Tökös nap van

Perzsi.•  2021. október 31. 16:42  •  olvasva: 146

Bevallom, elnézegetem a faragott dísztököket, mécseseket, szörnyszülött figurákat. Tetszik ahogyan mókáznak az emberek. Érdekes, néha bájos ez a Kelta ünnep. Bajom nincs vele, de a cukorkáért kopogtató gyerekek... mit ne mondjak. Szerencsére eddig még nem találtak ide. Váratlanul ért volna. Nincs itthon édesség. Ami volt/van, azt felfaltam.Nekem eddig ez a nap nem volt releváns. Erre ma kiderült kisunokám jön, és várja a cukrot. Nosza! Gyermekkor, téli esték emléke. Elővettem a diákcsemegét, felaprítottam, (dió, mogyoró, mazsola, pisztácia, mandula). Majd csináltam karamellát, kristálycukorból. Megszórtam a magokkal, feltekertem, golyókat formáztam belőle. Az összes ujjam leégett, de megérte. Gyorsan sütöttem sütőtököt is. Egy pudingos, kekszes sütire is volt idő. Most várom az unokát. Fő az örömszerzés, és a csillogó szemek. Szép, tökös estét kivánok! :-).

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2021. november 1. 17:48

@Mikijozsa: Nektek is!

Mikijozsa2021. november 1. 15:32

szép estét

Perzsi.2021. november 1. 12:03

@skary: Igazad van. Az emberekben van a fertő. Tisztelet a kivételnek. Hagyták, s hagyják megvezetni magukat, s utat engednek a bennük lévő sötétnek. Miattuk vált ilyenné a világunk.

skary2021. november 1. 11:35

@Perzsi.: nem a világ vált fertővé hanem..

Perzsi.2021. október 31. 20:07

@skary: Na, a Sorrentóit én is megnéztem volna. Itt annyira nem szokás, hogy unokámon kívül még egy cukorkagyűjtögető kisembert sem láttam. Cuki csontvázas pólóban jött, kifestve. Én meg majdnem elolvadtam, mert a kész , bolti cukor nemigen érdekelte, de az én girbegurba karamellgolyóim igen. Ezért érdemes volt. Látni, ahogyan felcsillan a szeme, ahogyan örömmel mutatka édesanyjának, mit kapott a mamától. Egyet el is szopogatott. A sütőtök is ízlett neki, meg a karamellástej. Még sosem ivott karamellástejet...
Amit a gyűlölködésről írtál... Aggasztó. Olvasni, látni, de főképp érezni.Én csütörtökön éreztem testközelből valaki utálatát , személyem ellen. Azóta küzdök, mert úgy érzem, átragadt rám. Ezt pedig nem akarom megengedni magamnak. A világ egy fertővé vált. Legyen szép estéd!

skary2021. október 31. 19:20

pár éve ilyenkor sorrentóban voltam..és ott tényleg élt ez a buli..itt mi él? sémmi..csak a gyűlölet