Kétarcúság

Mersinho•  2020. január 3. 22:12

A mai világban az egyik legnagyobb. leggyakoribb probléma; a kétarcúság.

Ennek az egyik legnagyobb terjesztője nem más, mint az internetes világ. Gyakorlatilag, ha nagyon elvontan vesszük, alakult egy másik életlehetőség. Ennek a legnagyobb problémája, hogy akár különböző személyek is lehetünk ebben a két „világban”; a valóságban és az interneten. Sajnos az ember nagyon hajlamos erre a kétarcúságra.

Vegyük pl. a legegyszerűbb példákat:

-Internetes közösségek: Itt is ugyanaz áll fent, mint bárhol máshol, csakhogy a katasztrófa akkor van, ha ezekben a közösségekben más arcot mutatunk, mint ami az igazi. Ennek az egyik „mellékhatása”, következménye, hogy lassan magunk is elkezdjük hinni, hogy ezek vagyunk valójában mi, és legtöbbszőr az interneten könnyebben ki lehet alakítani egy pozitív tetszetős arcot, ezért el kezdünk vonzódni ehhez énünkhöz, és egyre több időt töltünk ezeken az oldalakon……

-Csevegés (Messenger): Ez egy másik gyakori helyszíne ezeknek a kétarcúsággá változásokhoz...Üzenetben írva szintén sokkal könnyebb adni a jópofát, szellemest.

És a legnagyobb kiábrándulások akkor szoktak történni, amikor kettő ilyen „internetes ismerős” találkozik egymással a valóságnak nevezett világban és rájönnek, hogy ez nem az az ember, akit ők az üzeneteken keresztül megismertek, de még sorolhatnám az efféle példákat.

A lényeg nem az, hogy fejezzük be és hagyjuk el az internetet hanem az, hogy ne engedjük, hogy kettészakadjunk és kétarcunk legyen. Törekedjünk arra, hogy  azok legyünk akik vagyunk…………..

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2020. január 9. 13:59

@miriam: Igaz, de sajnos az internet megkönnyíti ezt a kétarcúságot....

Mersinho2020. január 9. 13:58

@Mikijozsa: Hát persze, de az még belefér... Itt a tartós ilyen "hangulat változásról " beszéltem :)

miriam2020. január 4. 22:13

Miért is csodálkozunk ezen, a mindennapi életben a "valóvilágban" is sajnos szép számmal találkozunk ilyen "kétarcú" emberekkel, még csak az internet sem kell hozzá...

Mikijozsa2020. január 4. 18:35

így van de azért van olyan is hogy a hangulat változása is elvihet valamely irányba

Mersinho2020. január 4. 17:46

És mindenkitől elnézést kérek ha egy kicsit hosszú lett, és el raboltam vele az idejét......

Mersinho2020. január 4. 13:04

@Törölt tag: Örülök., ha nem csak én gondolom így....

Törölt tag2020. január 4. 11:04

Törölt hozzászólás.

Mersinho2020. január 4. 09:45

@Perzsi.: Köszönöm.... jól esik...

Perzsi.2020. január 4. 09:41

Egyetértek , minden soroddal.