Emlék

Perzsi.•  2024. február 26. 11:26  •  olvasva: 108

1971 telén a gyermekorvosi rendelőben várakoztunk anyuval. Injekcióra vártam. ( várt a fene) Előtte bent voltunk a dokinál, ő írta fel, de a nővérre várni kellett, dolga volt. Végre bejutottunk, fecskendő+tű elő, ampulla felszív, és durr!-bele a combomba.( kösz!) Kimentünk a váróba öltözni. Bár 2 tömbnyire laktunk a rendelőtől, jóanyám beöltöztetett, mint egy eszkimót. Ez volt a szerencsém. A váróban beletuszkolt az oly annyira utált kis rózsaszínű bundácskámba, már csak a sál hiányzott rólam. S ekkor vette anyám észre, hogy diónyi hólyagok vannak a nyakamon. Gyorsan bekopogott a dokihoz, aki azonnal megjutalmazott egy újabb szurival. Kiderült ugyanis, hogy az előzőleg beadott Tetran B -re allergiás vagyok, s jó hogy még ott a helyszínen kihólyagosodtam tőle. Az már csak külön bónusz volt, hogy az ellenanyag szuri tűjének a vége horgas volt, s mikor a doki ki akarta ráncigálni belőlem, a tű még el is törött.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. február 27. 09:12

@Sznearanka: Sajnos egészen pici korom óta jelen van az életemben az eü. Ha rajtam múlt volna, nagy ívben kikerülöm, de azokban az időkben a csecsemőgondozónak csak az a suli adott szakvégzettséget. Így kerültem oda.

Sznearanka2024. február 27. 09:04

Az egészségügy nem volt a barátod. Lehet, hogy azért mentél utána oda dolgozni, hogy megjavitsd.
A világon mindenki a maga területén tud javítani, csak az a baj, hogy sokan azt mondják, hogy ugyan már, én csak egy kis pont vagyok. Egy picit eltértem az írásodtól, de ez jutott eszembe... :)

Perzsi.2024. február 26. 17:42

@S.MikoAgnes: A többség szerint cuki voltam benne. Én nem szerettem.

S.MikoAgnes2024. február 26. 12:14

Cuki lehettél a rózsaszín bundácskádban....😊....elképzeltelek.
S hiába, no ! A baj nem jár egyedül.....azért mégis szerencséd volt Erzsikém!😉