Gondolatmagok

Attila_the_hun•  2016. február 7. 16:56

A humanizmus előfeltételei

Az ipar, technológia, illetve a tudomány emel ki egy társadalmat az instabil erőszakos körülményből. Nem az egyén válik békéssé, hanem az együttes társadalom teszi az egyént elfogadóvá az élhető komfortzóna kialakulását követően. Az említett hármasság hiányában egy adott társadalomban jóval nagyobb a szegénység. Ilyen közösségben a legtöbb ember védekezni kényszerül és az ilyen társadalom lényegesen több megélhetési bűnözőt termel ki magából. Tehát nem azért lesz civilizált egy ember mert az akar lenni, hanem a társadalmi helyzet (jólét, közbiztonság, oktatási infrastruktúra, szemlélet, stb.) javulását követően azonosul a közösség szemléletével. Vannak eszmék, vallások amit ez ellen dolgoznak, mivel azt a nézetet terjesztik, hogy az élethez nem feltétlenül szükséges az ipar, technológia és a tudomány.

Attila_the_hun•  2015. augusztus 11. 21:47

Vallás

A vallás egy mankó azoknak, akiknek a világ önmagában nem elég.

Attila_the_hun•  2015. június 18. 21:37

Névtelen

A hit a legjobb orvosság a valóság ellen.

Attila_the_hun•  2015. június 11. 12:45

Ember?

Egy külföldi oldalon megnéztem egy csomó iszonytató fotót, illetve videót az iszlám helyzetről. Bár ne tettem volna. Rosszul lettem, leesett a vérnyomásom. Még most is émelygek. Holokauszt 2, de még barbárabb kivitelben. Egy fiatal nőt (mert talán megcsalta az urát) félig felfektették egy asztalra, elvágták a torták és hagyták egy lavórba kivérezni. Emberek fej nélkül, de a fej mellett ott van egy darabban az agya is. Sorba állított emberek (nők, férfiak, gyerekek) egy hatalmas gödör előtt, akik a következő fotókon már a gödörben. De nem folytatom. Épp ésszel ez fel nem fogható. Mármint az, hogy aki ilyet tesz, az hogyan lehet ember ha közben én is az vagyok.

Ha szélsőséges helyzet lenne itthon, talán én is tudnék embert ölni: fegyverrel katonát, de sohasem ártatlan civilt késsel esve a torkának és pláne nem azért, mert pusztán másban hisz. Képtelen lennék nőt és gyereket ölni. Arra senki, sehogy nem tudna rávenni, mert úgy gondolom, hogy inkább magammal végeznék.

Az erőszak olyan mint a gyom. Irtani kell, mert különben ellepi az utcáinkat. Erre az egyik legjobb módszer az oktatás ami tudást és intelligenciát ad, a másik pedig a törvény ami elrettenti a még arra hajlamosakat. Erre a kettő dologra kell fókuszálnunk ha azt akarjuk, hogy Európa örökké a béke földrésze legyen.

Attila_the_hun•  2015. március 15. 20:57

Cím nélkül

Rohan az idő és én gyalog vagyok.