Az én varázspálcám

Perzsi.•  2023. október 9. 15:38  •  olvasva: 126

Háborúk, halál, agresszió, síró , éhező, betegeskedő hátrahagyottak. S egy képzeletbeli varázspálca, mely eltüntet minden rosszat. Varázsol egy olyan világot, ahol a vitás kérdéseket el tudják dönteni, észérvekkel. Ha nem megy ,dönt egy -egy sakkjátszma, vagy más logikai játék. 

Egyszer, csak egyszer jönnének rá a harcba menetelők, hogy egységben az erő. Hogy merjenek egységesen nemet mondani. Nemet, mindenre, ami az emberi fajt lealacsonyítja, semmibe veszi, kizsákmányolja, rabszolgasorba, állati sorba dönti. Nemet: rájuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2023. október 12. 17:48

@liketorn: Az utolsó mondatodra reagálok először. Akkor jól el lett cseszve a teremtés, pedig állítólag ő a saját képmására formált minket. Nem minősítem őt. Igyekszem helyette az egész univerzumhoz szólni gondolatban, és a világegyetem kollektív tudatához.
-Üveghegyek. Szerintem már most van annyi üvegtároló ( beföttes üveg, szörpös, és egyebek), hogy ha nem is gyártanak többet, jó ideig elég. Minden háztartában megtalálhatóak ma is. Régen a száraz élelmiszert, pl babot, stb kis szövetzsákokban tárolták. Felakasztva, hogy ne legyen zsizsikes. Ma is lehetne ezt tenni, ha nincs otthon elég üveg. A zsírt régen papírba csomagolták, előre kimérve fél vagy 1 kg -ot. S a papírja jó volt gyújtósnak. Nem is volt ennyi szemét, s nem voltak egyszerhasználatos dolgok sem, pl borotva. De még fecskendők sem. A háztartási gépeink jó 20-30 évig működtek. Szándékosan, anyagi haszonszerzés céljából tették az embereket pazarlóvá, és túlfogyasztóvá.

liketorn2023. október 12. 17:36

@Perzsi.: Azzal hogy nem lennél politikus(én sem) biztosítottad a nyugalmadat ezen a földön :) de érdekes lenne viszont, szavaznék rád. Életlátott, még szellemi képességük birtokában lévő erkölcsös személyek kellenek. Most elképzeltem hogy minden üvegből van, mi lennénk az üveghegy :) a pénz meg lehet elavult mára, de valami kell, csak nem így, megértem, hogy minek látod miután annyi minden tapad hozzá, de már a majomkísérlet kimutatta élelmiszerfizetőeszköznél hogy a vérünkben van felhalmozni, méltatlankodni, ha nincs. Űrdollárnál, krediteknél, élelmiszerjegyeknél ugyanez lenne.

Perzsi.2023. október 12. 17:21

@liketorn: Isten őrizzen! Soha nem lennék politikus. A hétköznapi ember akár bevallja, akár nem, rühelli a politikusokat. Mert azok tettek érte. De a politikus is kitekerné a másik politikus nyakát,s néha képletesen meg is teszik. Ha nekem lenne döntési, és végrehajtási lehetőségem, sok minden megváltozna. Az sem tetszene mindenkinek, mert van akinek a génjében van a gyilkolás. Az más kérdés, hogyan került oda, s miért? Teremtési hiba? Hisz régen ölni kellett az élelemért, ma is sok helyen. Az állatokat. De embereket csak kannibáléknál. A háborúk állítólag területekért folytak, (meg anyagi javakért,)de már az is egy kreált degeneráció volt. Én betiltanám. Élet elleni bűncselekmény. De az atomerőműveket is likvidálnám. Vannak más erőforrások. Eltitkoltak is. A mostani elavult energiatermelők pénzt hoznak a parazitáknak. ( akiket sokan elitnek hívnak). A környezetvédelmet propagálnám, a szemetelést keményen büntetném, s a szemét gyártását is. Mert ugye a csomagolóanyagok is szennyeznek. Mégis mindent becsomagolnak, azt is, amit nem feltétlenül kell. Pl: tej. Ki lehet méretni, üvegbe. Persze, ha kapsz valódi tejet. De sokaknak a kényelem fontosabb. Lassan mindenki egy szeméthegy tetején fog élni, de fő a kényelem! Az üvegvisszaváltás a legtöbb helyen nem létezik. Nincs rá betét. Már a sörösüvegre sem, sok helyen. A befőttesre hazánkban sehol. De ha befőzöl, akkor drágán megveheted. Külön a tetőt hozzá. Kb 500-600 ft egy komplett üveg. Mert ugye a pénz... hogy rohadna meg a sok kapzsi ingyenélő... Ezekbe az üvegekbe lehetne kimérni olajat, zsírt, joghurtot, mustárt, mindent. Szárazbabot is. Kólát, gyümölcslevet, mindent. Igen, pl lisztet is. De a vizeket is szennyező csomagolóanyag oly szép, színes látványt nyújt... A vizi élőlények legalább színes trutyiba fulladnak bele. Rátapintottál az érzékeny pontomra. Még sok mindenen változtatnék, s bizony a pénzimádók ellensége lennék. Eleve a pénzt is eltörölném.🙂
Litánia vége... egyelőre.

liketorn2023. október 12. 16:20

Szavazzuk meg @Perzsi.: -t miniszterelnöknek! :D Egyébként mindig voltak mozgalmak, csak na. Dolgozik a gonosz is, és előnyben van, mert gátlástalan = neki ez a varázspálcája, amit a természet adott, nekünk meg nincs. De sok kis lépés után talán lesz. Írjunk, éljünk, mutassunk jópéldát és mindent együnk meg tányérunkon :)

Perzsi.2023. október 10. 20:17

@Krisztinka: Én lehet, megzakkantam volna. Örülök, hogy túl vagytok rajta, s épségben hazaértek a gyerekek! Tudod, én nem teszek különbséget... mindegy ki kezdte... sosem azok mennek, s adják az életüket, akik kufundàlták a haborúkat, mégis a katonák után marad a könny és a fájdalom. Annyira, de annyira kívánom, történjen csoda, s azok harcoljanak, akik kitalálták. Egy csapásra eltűnne minden harc.

Perzsi.2023. október 10. 20:14

@Mikijozsa: Sajnos , igen.

Krisztinka2023. október 10. 19:46

De jó is lenne😊💛
Szombaton éjjel jöttek haza épségben a fiam és a barátnője Izraelből…hát, gondolhatod…

Mikijozsa2023. október 10. 12:20

nagy a baj ezen a bolygón titkos Dáriuszok játszanak az emberiség életével