Buksi és a paradicsom

haradio•  2018. augusztus 13. 16:18

Már több írásomban szóltam arról, hogy van két aranyos kiskutyánk Buksi a szuka és Bogi a kan. Buksi nagyon szeret enni, többek között édes gyümölcsöket, kerti édes terményeket. Egy alkalommal a gazdiasszony egy ládába paradicsomokat rakott. Buksi ezt észrevette és gyötörte a kíváncsiság, hogyvajon milyen ízük is lehet azoknak a kerek piros valamiknek. Kívánságát hogy kie légítse, egyet (túlérett paradicsomot) óvatosan kivett a ládából a többiek közül. Rendkívül finomnak találta, de volt egy ,,gondja": vajon mi lesz akkor, ha ezt a ténykedését" testvére, Bogi a kan is észreveszi. Gndolt egyet és cselekedett, mégpedig úgy, hogy fogta a paradicsomját és a kerítésünk belső oldala mellett lévő bokorba rejtette, ahol aztán zavartalanul ,,hódolhatott a kulináris élvezeteknek" azaz lassan, nagy élvezettel szopogatta el az édes paradicsomot. Ismét bebizonyította azt, hogy nem egy elveszett kutyus, ha olyan célról van szó, amely Őt nagyon érdekli és újra bizonyságát adta annak a mondásnak, miszerint ,,többet ésszel, mint erővel"! De megkóstolják a szőőket is és az érett szemekből már közösen torkoskodnak Bogi és Buksi, a két kiskutya.

Halász István

Rózsavölgy, 2018. augusztus 13.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Kicsikinga2018. augusztus 15. 12:51

Váljék egészségükre!
Az én kis Barátom, amíg élt, boldogan ette a zsíros kenyeret hagymával(!), a dinnyét, és még a csemegeuborkát is, amikor éppen az volt tálalva a pörkölt mellé.

Mamamaci402018. augusztus 14. 15:59

Élvezettel olvastam a történetedet, nekünk egy lassan 4 éves kaukázusi-leonbergi "kislányunk" van, neki az eper a kedvence. Tavaly még több volt, idén több a csiga sajnos, szóval mi még meg sem láttuk jóformán a levelek között kutyusunk máris kiszimatolta és szorgosan járt eprészni. A szőlő sincs biztonságban tőle.

Rozella2018. augusztus 14. 10:34

A kutyák igenis gondolkodnak! Az emberek nem mindig...:)

Törölt tag2018. augusztus 13. 19:09

Törölt hozzászólás.