Embernek maradni veszélyes?

Perzsi.•  2021. szeptember 28. 12:34  •  olvasva: 125

A mai világban, melyet egy marék gátlástalan pénzember irányít, már nem olyan könnyű az élet. Ott, ahol a politikusok a gyűlöletre buzdítják az embereket, az már rég nem egység, nem ország. Ott ahol családtagok mellőzik egymást, mert egyik oltott, a másik nem, ott igazi szeretet nincs. Abban a világban, ahol rettegni kell ha az ember beteg lesz, beviszi e a mentő, ellátják e, ott nagy baj van. Ahol a Hipokrateszi eskü csak díszként szerepel a diploma mellett, ott nincs remény.(?) Ahol félelemből, megalkuvásból, nemtörődömségből nem szól, nem cselekszik az orvos, ott a halál az úr. Ahol a kényszerűségből oltást felvevők hitvallása:ha nekem muszáj volt, legyen mindenkinek az, ott az rosszindulat, butaság röhög az élet felett.Ahol a  nehogy már csak én szívjak mottó uralkodik, ott a lélek halott.Ahol az emberek már annyira belezombultak a kialakított, kreált világnyavajába, hogy a "törvénnyel" ránk erőszakolt maszk felvételére való felszólítás gyilkosságba torkollik, ott már valóban a félelem az úr.( Németország, benzinkút)

A hamis média, a butító műsorok, álhírek, mind -mind métely. Ahol azt hirdetik, világszínvonalú az egészségügy, miközben osztályokat, rendelőket zárnak be, mert nincs szakszemélyzet... Ahol a még megmaradt orvosok, nővérek némelyike kinéz a folyosóra, jön e valaki? Mert ha nem jön, megengedheti magának, hogy emberséges legyen. Lopva...Megengedheti, hogy a szinte nullára csökkentett szerelékekből valamit adjon a betegnek. Hogy csökkentse a fájdalmát. Hogy megőrizze az emberi méltóságot. Hogy aznap ne sírva menjen haza.

Mindezt lopva... Mert a pénz fontosabb mint az emberi élet.(?)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2021. szeptember 29. 11:45

@Mikijozsa: Köszönöm. Ahol a szabad akaratot akarják befogni, igába hajtani, irányítani, ott nincs demokrácia, nincs szabadság. Egyetértünk Mikibá.

Mikijozsa2021. szeptember 29. 10:02

veszélyes mert ugye, ahol "törvény" segítségével mérgezhető bárki, ott hogyan védekezz? na ez is megér egy regényt, gratula

Perzsi.2021. szeptember 29. 09:59

@skary: Ez teljes mértékben igaz, szerintem is.

skary2021. szeptember 29. 08:51

@Perzsi.: az állatok etikusabbak mint a zembörök :)

Perzsi.2021. szeptember 29. 07:49

@skary: Jujj, ez magas labda, de nem csapom le. :-) Az emberben valóban van valami állati. De szerencsére sokan vissza tudják fogni magukat. Mert vágynak embernek, emberré válni.

skary2021. szeptember 29. 07:15

állatnak lenni jóóó :)

Perzsi.2021. szeptember 28. 21:57

@Törölt tag: Köszönöm Marika. A jókívánságot is. Mostanában nincsenek jó estéim. Könnyekkel, fohásszal, meditálással teliek. Imával, hogy tünjenek el a testi lelki kizsákmányolók, s az emberek fellélegezhessenek, ahelyett, hogy ölik egymást. De valahogy egyre szomorúbb, kiábrándítóbb, és gyomorforgatóbb híreket olvasok. Jó éjt neked!

Törölt tag2021. szeptember 28. 18:48

Törölt hozzászólás.