Kritizáld magad!

Perzsi.•  2023. október 18. 13:10  •  olvasva: 81

Van egy fórum itt a poeten...


Azt hiszem, ráléptem egy rímre,
szidott anyám érte,
azaz szidott volna,
de híg verseim nem olvassa.

A novelláim meg na hiszen!
A földön olyan kincs nincsen,
hogy azokból egy kötet kiteljen,
s hatására az ember, olvasni kezdjen.

Igy hát azt hiszem, bujdokolni fogok,
s álnéven majd jókat trollkodok,
úgyis az a divat manapság,
lesz majd itt kánaán és királyság!


-Jártatok már úgy, hogy a környezetetek buzdít arra, hogy írj, csak írj! Ügyes vagy! Aztán el sem olvassák, de időközönként, újra és újra buzdítanak... Rohadtul tud fájni is, és idegesíteni, dühíteni a képmutatásuk. 

Természetesen nem az ide betérőkről van szó, mert ti olvasni jöttök ide, amit ezúton is köszönök szépen!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2023. október 23. 17:32

@Mikijozsa: Megértem Mikibá, és köszönöm az észrevételedet!

Mikijozsa2023. október 23. 15:38

@Mikijozsa: na most ezt csak úgy általánosságban írtam, mindegy mi volt, én a múlttal már nem foglalkozóm, ne érts félre, az hogy mi volt a tegnap, számomra tovatünt

Mikijozsa2023. október 23. 15:33

@Perzsi.: te ezt jobban látod, de én maradok az alap gondolatom mellett vonja vissza nem érdekes, de akkor per pillanat legalább volt annyi ereje, hogy megnyomja a tetszik gombot, hát kérem aki még ennyit sem akare megtenni a másikért az ne csodálkozzon,(persze ezt nem rád értem), hogy ő sem kap semmit, Ugye, mert azt mondja karma aki ad, annak adnak most mindegy, hogy mennyire jelentéktelen az a szívecske, de aki kevesen hű, sokra érdemes, vagy vegyük a magyar közmondást ..."aki a keveset, az aprót nem becsüli az a sokat nem érdemli" stb

Perzsi.2023. október 23. 15:27

@Mikijozsa: És még a lenti hosszú válaszomhoz annyit fűznék hozzá, mert látom írtál új észrevételt, hogy bizony sokszor én is leírom, hogy pl megfogott a vers hangulata, de nem lájkolok. Jó ideje sehol, kivéve 1-2 embernél, mert tudom, nekik az visszajelzés. Ha nálad nem lájkoltam, elnézést kérek. Fordítva vagyok bekötve, mert pl amikor lájkolok, de nem írok hozzá a vershez észrevételt, rendesen rosszul érzem magam. Úgy, mint ahogyan lentebb írtam. Mintha letudnám a szerzőt egy lájkkal, pedig lehet, aznap csak szimplán fáradt vagyok. Neked a lájk fontos, észbe fogom tartani. Nekem meg a hsz fontos, de ez nem felhívás volt. Legyen szép napod Mikibá!

Perzsi.2023. október 23. 15:21

@Mikijozsa: Igen, ha ígér, s nem ad jelet, lebukik. Azonban van olyan tag is, aki leírja, szivet adok. Ad. Majd egyszer, akár évek múlva észreveszed, hogy az összes neked adott szívet visszavonta. Az jobb? Nálam volt rá példa, s akkor vettem észre, azaz úgy vettem észre, hogy más tag leírta a fórumba, xy ezt cselekszi. Na akkor megnéztem a saját verseimnél, s lám, nálam is törölt szíveket. Többek között ezért tettem magam láthatatlan taggá, hogy senki ne lássa, kinek adok szívet, s kinek nem. Igaz, nem is írom oda évek óta senkihez, hogy szívvel... Pont azért (is), ne érezze, hogy ha én adtam, akkor neki is kell. Tudod Mikibá, sok minden miatt nem szeretem ezt a fajta "elismerést" Volt "szerencsém" olyan taghoz, aki a következetes reklám és propaganda hadjáratai miatt lett népszerű kortársíró, az fb-n. Időt, energiát, hízelgést nem sajnálva feltornázta magát a népszerűek közé, az fb-n. Közben privátban kimutatta igazi jellemét. Nem rossz író, de saját megítélésem szerint vannak akár itt a poeten is, nála sokkal jobb írók. Mégis ő lett a befutó. Tehát az igazságnak köze sincs a valósághoz. Ezért gondolom úgy, hogy a lájknál, szíveknél fontosabb az, ha valaki leírja, miért tetszik vagy nem tetszik az olvasott vers. Tele van a net törtetőkkel, s én méltatlannak érezném magam, ha beállnék közéjük.Igaz, a verseim nem is ütik meg azt a szintet, de ha megütnék, sem tenném.

Mikijozsa2023. október 23. 14:58

@Mikijozsa: aki azt írja nekem jaj de jó a versem és nem lájkol. azt nem lehet komolyan venni

Mikijozsa2023. október 23. 14:57

@Perzsi.: nem ad valósmképet de lebuktatja a hazug hszt

Perzsi.2023. október 23. 14:53

@Mikijozsa: Szerintem a szív és a like csak akkor adhat valós képet a tetszésről, ha az adott vers név nélkül jelenik meg. Vagy sorszámot kap a vers vagy jeligét, hogy rá lehessen találni. Ha már van mellette név, akkor a szív jelezheti a szerző iránti szimpátiát, a viszontszív elvárását, amit sokan még le is írnak( várlak versemnél, lájkold te is, stb). De ha ezeken túllép az ember, akkor szív és like nélkül is lehet szívnelengető az alkotás "elbírálása", pl egy hozzászólás képében. A hsz megírásához idő kell, ergó, akit valóban érdekel a versed, az időt, figyelmet szán ŕád. A lájkot vagy szívet egy mozdulattal letudja az embert. A hsz , ha nem őszinte, az előbb -utóbb kibukik. ( Szóhasználat, sekélyesség, stb) Persze nem mindenki látja így, mindenkinek más a fontos.

Mikijozsa2023. október 23. 13:41

@Perzsi.: Hát sana, te elmondod mégis hogyan állsz a versíráshoz, ez már fontos része az irodalmi blogozásnak, én a szívecskék adását azért nem ellenzem, mert az legalább tájékoztat, kb kiknek tetszett a versem, mert ugye, ha valaki azt írja a versem alá, hogy neki az tetszett, és mégsem lájkolta. akkor az, hogy tetszett neki, nem igaz, blöffölt, stb

Perzsi.2023. október 23. 13:05

@Mikijozsa: Én nem titkolok semmit. Nincs külön technikám sem. Írok, mikor jön az ihlet. Nem szerkesztem, szótagokat sem számolok, a rímekre igyekszem figyelni, de néha az is úgy esik, ahogyan puffan. A negatívumok alatt én a megjelenést, a követők számát, az esetleges hsz-ket vagy épp azok hiányát értettem. Aki belát a színfalak mögé, sok fura dolgot láthat. Én nem tekintettem be, mert anélkül is van ami ordít.Régebben nagy naívan azt hittem, az írók lelke szép. Aztán láttam, a törtetés közöttük is felütötte a fejét.Az fb rendre dob fel olyan "irodalmat", ami emlékeztet erre.

Mikijozsa2023. október 23. 12:01

@Perzsi.: szerintem a blogolásnak akkor van értelme, ha olyan dolgokat feszegetnek benne az ügyfelek, amelyek előbbre viszk az irodalmi technikák kezelését, megértését, itt viszont mintha ez nem lenne fontos, mindenki titkolja saját módszerei, mindenki - még én is, mert muszáj a tömeggel együtt sodródni, én is elbagatellizálom a komoly lehetőségek megvitatását, mert ugyan már, kit érdekel?

Perzsi.2023. október 21. 10:47

@Mikijozsa: Igen, részben érzékelem. Meg más negatívumot is. Sajnos. Elmegy az ember kedve a blogolástól. Mindent figyelembe véve, és lecsupaszítva,: vannak még, akik miatt maradok.

Mikijozsa2023. október 21. 10:35

@Perzsi.: vicceltem, tod, annyira egyhangú lett mostanában a blogozas unalmas nagyon

Perzsi.2023. október 21. 09:50

@Mikijozsa: Ne tedd, az fájdalmas.🙂

Mikijozsa2023. október 21. 08:39

@Perzsi.: kritizáltam magamat S kitéptem a hajamat 😂🤣

Perzsi.2023. október 18. 14:55

@Mikijozsa: Szívesen, én köszönöm!

Mikijozsa2023. október 18. 13:17

A divat olyan mint a hírlap
ma itt engedem láttatni a csípőm
holnap meg ott a térdem, s szidnak
mint a húzólovat, azzal nem törődőm
na jól van -, kiírtam magam, köszi az alkalmat