Szaporodunk. Szaporodjunk?

Perzsi.•  2024. június 3. 12:59  •  olvasva: 62

Net:" x: Ráférne a mai fiatalokra a sorkötelezettség. Jómodort, fegyelmet tanulnának."

Y: A szülő felelőssége, feladata a nevelés, nem a hadseregé.


Röhögő jeles reakciós profilképe egy grafika. Grafika egy állapotos kismamáról.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. június 6. 12:14

@Sznearanka: Az én exférjemet 2 évre sorozták be, de menet közben 1.5 év lett belőle. Neki simulékony természte volt( finoman fogalmaztam), és ebből kifolyólag könnyedén átvészelte a katonaságot. Sosem mesélt negatívumról. Néha, mikor a két kamasz fiam az idegeimre ment, én is mondtam nekik, na, majd a sereg! De nem... nem a seregnek kell nevelni, hanem a szülőnek. A sereg nem.nevel, hanem megtör, betör.Összetartozás, feladatmegoldás? Igen, parancsra. És itt a parancs szón van a hangsúly. Nem meggyőződésből teljesít a besorozott( bár akad olyan is), hanem parancsra . Amint leszerel, kint már meg sem ismeri, kis túlzással az egykori parancsnokát. Vagy nagyon is megismeri, és szívesen " megköszönné", amit bent kapott. Sosem tartottam jó és elfogadható dolognak azt, amit csak egy "parancs" miatt teljesítenek. És itt ugyebár parancsszóra ölnek, ha úgy döntenek róla. A háború ritkán történt s történik az országhatárok miatt, sokkal inkább anyagi haszonszerzés miatt, pár maroknyi degenerált "elit" kényére kedvére. Nekik sosem számított az emberélet, csak a profit.

Sznearanka2024. június 6. 11:21

A férjem huszonéves volt, amikor másfél évig katona volt.
Nem az az ember jött vissza, aki elment. Minden alkalmat megragadtak
az idegkorcs parancsnokok, vagy akinek egy fikarcnyi hatalma volt, hogy
beletapossanak az önérzetükbe, szerintük ettől lettek emberek.
Azóta nem tud normálisan aludni például.
Nekünk egy fiunk van, azt mondtuk, minden követ megmozgatunk, hogy
ne kelljen átélnie az ilyen rémvilágot. Végülis addigra már megszűnt a sorkatonaság, de sorozásra el kellett menni, viszont valami normálisabb sorozóbizottság elé került, alkalmatlannak minősítették.

Perzsi.2024. június 3. 18:25

@S.MikoAgnes: Én is azt írtam, az legyen katona, aki erre késztetést érez. Ekkor egy másik hölgy, számonkért, hány fiút neveltem fel? ( kettőt). Mert hogy ő négyet, s azokból kettő volt katona, akiknek javukra vált a katonaság, s bizony ő küldené a másik két fiát is. Erre már nem válaszoltam, s hiszem, jobb is. Minden ember más.... de hogy egy anya önként és dalolva adja fiait, na az engem megdöbbent.

S.MikoAgnes2024. június 3. 17:10

@Perzsi.: Nem értettem az utolsó sort, elnézést Erzsike.
Egyébként az legyen katona, aki önként vállalja.
Háborúba senkit nem küldenék. De lényegtelen a véleményem.

Perzsi.2024. június 3. 16:56

@S.MikoAgnes: Nem tudom mit értesz ezalatt. Az a nő, akinek a profilképe ,( rajz, grafika formájában), egy várandós nő, s ő röhög azon a mondaton, hogy nem a hadsereg feladata nevelni, hanem a szülőé. Ergo a még meg sem született gyermekét szívesen besoroztatná. A magzatot sajnálom.

Perzsi.2024. június 3. 16:53

@skary: Szerintem nem csak rajtad.

S.MikoAgnes2024. június 3. 15:49

Az anyaságot kigúnyolni óriási bűn!!!!!!

skary2024. június 3. 13:53

mondjuk rajtam csak rontott a "hadsereg" :)