Ilyen emberek vannak vezető pozícióban.

jagosistvan•  2009. szeptember 18. 06:42

Alább az Index cikke

A Pécsi Városi Bíróság egy év próbára bocsátotta Krausz Istvánt a Mazsihisz alelnökét, a Pécsi Zsidó Hitközség elnökét, mert augusztusban zsebre tett egy benzinkúton felejtett pénztárcát, benne 1676 euróval. Az esetet a biztonsági kamera rögzítette.

A Pécsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban augusztus 19-én lopás bűntette miatt elítélt egy Krausz István nevű, 54 éves férfit, közölte az Index kérdésére Hajdu István a Pécsi Városi Bíróság elnöke.

A Pécsi Napilap  azt közölte, hogy a lopás miatt elítélt férfi a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) honlapja szerint Krausz István az országos szervezet alelnöke is.

Augusztus 6-án egy pécsi benzinkúton egy vásárló a pulton hagyta a pénztárcáját, mert még venni akart néhány dolgot. Mire visszaért, a pénztárcája eltűnt, amelyben iratai és 1676 euró (kb 450 ezer forint) volt.

A vásárló a pénztárossal visszanézte a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken jó minőségben látható volt, hogy egy férfi elteszi a tárcát, nyugodtan odasétál autójához, majd elhajt.

Felírták az autó rendszámát, így a rendőrök ez alapján azonosították Krausz Istvánt. Kimentek a lakására, de csak a feleségét találták otthon. A férfi nem sokkal később önként jelentkezett a rendőrségen.

A Pécsi Városi Bíróság elnöke az Indexnek azt mondta: az iratok alapján a gyanúsított kihallgatásán rögtön beismerte a bűncselekményt. A Pécsi Napilap szerint ugyanakkor a férfi beismeréséről ellentmondó információk vannak. Az egyik szerint már a pénztárcával megbánóan ment az őrsre, a másik változat szerint amikor bement a rendőrségre tagadott mindent, de amikor megmutatták neki a felvételeket, rögtön beismerő vallomást tett. A lakásán házkutatást tartottak, ahol megtalálták a tárcát és tartalmát is, amely visszakerült tulajdonosához.

A pécsi bíróság elnöke hangsúlyozta: ebben az ügyben a bíróság semmilyen adatot nem vett fel sem Krausz István vallási hovatartozásáról, sem egyéb társadalmi funkciójáról, s ezek természetesen semmilyen befolyással nem voltak a büntetőeljárásra.

Az Index megkereste az ügyben Krausz István, aki amikor meghallotta, miért keressük, azt mondta: nem kíván nyilatkozni.

Felhívtuk a Mazsihisz elnöki titkárságát is, hogy megkérdezzük, ez az ügy mennyiben befolyásolja Krausz István alelnöki funkcióját. A titkárságon azt mondták, Feldmájer Péter elnök dél körül lesz elérhető. (Index)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

jagosistvan2009. szeptember 28. 06:42

Egyet? Én még a szomszéd memoárját is kiadtam volna. :)))

BZ2009. szeptember 28. 06:18

Ki az a balfaasz, aki csak úgy ott tud hagyni annyi pénzt? Na, meg aki annyival jár vásárolni (egy-két ) dologért, az se hiszem, hogy tisztességes úton pakolta tele a bukszáját...

Annyi pénzből már kiadtam volna egy kötetet. :)

pepo2009. szeptember 28. 05:51

hát hmm...

jagosistvan2009. szeptember 28. 05:48

Hát az nem fog menni. ;)

Kakuk2009. szeptember 28. 05:47

ha valaki mutat nekem egy olyan embert, aki még életében nem lopott, esküszöm lerohasztom a kezem... :)

Törölt tag2009. szeptember 18. 12:43

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2009. szeptember 18. 10:50

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2009. szeptember 18. 09:17

Törölt hozzászólás.