Miskolc

jagosistvan•  2009. október 12. 10:06

Poetes költők, emberek találkozója – Miskolc

 

(Szubjektív élmény)

   

  Hosszú napnak ígérkezett. Ágival már reggel sertepertéltünk összevissza. Barbbal letelóztam hogy negyed délre a Mars téren lesz. Sanyival szintúgy. Előtte célállomás a Centrum és a könyvesbolt. Kellemes meglepetés, hogy Sanyival. Utána sör egy krimóban, majd pezsgő nálunk, ahová már Barb és Robika is beesett. Pezsgő felbont, aggódó tekintet Barbra, egy kis barkácsolás elmélet Sanyitól, majd indulás Bajára, ahol Icon várt minket. Semmi izgalom, mert úgy is késünk. Ezzel a mottóval ültem be Ági mellé.

  Baja. Szép város vagy mifene. Ágival pizzavadászatot rendeztünk, míg robika el, Icon megjött. Csiliporos pizza torok és szemet maró élvezete. Persze előtte egy pohár sör. Utazás, közben röhögés Sanyi poénjain. Majd előkerült Icon pálesze. Az Alma. Izletes és csak kellően mérgező hatású. Valami kocsma előtt fotózás, enerdzsi drink bezúzása. Közben telefon Narniától, Janowtól, Marietól, meg még ki tudja kitől. A pálesz meg csak fogyott.

  Sötétedés, s még mindig úton. De egyre közelebb Az Acélvároshoz. A várostáblát elhagyva telefonos navigálás. Majd némi viszontagság, s a  két tornyú templom többszöri megcsodálás után végre megérkeztünk. A két Janó várt minket. Kölcsönös örülés egymásnak. Puszik, ölelések, hátbaveregetés. Na meg széles Mosoly. Irány a kolesz. Ági, Marie, Ametist, Icon, Barb, Sanyi, Janowkoma és én. Közben Fürjanó ordítás hátulról. Katáék mennek, mi jövünk. Csak két perc találkozás, de a semminél jóval több. Ennek is örültem. A kicsit is becsülni kell.

  Ametist meghúzta. Könnybelábadt szem és kaparó torok. Puszi a portásnéninek, majd autogramm. Steven MCJagos. Átöltözés, ajándék póló a komának. Irány a vendéglátó egység…Ölelkezés és puszi. Asszem mindenkivel. Mucára emlékszem. Fent az őrültek mellé ültem. Kicsi és Zolka. Csak az egyik őrült kissé. A másik jobban. Fotózkodás, ivászat, HalászJutka sláger, no meg EDDA ha már Miskolc. Ági jegyzetel, pörgés ezerrel. Asztal alatti kommunikáció, amit az emlékezet elkerül. Nem pajzán, segítő, aggódó érintések. Megbántások, megbántódások. Szeretet mindenki felé. Talán még magam felé is egy kicsit. Marieval összeölelkezve.

  Paródiák. Már megint. A szemek könnyesek a nevetéstől. Utána meg a meghatódástól. Zsuzsanna és Dreaming versei. Az ármány és az agitálás most messze innét. Nagyon sok kilométerre. Téglamentes szórakozás.

   További nevetések, Athos gitárjátéka. Képkiesések és szék kisajátítás. A mosdóban kaland, bár nem emlékszem rá, de mondták. Céloztak rá. Ha ciki csak emilben fogadom. Vagy ott se. Kocsma bezár, irány a másik. Stexet a zenegépbe!!! Jelszónak is elmegy. Az is lett belőle. Tánc és pezsgő. Tánc és én. Ági és én. Jó volt. Kaland a mosdóban. Főszerepben Ági és Icon. Kaland a pult előtt. Főszerepben BZ és Jagi. Tánc és pezsgő. Pezsgő és Burn. Finom mint mindig. Kocsma bezár, irány az utca. Pálesz a testőr. Narni és Janokoma el, Az utcán éneklés: Icon, Ági, Zolka és én. Talán. Talán más is volt ott. A többiek valamikor el…talán aludni, talán a gondulatukba mélyedve.

   Villamos: felszálunk majd le. Irány a piac. Véletlen összetalálkozás Narniékkal a buszállomáson. Lángos evés félbehajtva. Polgárpukkasztás BZ és Jagi módra. Narni felszáll, majd én is. Én le is. Icon és BZ padot bérelnek. Álmosak már. Hat körül jár az idő. A piac éledni kezd. Mi is kezdünk haldokolni. Enni kell!!! A lángos kevés és nincs sör íze. Pavilon. Hurkakolbászmustár betömve, szétcsapatva becherovkával. Vissza Iconékhoz. Újabb polgárpukkasztás. Fetrengés a váróteremben. Icon fotóz, Ági somolyog. A koma meg már nem tudom. Képkiesés. Taxiba be, irány a kolesz. Taxiból ki, imbolygó lépcsők. Alvás. Inkább ájulás majd felriadás. Hangulatom a pincében. Reggel van menni kell. Durcásan ki az esőbe. Majd Icon kocsijába. Nápolyi szappanopera több felvonásban.

   A kocsiba beszáll, majd idővel megnyugvás. Marad a fáradság és a tudat hogy két karokkal vár a monotonitás. Csendben gondolkodás. Gondolás. RÁTOK akik ott voltatok. Közben bealvás. Talán horkolás is. Telnek a kilométerek és a percek. Megyehatárt jelző táblák észlelése két hosszú pillantás között. Hódmezővásárhely. Hazaértem. Illetve csak Barbi. Az én otthonom a jövőmben van. Áginál. Irány Szeged. Búcsú Icontól. Majd búcsú Sanyitól. Sanyi volt az alfa és az omega. Ő vele találkoztam először, és tőle váltam el utoljára. Fáradtan lápcsőzés, majd nagyölelés Ágival. Összebújás…szerelem…alvás.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

BLF2009. október 24. 23:22

Amig olvastam peregtek a képek s közben jót mosolyogtam. Legalább így Veletek lehettem. Adjon Isten Nektek sok ilyen BARÁTI találkozást! Most megyek vissza a fórumba röhögni. . .
Áldott napot!

Ametist2009. október 15. 08:13

Nagyon jó a beszámolód Jagi - ez a találkozó a barátságról szólt, és nagyon jól sikerült :)

pepo2009. október 15. 06:06

:)

dreaming582009. október 14. 22:28

Akkor újra, és ismét: ááááá - ez jól hangzik :)))
És irigyke vagyok ám :D

ambrus.magdolna2009. október 14. 21:48

Nagyon jól ,szórakoztam!
Nem voltam veletek,de a jóvoltodból kaptam én is egy szeletet a ''Taliból'':-)))
Köszi,hogy elénk tártad!
Üdv.Mahónia

Törölt tag2009. október 14. 18:45

Törölt hozzászólás.

Kakuk2009. október 14. 16:07

jó buli volt, tele érzelmekkel, Szeretettel, békével, hálával, örömmel, meghatódottsággal, barátsággal, csak a bunyó hiányzott... :)

Törölt tag2009. október 14. 15:54

Törölt hozzászólás.

LIne2009. október 14. 14:41

Ilyen jó hangulatú emlékezést nagyon szeretek olvasni!

Csuda jó élmény lehetett:)))

jagosistvan2009. október 14. 13:36

Igazad van Magdi. Összetartozunk. Még ha ezt nem is akarják egyesek. Nagyok vagyunk már. Nem akarunk az utcán órákig szobrozni. Majd megoldjuk mi ha másnak nem megy.

narnia2009. október 14. 13:32

jajjj hogy mit is írtam ide????

emlékszem mán! ezt ni ! aszongya hogy:

http://www.youtube.com/watch?v=GC4PkFSmT L0


most se mondanék többet :)))))

jagosistvan2009. október 14. 13:17

Azt hiszem az a népművészeti cserépedény megint ügyködött. Így jó Zolka, :))))

BZ2009. október 14. 13:11

Jagi, cserépedényt használj a köcsög helyett.

janow2009. október 14. 12:25

Hová tűntek innen a hozzászólások?
Csak nem személyeskedtél?
Így volt, jó volt.