hogy ne utánozzak másokat. A jersey nadrág illett hozzám, azt hordtam, mégha csúfoltak is érte. Az alföldi papucsot viszont csak a csíkos farmerommal tudtam hordani. Azt a papucsot szerettem. Sosem értettem, miért nem akar mindenki önálló stílust kialakítani. Az élet bármely területén. Divat, kertrendezés, írás, stb. Emlékszem arra az időre, mikor a konty volt a divat. Némely nőnek iszonyúan állt. S azt hitték, kilógnak a sorból, ha nem követik a divatot. Pedig épp az elrontott frizurájukkal lógtak ki.

skary2022. június 6. 17:40

remélhetőleg

Mikijozsa2022. június 6. 15:20

valamikor ha valakit másokat lemásolt nevetség tárgya lett, aztán jött a divat - bagatellizálta ezt a nézetet azóta a nők ha kell ha nem ruhákat vásárolnak nehogy a másik divatosabb legyen náluk :) - szerencsére, mi, maszkulinegyedek immunisok lettünk a divatra, kivéve a mai fiatalokat, akiket rosszul neveltünk, stb

Perzsi.2022. június 6. 15:07

Őt érdemes volt követni.

https://youtu.be/6h0CtsG4JpU