Valami volt valahol

stapi•  2018. szeptember 3. 14:44

Valami volt valahol

(Butuska mese)

 

 

              Hol volt, hol nem volt, talán a Hollóháti Kis Ország hollóháti tollain – vagy lehet, hogy máshol, nem tudom, de az biztos, hogy volt valahol valami. Talán nevezzük ezt a valamit Valaminek.

 

Hát, Valami elindult valahová, de mire megérkezett, nem volt sehol, mert útközben eltévedt. Valami nagy erdő állta az útját, azon akart keresztül menni, de ahogy beljebb ért, akkora sötétség vette körül, hogy nem látszott ki belőle.

 

Elkezdett kiabálni. Gondolta, csak meghallja valaki egy Valaki hangját... Egyre csak kiabált, kiabált, de mindhiába. Nem jött válasz. Azt akarta megtudni, hogy hol van valójában, mert csak akkor tudja, hogy merre kell menni, ha tudja, hogy hol van, és hogy merre van a valahol. Igen, ez lehet a neve annak a helynek, ahová elindult: Valahol. Ezért is indult épp valahová.

 

Hát csak kiabált, kajabált, míg be nem rekedt, és akkor végre válasz érkezett, méghozzá éppen valahonnan. Elindult hát a hang irányába, és alig egy hét alatt már ott is volt. Szétnézett, és mindjárt látta, hogy jó helyen van, mert ez bizony: Valahol.

 

              Na, innen aztán már nem mert elindulni sehová, mert nem akart megint eltévedni és sehol lenni. Ezen a helyen élte le hátralevő életét, óvodába, meg iskolába is itt járt. Aztán mikor felnőtt, félrelapátolta a sötétet, hogy dolgozni tudjon.

 

Kedves Gyerekek, ha valamelyikőtök rájön, hogy miről is szólt ez a butuska mese, akkor sürgősen írja meg nekem is, mert én bizony nem tudom. Sziasztok!

 

2018. szeptember. 3.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

magdus2018. szeptember 7. 16:43

Elolvastam és örülök hogy már nem sötétben kuporog ez a Valami és végre talán Valaki lett. :)

stapi2018. szeptember 5. 14:13

@Rozella: @Mikijozsa: Jaj, itt vagyok végre... Köszönöm szépen, hogy olvastátok! :)

Mikijozsa2018. szeptember 3. 16:52

nem is annyira butuska :)

Rozella2018. szeptember 3. 16:20

valahol olvastam... valamit... de hol? és mit? ...nem tudom... na Szia! :)