Rohanó tavasz

stapi•  2019. április 4. 08:41

Rohanó tavasz

 

Feléledt a szép természet,

rügyet bont a fák sora,

ezernyi méh gyűjt már mézet,

hull virágpor zápora.

 

Emlék már csak a hóvirág,

de a kiskert csodaszép,

húsvétra vár minden diák,

s egykettőre odalép,

 

'hol az illat tömény, csalfa,

zsebben hordott adalék...

Fiúk viszik, s ezt meghallva

lányoknál sincs haladék:

 

tojásfestés, na meg nasi,

melegszendvics, édesség...

Jön a sok-sok ifjú pasi,

locsolás meg élcesség!

 

De az ünnep tovasuhan,

emelkednek májusfák,

anyák napja is elzuhan,

mint kivágott cédrusfák.

 

Elmúlik a tavasz... Nem baj!

Helyébe lép majd a nyár.

Kivirul az árvalányhaj –

 

Tavasz végén ő a sztár!

 

2019. április 3.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2019. április 4. 16:28

@pfbea: Köszönöm szépen, hogy olvastad! :)

pfbea2019. április 4. 15:33

Jó kis vers :)
Engem az is nagyon zavar, hogy nincs elég hosszú ideig tavasz ahhoz, hogy kiélvezzem a szép új kabátom...és tavaly se volt. :o/

Törölt tag2019. április 4. 15:03

Törölt hozzászólás.

stapi2019. április 4. 14:43

@Mikijozsa: @Törölt tag: Köszönöm szépen, hogy visszajöttetek! Örülök, hogy titeket is érdekel ez a dolog. A lényeg: véletlenül sem szeretném elmarasztalni Simon Ilonát és a versét! Ismerem őt, ír rímes verseket is, nem is akármilyeneket! De ha már a költészet napját József Attila születésnapjára tették, akkor mégiscsak kellene lenni valamiféle egészséges igazodásnak a költő stílusához. Ő ugyanis kizárólag nagyon fiatal korában írt szabadverseket. Utána tulajdonképpen a költészet megcsúfolásának nevezte azokat. Így tehát nem értem hogy ilyen neves napon mért nem írt "valódi verset"?!
Na, de nem vagyok ebben kompetens, a nagyok csináljanak, amit akarnak, én meg megyek a saját fejem után. Végül is nem az én gyengécske irományom vitte volna el akkor sem a pálmát, ha rímeset ír, mert ő abban is nagy. :)

Törölt tag2019. április 4. 14:34

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2019. április 4. 14:23

@stapi: hát igen ha a nyertesek versét kéne elemezni, arra kéne rájönni hogy sok szép igazi vers született, viszont van egy kettő amely inkább egy naplóból kitépett valamire hasonlít sokkal inkább, mint versre, dehát tényleg meglepő a vers fogalma, sosem tudhatod előre, hogy elfogadják-e versnek, vagy az attól is függ, hogy ki írta le, stb

stapi2019. április 4. 13:32

@Törölt tag: @Mikijozsa: Köszönöm szépen, hogy itt jártatok! Örülök, ha tetszett, jómagam nem tudom megítélni milyen. Pláne most, hogy láttam az eredményhirdetést a pályázatról. Arra kellett rájönnöm, hogy nem tudom, mi a vers. Persze sejtettem én ezt már akkor is, amikor hozzákezdtem... :))) Ettől függetlenül szeretek ilyen őskori förmedvényeket firkálni. :)

Mikijozsa2019. április 4. 13:21

nagyon tetszik főleg ezek a SAPIS megoldások, el kéne lesni - hogyan csinálod , :)

Törölt tag2019. április 4. 12:04

Törölt hozzászólás.

stapi2019. április 4. 11:08

Köszönöm szépen, kedves Magdus, hogy meglátogattál! Ugye, hogy valami hasonló módon, gyorsan elillan a tavasz? Megjelenik az árvalányhaj, aztán máris jön az aratás, mert beszőkültek a gabonatáblák. Aztán... mi is készülődünk az aratásra... Ez az élet rendje, akár tetszik, akár nem.

magdus2019. április 4. 10:39

Jó verset írtál megint a tavaszról. Belekerült az árvalányhaj is, aminek igen megörültem mert gyerekkorom óta nem láttam, nem is hallottam róla. Egyébként védett növény lett.