Felnőtt-veszély

stapi•  2019. október 23. 11:37

Felnőtt-veszély

 

 

              Hatvan évvel ezelőtt lehetett, úgy 7 éves korom táján, hogy a szüleimmel és a tíz évvel idősebb tesóimmal a kukoricaföldön tevékenykedtünk. Természetesen a leghatékonyabb munkaerő én voltam. Napsütéses október volt, a vénasszonyok nyarát élvezve a csutkatövek között botorkáltam, míg a felnőttek szárat vágtak, kévébe kötözték és bizonyos távolságonként kúpokat építettek belőle, hogy ha jön az eső, át ne ázzanak az egyébként beérett, száraz kévék.

 

Ahogy bandukoltam, egy kis egeret láttam meg szaladni. Hogy, hogy nem, nem tudom, de sikerült elcsípnem a farkát. Felálltam, és tetszett, ahogy lóg a hüvelyk és mutatóujjam között. Egészen addig jól szórakoztam, amíg a feje közelébe kerülő kisujjam begyébe nem harapott. Azon nyomban elengedtem, ám őkelme továbbra is ott himbálózott, nem nyitotta ki a száját. Visításomra a fiatalabbik bátyám odaszaladt, megfogta a fejét, és óvatosan összenyomva nyitásra kényszerítette a száját.

 

              – Na, akkor ezzel most focizunk egyet – mondta, s egy lendülettel feldobta, és a bakancsos lábával olyat rúgott bele, hogy repült vagy negyven métert.

 

Kíváncsiságom, hogy mi lett vele, nem volt akkora, hogy utánanézzek, hiszen a sírás, szepegés erősen lekötött, s más irányba terelte a figyelmem.

 

              A mostani eszemmel azonban már tudni vélem, hogy nemigen élhette túl ezt a rugalmas igazságszolgáltatást, de ha mégis, akkor – összeszedve magát – bizonyára az eszébe véste, hogy a gyermekharapás jár bizonyos mértékű felnőtt-veszéllyel.

 

 

2019. október 23.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2019. október 30. 14:55

@Törölt tag: :)

Törölt tag2019. október 25. 19:35

Törölt hozzászólás.

stapi2019. október 25. 11:50

@Törölt tag: @lelektunder: Köszönöm szépen, hogy elolvastátok!

@lelektunder: Bizony, szerencsém volt. Persze népi gyógyeszköz akkor is kéznél volt: jól kiszívogatták, hogy kijöjjön, ami nem oda való. :)

@Törölt tag: Nem tudom, mire gondolsz pontosan, de ha arra, amire gondolok, akkor azt kell mondanom, hogy az egereket nem szeretném a védett állatok közt számontartani. (A patkány az más tészta, az újabban két lábon jár(ok). :)))

Köszi, hogy olvastad!

lelektunder2019. október 23. 20:24

A szerencsétlenségben igen nagy szerencséd volt, hogy ennyivel megúsztad, hogy nem volt fertőzött az egér, volt aki nem úszta meg ennyivel, pont így a kukoricaföldön harapta meg az egér....évekig sokszor kellett kórházban feküdnie.....de okos lány volt, írói vénával, és könyvet adott ki a bent töltött időről, persze sok humorral fűszerezve....erre mondják, hogy "minden rosszban van valami jó"...

Törölt tag2019. október 23. 17:27

Törölt hozzászólás.

stapi2019. október 23. 13:49

@Törölt tag: @miriam: Köszönöm szépen, hogy elolvastátok! :)

miriam2019. október 23. 13:47

ajjaj :) ...hogy mik meg nem történnek az emberrel... :)

Törölt tag2019. október 23. 13:26

Törölt hozzászólás.