Csak így, szombat este

Perzsi.•  2023. október 14. 20:30  •  olvasva: 69

Csend van, néma csend. 

Néma a város, néma a ház, csak a tv duruzsol halkan. 

Egy magyar nábob, majd a Dögkeselyű.

S az én szám is keserű.

Néma emlékek fájó hada közt egy jó hír: Találkozunk November 11-én... 40 éves osztálytalálkozó. Remélem, el tudom majd vonszolni magam..A készülő képekről majd valahogy lemaradok. Nézem a többiek képeit. Szépek, fiatalosak, egészségesek. "Csak" hárman döglődünk. Belül ordítok. Én miért? Miért nem húzhatom az igát, mint a többiek? -Majd keserű mosolyra húzódik a szám. Van aki ezt is irigyli tőlem. Dühöt kellene éreznem, de inkább a szánalom járja át a testem. Vagy már az sem. 

S hirtelen ez a mondat hallatszik ki a tévéből:" A parádé véget ért barátaim, a többi már a versenybírák dolga." ( Egy magyar nábob)Illene folytatnom a 2 hete elkezdett mesét, de nem megy. Ma nem.Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2023. október 15. 10:30

@Krisztinka: Igen, a virágok éreznek. Úgy néz ki a fejlődésük alapján, hogy jól érzik itt magukat. Mindenestre még nem ugrottak ki a cserépből. 🙂 A futókák, mióta megígértem nekik, hogy nem tépem le a hajtásaikat szaporításra, azóta burjánzanak.Belőlük sosem elég. Szoktam őket locsoláskor dicséni, de néha csak gondolatban is, mikor pl rájuk süt a nap, átvilágit a leveleken, s én "mondom", gondolom: úristen de gyönyörű vagy!
Halkan írom: a cicákat akkor kedvelem, ha másé. Az öntörvényűségük kiidegel. Amúgy etető és alom ide vagy oda, utánuk is kell takarítani,, és jelölnek lakáson belül is. Tényleg nincs energiám bármely háziállatra, pedig jó lenne.

Krisztinka2023. október 15. 09:43

@Perzsi.: jaaa, és ne görcsölj, szupi csaj vagy és kész❤😊

Krisztinka2023. október 15. 09:41

@Perzsi.: nem beszélnek, de éreznek… én dumálok nekik, simizem is öket:) Jó lenne egy kutyi az biztos de a cica is jó ám. Naaagy szerelem tud lenni és az elvan egyedül is pár napig ha van automata kajaadagolója és szupi wc je.

Perzsi.2023. október 15. 09:34

@Krisztinka: Köszönöm szépen.🙂 Igyekszem nem rágörcsölni, mert szeretnék ott lenni, de ilyenkor szokott a sors fricskát dobni elém. A novelláimról tudnak, páran el is olvassák, de csak szökőévente reagálnak rá. Majd eldicsekszem veled, és a többi olvasómmal. Erről jut eszembe, a bloggeren lévő blogomban látni ki honnan olvas, követ. Lassan egy ßve nem írtam oda... Legyen szép vasárnapotok!

Perzsi.2023. október 15. 09:30

@liketorn: Köszönöm a biztató soraidat. Szerintem te jobbnak látsz engem, mint amilyen vagyok, de lehet én vagyok kishitű. Kutyát tartanék szívem szerint, de több akadálya van. Valahogy nem érzem, hogy tömblakásban jó helye lenne egy ebnek. Azonkívül nem tudnám sétáltatni, erő híján, s takarítani sem utána.Necces az is, vállalná e valaki, mikor épp kórházban vagyok. Nem, nem vállalná. Ezért kezdtem el hobbiként szobanövényeket vásárolni. Velük csak annyi a bajom, hogy nem beszélnek.🙂 De legalább szépek.

Krisztinka2023. október 15. 09:07

Édes Erzsike, majd csípd ki magad és örülj, hogy lesz a tali, ne arra gondolj, hogy miért te…arra gondolj, hogy mennyi jó is történt veled, fiaid.. unokák és mondd el nekik, hogy írsz és szeretik a novelláid még Dániában is😊❤

liketorn2023. október 14. 21:08

Hát a természet nagy tréfamester, szerencse, ha van tanulság, kívánok neked méltóságot hogy elviseld, humorral, derűvel, ahogy szoktad, a harcokban mindenképp üdvösség van! Egy kicsit mindig keserű lesz, nem ígérhetek semmit, bár tehetném. Mindenki panaszkodik csip-csup dolgokon közben a betegek... Átérzem. De a művészetedet nem teheti már tönkre :) és nem kerülsz adósként, tékozlóként sem a túlvilágra, mint sok más, akár dolgozó(akárnem) ember. Ne kompenzáld túl hogy nem vagy hasznos, ne még többet tegyél, attól csak még elégedetlenebb leszel. Élj egy kicsit. Én cicázok, kutyázok, és ha erőm engedi, játszok a gépen, a napi feladatokon túl, és próbálom másokkal megbeszélni a problémákat(a verseim is sokszor) szocializálódni, az is sokat segít. Gyógyszer. Egy idő után nem könnyebb lesz, te leszel edzettebb, ha a sors is megengedi.