Egy alakváltó idegen

Mikijozsa•  2021. július 30. 11:48  •  olvasva: 189

első fejezet, amelyben az alakváltó fura mód jelenik meg

A bejáratot figyelte egy kétes alak, egyébként öltözete nem vallott tekergőfélére, mégis mi az a valami - ami gyanút kelt e fickóban?
Elsősorban a túlzottan kifésült, kikefélt hajzata, már már műanyag szerű és az arca is túl viaszosnak tűnő... a ruha pedig - bár hétköznapi - gyűrődés mentes és a színe nagyon foszforeszkáló.
Mint írtam nézi azt a kaput és mint aki letanulmányozza, mellé ál leméri mennyivel magasabb. mint ő, aztán hirtelen eltűnik. Akár egy tündér, vagy mi?
Csakhogy az én történetem nem mese, nos akkor ez a fura fickó sem lehet tündér. Hanem egy alakváltó a Vénusz egyik holdjáról érkező ufonauta, de honnan tudom mindezt?
Ugyanis manapság annyi hihetetlen, s lehetetlen történet kering a neten, melyeket már nem hisz el senki, akkor meg minek állítanék ilyent, de mégis ezt kell írnom, hogy ez a jövevény, nem földi ember, ugyanis a két szememmel láttam, hogy később visszatért, s a kaput könnyedén kiemelte és elvitte egy rekettyebokor mögé, ott lerakta, visszatért és odaállat s ő maga kapuvá változott, jó jó, de miért tett volna így, mi haszna lenne belőle?
Erre nem tudnék válaszolni, viszont ölt a kíváncsiság s odamentem. Rátettem a kezem a kilincsre és hosszasan figyeltem a kaput de nem láttam rajta semmi különlegest, ugyanolyan kopottas és rozsdás valami, a festék lepattogzott itt ott róla, ócska kis fémből készült tárgy.
Viszont a súlya több, mint félmázsa annyi bizonyos; na ez már valami, s ahogy bámultam a kilincs magától lenyomódhatott, esküszöm - nem én nyomtam le. S akkor behúzott a kapu, csapdába estem . szó szerint. Persze nem vagyok én  betoji, de azért rezgett rajtam a gatya, na mindegy,,. hova is léptem én be szét kellett volna nézni ám erre már nem volt időm, valami kábulat vett hatalmába és szemem elött... előbb eltűntek a színek, aztán meg - dupla erővel tértek issza, na és hangok is előbb elnémult minden, aztán hatalmas erővel körbevettek, magam előtt egy bogár fejű lény nyújtogatta csápját s tapogatta vele az arcomat.
Ekkor elájulhattam mert nem emlékszem több semmire....folytatás következik

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2021. július 31. 17:10

@Bugatti350: Szia Bugatti . nem bánnám, ha valaki készítene filmet ebbő - mert nekem nincs türelmem hozzá :)

Mikijozsa2021. július 31. 17:09

@Perzsi.: értem kedves Perzsi - nagyon köszi

Bugatti3502021. július 31. 07:53

Szia Miklós!
Írásod. felér egy forgatókönyvvel ! Érdekes volna egy rövidfilmet készíteni, és beküldeni egy pályázatra! Gratulálok!
István

Perzsi.2021. július 31. 07:47

@Mikijozsa: Igen, arra, hogy a próza kapcsolatban álljon az idegen lényekkel, de leginkább a szóval. Mindegy, kinek mit jelent az a szó, hogy idegen. Lehet idegen egy másik ember nem szeretett tulajdonsága, egy élethelyzet, egy zene,( igen, az is), stb.

Mikijozsa2021. július 31. 07:41

@Törölt tag: üdvözlet kedves Mária, jó hétvégét neked. :) 🏸🏸

Mikijozsa2021. július 31. 07:39

@Csinaj: akkor jó :) 🎈🎈🎈

Mikijozsa2021. július 31. 07:38

@Perzsi.: nem tudom hogy erre gondoltál, majd elválik, szia folytatom, akkor ;) 😀🎈🎈

Mikijozsa2021. július 31. 07:37

@kevelin: nem is tudom, lehet hogy nem az lesz amit várnának tőlem - kszi szavaid.

Törölt tag2021. július 30. 22:54

Törölt hozzászólás.

Csinaj2021. július 30. 18:13

Jól kezdődik

Perzsi.2021. július 30. 17:02

Várom a folytatását.

kevelin2021. július 30. 15:35

Érdekes izgalmas jó, lehet belőle könyv is,ha kitartó vagy, minden nap írsz, és összeszerkeszted,szép napot,jó munkát!