A Föld, ahol élünk

Perzsi.•  2024. május 29. 10:42  •  olvasva: 59

Ide köt a lét.

Vajon mit remélt,

hisz máshol sosem zenélt,

esetleg szavalt valamit,

de lehet, csak prózát írt,

arról, amiről már annyian előtte,

a mindenségről vagy a semmiről,

felöltve,

s ha egyszer kiszabadul innen,

rájön, hogy a legnagyobb kincs a nincsen.


A farm, ahol élünk című sorozatot nézve ihletődtem meg. (Létezik ilyen szó?)

 

Éltek, kuporgattak, s hatalmas öröm volt, ha volt annyi pénzük, hogy valami haszontalan csecsebecsét vegyenek egymásnak, legyen az akár egy apró bross, citromos verbéna parfüm vagy egy új pipa. Végül mindig kiderült a legnagyobb kincs a nincs, ( tárgyilag), de az, hogy vannak egymásnak, élnek, szeretnek, az az igazi kincs. 


A ma embere meg nem ismeri fel, hogy többje van, mint amire szüksége van, de ez a több egyben kevesebb is.Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. május 31. 14:17

@Menta: Én is így gondolom. Köszönöm, hogy olvastad!🥰

Menta2024. május 31. 11:20

@Perzsi.:
Semmi sem fontosabb az életnél. Legtöbb, amire szükség van, az a szeretet. Ez pedig nem kerül semmibe. Minél töbet adunk, annál többet kapunk.
Szép napot!
🥰

Perzsi.2024. május 30. 17:35

@skary: Szerencsére.🙂

skary2024. május 30. 16:04

@Perzsi.: óóh mi is tesz boldoggááá...úúúhhhh ezt itt nem lehet leírni :)

Perzsi.2024. május 30. 10:05

@skary: Bizonyos mértékben a tárgyak is hozzájárulnak ugyan a boldogsághoz, de ami valójában boldoggá tesz,( család), azt nem hiszem, hogy szét akarnád osztogatni.

skary2024. május 30. 06:22

szétosztogatom mindönöm és kérögetésbű élök mátúú :)

Perzsi.2024. május 29. 17:10

@Sznearanka: Régóta nem írtam bejegyzést a naplómba. Hálát sem. Azt a szívemben, emlékeimben őrzöm. Évek óta nem láttam harkályt, de más pici madarak néha belesnek az ablakomon. Rászállnak a redőnyömre,s szinte fejjel lefelé lógva nézelődnek. Megmoccanni nem merek, nehogy elrepüljenek. Kis csodák.

Sznearanka2024. május 29. 14:48

Nevetségesnek tartjuk (én is annak tartottam), mikor mindenféle lelki segítők azt javasolják, hogy írjunk hálanaplót. Szerintem sok ember lenne, aki meglepődne, mi mindennek lehet örülni, és egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy boldog. Fel tudnám még sorolni, hogy mi mindenünk nincs, de már nem tartom fontosnak. Sokkal fontosabb, hogy pl. reggel munkába menet is megállok, percekig nézem a harkályt, ahogy kopogtatja a fát, megcsodálom a nap sugarait, ahogy áttűznek a fák lombjain. De millió dolog, amivel folytathatnám. Annak kell örülni, ami van. Tényleg úgy van, hogy sokszor az, aki "szegény", őszintébben tud kacagni apró dolgokon is. Na de nem bosszantom tovább a közvéleményt.... De, ilyen van és szerintem nem vagyok egyedül, aki így él.

Perzsi.2024. május 29. 14:18

@S.MikoAgnes: Köszönöm!

S.MikoAgnes2024. május 29. 14:11

"de az, hogy vannak egymásnak, élnek, szeretnek, az az igazi kincs. "

Szívemhez szól!!!
😊🌞