Komfort-viselkedés

Attila_the_hun•  2018. június 8. 14:34

A komfortzónán kívül rekedt ember mutatja a valódi arcát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

WhiteWolf2018. június 11. 09:27

Kedves Attila!
Ezzel nem igazán értek egyet.

Törölt tag2018. június 9. 09:48

Törölt hozzászólás.

Attila_the_hun2018. június 9. 00:06

@Törölt tag: Akkor számodra mást jelent a komfortzóna.

Törölt tag2018. június 8. 23:35

Törölt hozzászólás.

Attila_the_hun2018. június 8. 23:05

@Törölt tag: egyetértek. Ha kilépünk belőle, magunkat is jobban megismerhetjük. Ha belegondolsz ez is az aforizmát igazolja.

Törölt tag2018. június 8. 22:44

Törölt hozzászólás.

Attila_the_hun2018. június 8. 22:31

@Eleonora: „mit takar az a szó hogy rekedt?”

Elveszti az állását, elveszti a párját, nekimennek a kocsijának, stb. Ezer és ezer dolog lehet ami az embert a komfortzónájából kiejti, ahova egy darabig nem tud visszatérni, tehát kívül reked. Láttad az Összeomlás című filmet? Az jó példa erre a témára. :)

Attila_the_hun2018. június 8. 22:27

@Bugatti350: A komfortzónánkból nem direkt esünk ki.

Attila_the_hun2018. június 8. 22:26

@Törölt tag: „Vagyis csak azt ismerheted meg igazán, akiről biztosan tudod, hogy kívül van a komfortzónáján.
A szélsőséges körülmény viszont megint más „

Igen és nem. Igen, csak azt ismerheted meg igazán aki kívül van a komfortzónáján. És nem, mivel a szélsőséges körülmény helyez téged a komfortzónádon kívül.

Te és én jelenleg a komfortzónánk közepén csücsülünk, kényelmes széken, jóllakott pocival. Bármit kérdezhetünk egymástól, a válasz higgadt, kimért, átgondolt lesz és egyáltalán nem leszünk ismeretében a másik személy valódi arcával. Lehetsz végtelenül jóságos én lehetek végtelenül gonosz ember és fordítva. A komfortzónánkban soha nem tudhatjuk meg a másikról, hogy ki is valójában. Tovább merészkedek! Önmagunkról sem! -ez szintén elgondolkodtató!

Egy példa:
Két férfit összehoz a munka, hobbi, sport, bármi. Az első nap összebarátkoznak, sokat beszélgetnek, mindketten szimpatikusak egymásnak. Úgy érzik új barátság van kialakulóban. Este egy szórakozóhelyen megisznak pár sört és ott is viccelődnek, vigyorognak egymásra. A következő hónapban a munka, hobbi, sport miatt több napot is együtt töltenek és majd minden estét a sör mellett fejeznek be. Már-már összeforrt az örök barátság, ám egy este új téma kerül elő a sörök mellett. Mondjuk politika, vagy vallás, vagy egyéb ami eddig nem került szóba. Kiderül, hogy az egyik fanatikus Fideszes, a másik fanatikus libsi, vagy pedig az egyik bigott vallásos a másik fanatikusan ateista. Alaposan összevesznek, aztán ütésváltás és asztaldobálás, majd örök harag, örök ellenségszerzés. Kilökték egymást a komfortzónájukból és megmutatták az igazi arcukat. De ami a lényeg: máshogy is történhetett volna az este. Mert tegyük fel, hogy a beszélgetés közben kiderül, hogy az egyik jobbos a másik balos, illetve az egyik mélyen vallásos, míg a másik totál ateista, hajba kapnak, vitatkoznak, kilökik egymást a komfortzónákból, de aztán mégis mosolyogva és viccelődve beszélgetnek tovább, mert mindkettő egy végtelenül humán, empatikus ember. Abszolút prioritás az életükben a szeretet és a tisztelet. Van egy harmadik verzió is: elég ha az egyik empatikus, elég ha az egyik humán. A másik lehet rosszindulatú és szélsőséges, akkor sem lesz örök harag, mert az előző ezt észreveszi és még időben elébe megy a veszekedésnek, ráhagy majd terel és aztán koccintanak és békében válnak el. Itt is kiestek a komfortzónából és itt is megmutatták mindketten az igazi arcukat.

Eleonora2018. június 8. 20:36

"rekedt" kilépett és nem tud visszatérni, kiszorult, kiszorították, mit takar az a szó hogy rekedt? Alapban azt jelenti, hogy oda vágyik vissza, úgy tudom, s akkor nem értem, hogy miért csak ez az ember mutatja valódi arcát. Hisz lehet, éppen azért rekedt kívül a komfortzónán,pedig még belül volt, mert mutatta a valódi arcát, hisz a komfortzóna nem egy pont, az egy tól-ig táv.
Elgondolkodtató a felvetésed, tetszett :)

Bugatti3502018. június 8. 18:40

Szerintem, csak akkor igaz ez a felvetésed, ha az illető, direkt csinálja !
Sándornak is igaza lehet...! Érdekes a felvetésed ! :)

Törölt tag2018. június 8. 16:47

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2018. június 8. 16:37

Törölt hozzászólás.

Attila_the_hun2018. június 8. 16:25

@Törölt tag: Nem. Azt jelenti, hogy aki a komfortzónán belül rekedt, nem tudhatod, hogy az igazi arcát mutatja-e. Viszont szélsőséges körülmények között megtudhatod.

Törölt tag2018. június 8. 16:15

Törölt hozzászólás.

york2018. június 8. 14:44

manapság nagyon sok ember rekedt a komfortzónán kívül és ez az arc cseppet sem isteni.