A jelszó feltörve?

Mikijozsa•  2023. július 10. 08:40  •  olvasva: 82

A jelszó, ó igen zárban a kulcs
valaki lemásolta viszi lopva
kíváncsi szegény - avagy levadult?
Engem aztán nem érdekel, az ő dolga'

A jelszó, s a hozzáférés - mihez?
Talán rossz levelet küld a nevemben?
Hogy félreértsen a világ; s kivesz
barátok köréből, valami ilyent sejtek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2023. július 10. 16:22

@Mikijozsa: Sajnos igazad van.

Mikijozsa2023. július 10. 14:26

@Perzsi.: ez igaz hiszen ez a rendszer úgy alkotja meg önmagát, hogy a csaló, meg a simlis jobban éljen mint az, ak becsületes. Yizet prédikál. de bort iszik...

Perzsi.2023. július 10. 11:56

@Sznearanka: @Mikijozsa: Na ezért nem vásárolok neten sem online, s sehol nincs fent semmilyen adatom. De pl tegnap találtam egy ismeretlentől jött messenger üzenetet, linkkel. Network, bla bla bla, angol szöveggel, linkkel. Persze nem nyitottam meg, rögtön töröltem. Az üzit, a nőt töröltem tiltottam, s gondoltam, meg egy kis sósavat is locsolok rá gépen keresztül. A múlt héten meg egyik csoportban írtam egy véleményt, ami egy tag véleményével ütközött. Jött is tőle messenger üzenet. Egy tök üres üzenet.Megnéztem a profilját, hát van egy maréknyi ismerőse, és egy ijesztő, haldokló teknős elsötétített feje. Profilképnél. Tök jó a net, csak nem mindenkinek való.

Perzsi.2023. július 10. 11:47

@Mikijozsa: Ebben nem vagyok biztos. Amit én törlök, a hsz-mat azt látod, mert kiírja s rendszer, hogy ezt a hsz-t a szerzője törölte. Ha más tűnik el nyomtalanul , az nem tudom hogyan. Régen én is tapasztaltam ilyet, meg mást is. De ma nem tudom, hogy mi a módi.

Mikijozsa2023. július 10. 10:32

@Sznearanka: ez a Bank hibája is egyben, hogy nem td kitalálni valami nagyon biztonságost, köszönöm a véleményed.

Sznearanka2023. július 10. 10:17

@Sznearanka: Ja és ha a feltört profilon nem sikerül adatokat szerezni, akkor a feltört profil ismerőseit keresi meg, a cél szintén a bankszámlaszám megszerzése. Én mindig azt gondoltam, hogy az még kevés a bankszámla feltöréséhez, de valamiért ez nekik nagyon gyorsan megy.

Sznearanka2023. július 10. 10:14

Nem csak az ellopott személyiség a probléma. Vannak, akik hirdetnek fb-on, bankszámláról fizetnek, így fb-on megvannak az adatok. Na ez nagyon érdekli őket. Aztán egy régóta létező profillal pl. jófogáson, vagy fb-on hirdetett dolgokra jelentkeznek, és "előre fizetés" címén kapják meg a bankszámla számot. Pl. a Jófogásra rengeteg chatbot (szoftveralkalmazás, ami kommunikál élő személyekkel) települt rá, figyelik a hirdetéseket, és "vásárolnak".

Mikijozsa2023. július 10. 09:45

@Perzsi.: arra gondoltam, ha valaki beír hozzám s később megbánja amit írt, törölheti, nos annak a Poeten nyoma marad, ám, ha eltűnt s nem marad nyoma se, akkor ott valaki más törölt?

Perzsi.2023. július 10. 09:18

Ha az fb-re érted, ott ez a divat. Az ellopott személyiséggel aztán visszaélnek, csúnya dolgokat követnek el. Az a vicc az egészben, hogy ez is elsősorban a pénzről szól. Ugyanis lenne rá mód hogy ne tudjanak lopni profilt, de az alapítónak nem áll érdekében ezt szorgalmazni.

Mikijozsa2023. július 10. 08:55

fikció vagy bkfic - ó, :)