1000 év után ismét Brazília

Mersinho•  2020. február 29. 08:01  •  olvasva: 214

Brazília ételei étkezései és italai.

- Vendéglők

Brazíliában rengeteg az étterem, mivel a legtöbb ember étteremben, kisvendéglőkben szokott étkezni.

A lanchonetének nevezett  kis, olcsó vendéglők reggeltől-estig nyitva vannak.Itt felszolgálnak szendvicseket, melegszendvicseket és akár teljes ebédeket is, mellesleg ezeket a nap bármelyik órájában.

A következő, a kicsit nagyobb vendéglők vagy pousada itt csak ebédre, és vacsorára lehet beülni.

Itt legtöbbször ételek vagy különféle nemzetiségű  ételek szerint csoportosulnak. Szinte az összes nemzet "étteremje" megtalálható ezek közül a leggyakoribbak a brazil,olasz és kínai éttermek, de ezek mellet  még a leggyakoribbak,

japán, görög, spanyol, magyar, svájci, orosz, arab, angol, német, francia, amerikai, és a más dél-amerikai  országok például: peru, argentin, bolíviai és guayani stb.

Pizzériákban is óriási választék található.

A következő étteremtípus a churrascaria ezeket Brazíliában, a különféle roston, faszénparázson sült húsokat kiszolgáló gyors éttermeket szokták nevezni.Egyébként a szó szerinti  jelentése: Grill-ház.Itt a pincérek Gauchonak vannak felöltözve.Kérés szerint véresebb  vagy sültebb darabokat vágnak le a kardra szúrt húsokból. A lakosság, felmérések alapján marhahúst fogyaszt a legtöbbet, de csirkét, sertést, és pulykát fogyasztanak még a leggyakrabban a marhán kívül. Az árszínvonal nyugat- európai szinthez nagyon alacsony. Azaz megéri itt vásárolni. Brazíliában a Brazil reál  a hivatalos pénznem. Itt ezer(1000) forint egyenértékű kerekítve 14 reállal.

Egy jellegzetes brazil churrascaria látványképe, az említett kardokra tűzött húsokkal.

Érdekesség : Brazíliában, az emberek több mint 90%-a  véresen fogyasztja a húst, ha sültebben szeretnéd, akkor az étteremben külön szólni kell érte.

- Az étkezési szokások 

1 Étkezés közben illetlenség a dohányzás, noha széles körben elterjedt a dohány.

2 Kézzel enni szintén az, a salátákat is késsel villával (kanállal) szokás enni.                     

Érdekesség:A brazilok még a szendvicset is    késsel, villával fogyasztják

3 A kávét mindig édesítve, cukrozva szolgálják fel emiatt nem illik szólni.(megjegyzés a kávét célszerű cukor nélkül kérni. Miért? Az italok témakörben majd megtudod.)

4 Brazíliában mindig mindenki az étteremben felajánlja, hogy foglalj mellette helyet, ezt csak ritkán szabad elfogadni, mert egyébként illetlenség.

5 Vendégségbe, mindig  vigyünk valami kis apróságot, ajándékot, és akár bonbon is lehet, úgy is, hogy nincs gyerek a háznál.

-Ételek és a brazil konyha 

A brazil ételek két legfontosabb alapja a bab és a rizs ezekből készül a legtöbb brazil étel. A bab és rizs a brazilok összes társadalmi réteg legtöbbet fogyasztott étele.

Nemzeti ételük:

A feijoada 


"Feijoada completa. 
Brazília nemzeti étele; friss és füstölt húsokkal egybefőzött feketebabból áll, amelyet hagyományos kísérő ételekkel együtt fogyasztanak. A modern feijoada completa az egyszerű, húsos babétel kifinomult változata. A leggyakrabban füstölt nyelvet, sózott-pácolt oldalast, szárított marhahúst, különféle szalonnákat, kolbászféléket, friss sertés- és marhahúst használnak hozzá. A felszeletelt húst nagy fatányérra rakják, szétfőtt babbal, rizzsel, pirított farofával (maniókaliszt), narancs- és hagymaszeletekkel, főtt káposztával vagy kelkáposztával és pikáns csípőspaprika-mártással körítik.

Feijoada receptje, amely tulajdonkeppen feketebabos, zöldséges rizs, fűszeres szaftos főtt marhahúskockákkal összekeverve  - nagyon kiadós, laktató nemzeti eledele a braziloknak.Kiejtése (fazsoada)"       

                                           (Krisztina)  Forrás: 

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9156207

 Legnépszerűbb köreteik: 

A Rizs

A Babból a Maniókából, és más egyébből készült saláták, szószok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2020. március 1. 08:19

@Törölt tag: Én is tervezek nemsokára kiutazni, 8-10 évre.....feltétlenül megfogom kóstolni őket :)

Törölt tag2020. március 1. 07:14

Törölt hozzászólás.

Mersinho2020. február 29. 08:35

@skary: Ez mire szólt ? .)

skary2020. február 29. 08:34

úúúúúúúúúúúúú

Mersinho2020. február 29. 08:10

@okeanus: @Mikijozsa: @BakosErika: @liketorn: @Fakonorbert:

Csak mert sokan mondtátok, hogy majd szeretnétek Brazíliával kapcsolatban még olvasni....

Mersinho2020. február 29. 08:03

A csak a kis betű szöveg van a forrásból......