Személyes észrevételek.

Perzsi.•  2022. szeptember 14. 09:31  •  olvasva: 95

Olvasgatom a fórumot. Néha érdemes. Azért írom ide le amit érzek, gondolok, tapasztalok, mert összességében egyik fórumba sem illik bele.Vagy épp ellenkezője a fórum  címének. Ma a bocsánatkérő fórumnál akadtam el. 


Nem mindig helyesen kommunikálunk egymással, s ennek sértődés is lehet a vége.Pedig egy helyesen, kellő illemmel feltett kérdésre szerintem mindenki válaszol. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.

Nos, jó pár hete figyeltem fel arra több felhasználónál is, hogy a blogokba elhelyezett véleményekre a szerző nem válaszol. Van aki senkiére sem. Ez számomra furcsa. (Csak nekem?) A blogban nincs szivecskézési lehetőség, sem tetszikelés, pontszámot sem lehet adni, stb. Hála  Poetnek. A blog az a hely ( szerintem), ahol a szerző kommunikálhat az olvasóival. Nem kötelező, de ha nem teszi, ne várja el, hogy továbbra is lelkesen látogassák. Sértegetés nélkül írom, számomra ez olyan sznob megnyilvánulás. Ennél még sértőbb, mikor egy szerző a hozzászólók között csemegézve csak egyes embereknek válaszol. Egyszerű lényemnek ez jelzésértékű: nem vagyok kíváncsi a véleményedre. Több ilyen emberbe futottam bele már itt. Olyan is akadt, akinél azt merészeltem írni, hogy verse tükörversként is megállná a helyét. Cserébe lehülyézett. Aztán hetekig lovagolt rajta. 

Olyan is akad, aki törli a blogbejegyzést, miközben már volt ott hsz, majd ugyanazt a blogot újra visszateszi. Stb, stb.

Minden ember másképp reagál dolgokra. Én pl úgy, hogy ha ilyent tapasztalok, akkor a továbbiakban nem látogatom azokat a blogokat. Nem írok véleményt, minek, ha nem reagálnak rá? És a félreértések elkerülése végett, nem várom azt, hogy ha valakit "meglátogatok" az viszonozza azt. De ha szólok hozzá, úgy gondolom illő lenne válaszolni, hiszen a blog erre (is) való. 

Hogy miért ide írtam ezt? Mert úgy érzem ezért nem kell bocsánatot kérnem, így nem illik a fórumtémába.

Ha számomra valamilyen észrevétlen okból sért bárkit a gondolatom, érzésem, akkor bocsánatot fogok kérni, ha leírja mivel bántottam meg. 

S igen, szép szerdát kívánok mindenkinek.

-

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2022. szeptember 15. 09:08

@skary: Szerintem senki nem vakarózik, kivéve, ha allergiás valakire.:-)

Perzsi.2022. szeptember 15. 09:07

@kosa: Igaz. Mondjzk, ha valaki k8marad, netán elhuny, azt észre szoktam venni. Mindegy is , ez az írás egyfajta reakció volt egy fórumtéma kapcsán, amit gondolom más is észrevett. Köszönöm, hogy te megérted!

skary2022. szeptember 15. 06:45

mindönki azt csinál amit vakar :)

kosa2022. szeptember 14. 22:17

ez így igaz, ahogy írod, és mindenféle variáns-mutáns tapasztalható:van aki egyáltalán nem válaszol a hszre, van aki csak "csak annak", van olyan akit megdicsérsz és kikéri magának, hogy ezt nem igy hanem amúgy kell -volt ilyenben részem - s az azelőtt levő kollega ugyanúgy méltatta, az jó volt...etc akik meg nem reagálnak a hsz.re ott nincs mit keresni. aki hozzám szól viszont úgy gondolom, hogy egy tisztelet-körre én is visszamegyek...s ilyen esetben még az is előfordul(hat), hogy meg is kedvelled írásait...aztán még adódhatnak nézeteltérések, sértegetések,fásultság...s lehet hogy az írótárs azért nem válaszol(hat),mert kimaradt részben vagy végleg.