A pokol mélye.... pont ilyen

Mersinho•  2022. január 16. 20:07  •  olvasva: 251

A megfogant vágy,  de ami medő marad

És az a sok emlék, mi belőled fakad.

Az a tekintet amiért ölni tudnék

Majd hagyni másnak, ki nem becsül eléggé.


Látni, ahogy zokogsz, ahogy megbántanak

De kezed kötve, hisz te csak egy barát vagy

Nem haltam meg még soha, de én úgy hiszem

A szenvedés, a pokol mélye... pont ilyen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2022. január 21. 16:29

@Törölt tag: :)

Mersinho2022. január 21. 10:26

@Perzsi.: Ah, telibe trafaltal, a kék lagúna igen a modern változat, az egyik kedvenc filmem, egy kicsit nyálas, unalmas de én nagyon szeretem :)

Törölt tag2022. január 21. 07:42

Törölt hozzászólás.

Perzsi.2022. január 20. 21:29

@Mersinho: Valahogy úgy gondolom, hogy ha értelmesek, nem erőltetett dolog. Ha tutira tudják, hogy halálukig ott kell élniük, akkor ép ésszel.mérlegelnek, nemcsak elnézik egymás ",hibáit", hanem el is felejtik. Egymásba kapaszkodva, egymásra figyelve, nem önmagukra, képesek megszeretni egymást. Most ugrott be:a kék lagúna című film is ilyesmiről szól.A feldolgozott változat. Ott lenne módjuk visszatérni a civilizációba, de nem kérnek belőle.

Mersinho2022. január 20. 16:17

@Perzsi.: Azt én sem tudom elkepzelni hogy egyik sarok másik sarok, talán meg is szeretik egymást és az osztonok miatt több is lesz, kialukul egy szerelem fele dolog, de szerintem ez olyan mint valami erőltetett cucc.. egy picit korcs lesz egy picit beteges és jó kérdés hogyha kikerulnenek a szigetről megmaradna-e... rólunk szól Nem ismerem ezt de lehet rakeresek.. és igen a címe nnyi hogy vak szerelem de nem film hanem sorozat .

Mersinho2022. január 20. 16:08

@Törölt tag: Aztaa eszedbe jutott? azjojel :)

Perzsi.2022. január 19. 19:30

@Mersinho: Szerintem egy lakatlan szigeten, esélytelenül a megmenekülésre, "kénytelenek " lennének megszeretni egymást.Képtelenség lenne szeretet nélkül egyedül leélni egy életet úgy, hogy a sziget egyik sarkában az egyik, másikban a másik. A film címe, amit elkezdtél nézni annyi csak, hogy Vak szerelem? Láttam ilyen filmet valahol, de az nem sorozat volt. Majd rákeresek, de most kezdtem el egy sorozatot. Címe:Rólunk szól.

Törölt tag2022. január 19. 17:18

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2022. január 19. 17:12

Törölt hozzászólás.

Mersinho2022. január 19. 16:16

@Perzsi.: És a sorozat címe, amugy most szeretnem elkezdeni, nem tudom mit varjak tole, de a "Vak szerelem" elvileg pont egy ilyen hasonlo kiserletrol szol

Mersinho2022. január 19. 16:06

@Perzsi.: " A kényszerházasság, anyagi, hatalmi okokból sosem ok. Azonban volt már olyan kényszerházasság,ami mégis sikerült." igen igen ez igy igaz,

"És itt felvetném, a lakatlan szigetet.Egy férfi, egy nő, esély nincs a kistabadulásra. Mennyi esélye van, hogy egymásba szeretnek, egymáshoz idomulnak?" na ez egy nagyon jo felvetes, és tetszik, mert valami bizonyit, hiszen szerintem eleg sok eselye van, de lehet hogy csak tul sok lakatlan szigetes amcsi filmet lattam és valosagban ez nem mukodne, fene tudja

Mersinho2022. január 19. 16:04

@Törölt tag: újra gondolni mindig szabad :)
köszi

Mersinho2022. január 19. 14:45

@Törölt tag: így van, köszönöm a dicséreted

Mersinho2022. január 19. 14:45

@Mikijozsa: Köszönöm tényleg :)

Törölt tag2022. január 18. 22:43

Törölt hozzászólás.

Perzsi.2022. január 18. 20:39

@Mersinho: A kényszerházasság, anyagi, hatalmi okokból sosem ok. Azonban volt már olyan kényszerházasság,ami mégis sikerült. És itt felvetném, a lakatlan szigetet.Egy férfi, egy nő, esély nincs a kistabadulásra. Mennyi esélye van, hogy egymásba szeretnek, egymáshoz idomulnak?
Más:milyen sorozatot találtál? Mi a címe?

Mikijozsa2022. január 18. 18:52

nagyon jó

Törölt tag2022. január 18. 17:09

Törölt hozzászólás.

Mersinho2022. január 18. 16:23

@Perzsi.: Ami pedig a kenyszerhazassagrol meg ilyenekről szól, szerintem sehogy sem voltak jók, lehet hogy valaki jól jött ki belőle de biztos vagyok benne hogy sokkal több szenvedest hozott maga után, szóval talán ebben a témában előre fejlődött a világ, baaar kitudja..

Mersinho2022. január 18. 16:21

@Perzsi.: A szerelem egy nagyon összetett dolog. Vannak végletek, akik csak a testet nézik és akik csak a lelket, egyik sem szerelem... egyszer beszéltem egy sokat megelt emberrel, már rég volt de azt mondta nekem"' kisfiam a szemébe szeress bele, megkerdeztem miért, azt mondta, mert a haja megoszul, a bőre ráncos lesz a fogai és a súllya változnak, de a szeme ugyanolyan marad... azt hiszem ez azóta végig kísér...

Mersinho2022. január 18. 16:11

@okeanus: Ez a kéz kötés egy fura dolog ezért szép ki hogy értelmezi, de valamilyen szinten egyettudokerteni veled, ha a régi szokasrol van szó, hát.... halat adok ezerszer hogy nem abban a világban élünk. Ez a vaksotet dolog, hogy csak kiszolgáltatottságban keresnek támaszt, megint egy olyan meglátás amivel tudok azonosulni, de nem feltétlen gondolnám ezt, úgy hiszem a kísérlet lényege az lett volna, hogy csak a lélek alapján lehet e szerelem, aztán szerintem igen a valoeletben műsor után derülhetett ki hogy tényleg csak támasz keresés lett volna vagy Talán szerelem..

Perzsi.2022. január 18. 15:06

@Mersinho: Akkor firkálok.:-) Felmerült bennem, hogy kibírnék e egy ilyen vakon lélekrandit? Pontosabban:tetszene a lelke,de mikor végre láthatnàm, nem biztos,hogy stimmelne. Nem csak a külsőségek miatt. Nem szeretem ezt a közhelyet,de pl ha nem jönne be a kisugárzasa... Sokan szerepet jàtszanak. Pl nem tetszene az összhatás,az illata,a termèszetes illata. Nem a parfümjéé. Nem állítom,hogy pl büdös lenne,csak a feromonjaitól elkábulna a szaglószervem.:-) Soktényezős dolog ez. Vagy vegyük pl a királyi,nemesi családokat. Ritkán nősültek szerelemből. 2 hete kiŕályokról,kiràlynőkről szóló sorozatokat nézek.(A fehér királynő,A fehér hercegnő,A spanyol hercegnő, s a 2021 -es Sissi. ) Mit ne mondjak,kiábrándító. Szerelem max nyomokban van benne, de a trónért folyó gyilkolászás annál inkább. A legtöbb nőt kijelölték királynőnek,ha akarta, ha nem,s amolyan tenyészállatként követelték tőlük a fiú utód kipottyantását. Mennyire más ez,mint pl a többi előre kijelölt nász. A közembereknél ritkán jàtszott be a vagyon összekovácsolása. Főleg háború után nem.. Van is jó pár film ,magyar, erről szóló,az 50-60 -as évekből.

okeanus2022. január 18. 06:07

Az igazi barát keze soha nem lehet teljesen kötve.
A "régi szokás" alapvetően más, ott értékrend szerint választottak a szülők, rokonok...
A vaksötétben egymásba szerető lelkek inkább a kiszolgáltatottságukban támaszt keresőkre hasonlítanak.

Mersinho2022. január 18. 05:11

@Perzsi.: ja jelolesed elmaradt, és még annyi hogy Kérem firkalj még erről, jó téma:)

Mersinho2022. január 18. 05:10

'A barát az barát. Reménykedni lehet, de nem érdemes. Vagy igen. Az igazi barátságot nem érdemes veszni hagyni azértl, hogy egy esetleges (kölcsönös) szerelem "beárnyékolja" pár órára, hétre, hónapra. Oda lesz a barátság és a szerelem is'

Ezzel a részével tökéletesen egyetértek, mintha én mondtam volna, nagyon igazad van, de attól még néha lehet nehéz.. ez a kísérlet? Pedig amit mondtál, tetszik nagyon, szerintem utanna is nézek, találtam egy, ilyen tv sorozatot is ami lényegében ez

Mersinho2022. január 18. 05:07

@skary: bbbb

Perzsi.2022. január 17. 14:20

A barát az barát. Reménykedni lehet, de nem érdemes. Vagy igen. Az igazi barátságot nem érdemes veszni hagyni azértl, hogy egy esetleges (kölcsönös) szerelem "beárnyékolja" pár órára, hétre, hónapra. Oda lesz a barátság és a szerelem is.
Szerintem a pokol mint olyan, benne van magában az emberben. Kinek mélyebben, kinek sekélyesen.
Van egy kísérlet(?), világszerte.Sötét szoba, töksötét. Nem látják egymást. De bármiről beszélgethetnek, bármedfig, bármennyiszer. A lelkek szeretnek egymásba. Hogy aztán a külsőségekre épülő világban megmarad e az érzés, az már más kérdés. Kissé hasonlít ehhez az a régi szokás is, mikor csak úgy kiszemelték egymásnak a házasulandókat. Többségük működött. Még tudnék erről.mit írni, de nem firkálim tele a blogodat.:-) Kivéve, ha kéred.

skary2022. január 17. 06:34

ááá