fabion blogja

fabion•  2022. február 2. 10:47

A halál árnyékában 3 Rész

Előzőrészből…

Lefőtt a tea és csészében magával vitte a lány a fürdőbe a teát és levette a fehérneműit és belefeküdt a kádba. Majd kortyolt a teába és elnyújtózott a fürdővízben. A lány lehunyta szemét annyira jól esett neki a jó meleg víz, ekkor kilépett a férfi az ajtó mögül oda lépett a kád mellé nesztelen és lenyomta a lányt a víz alá…. Akinek még ideje sem volt hogy védekezzen...

 

Folytatás:

 

Ahogy fogyott a lánynak a levegője, úgy ernyedt el a kapálózása és a teste kezdett lejjebb csúszni a kádban…

Ekkor hirtelen kopogás hallatszott ,és lárma kint az utcáról. Megint dörömbölt valaki az ajtón.

- Hölgyem jöjjön ki mert kigyulladt az egyik épület , ki kell üríteni az apartmant , már úton vannak a tűzoltók is.

Billy kiszólt

- A hölgy alszik még…. mindjárt felébresztem! - kiáltott ki az ajtón… erre a férfi elment a többi lakónak is szóljon .

Billi kirántotta a lányt a hajánál fogfa a kádból és bevitte a szobába és rádobta az ágyára majd ráhúzta a takarót. Aztán bement a főzőfülkébe és megnyitotta a gázcsapot és az összes gázt bekapcsolta a gáztűzhelyen. Mielőtt elment volna meglátta a könyveket a polcon, oda ment és egyet levett majd kitépkedett pár oldalt, szétterítette a polcon és meg gyújtotta. Majd óvatosan kinyitotta a bejárati ajtót és kiosont rajta, de bezárta a kulccsal maga után az ajtót amit megtalált a kis szekrényen. Nagy volt a káosz és futás közben elhajította a kulcsot messze. A nagy zűrzavarban pedig megpróbált nyomtalanul eltűnni … Mikor már kellő távolságra volt megállt és vissza nézett. Emberek rohangáltak és kiabáltak a többi lakónak , elég nagy volt a pánik.

Közben Gina is magához tért. Nagyon nagy füst volt a lakásban. Körül nézett és látta hogy lángol a szoba. Megpróbált talpra állni, de semmi erőt nem érzett a lábaiban. Forgott körülötte a szoba és teljesen bepánikolt. Lecsúszott az ágyról és elmászott az ajtóig. Próbálta kinyitni, de az ajtó kulcsra volt zárva. Vissza nézett a szekrény felé, de az már lángokban állt, és minden az ágya körül. Nem bírta tovább elsötétedett minden előtte és elájult.

Közben az a férfi aki bekiabált Ginának hogy menjen ki a lakásból eszébe jutott a szép hajú hölgy, Gina és vissza indult a lakáshoz. Furcsa volt Neki nem látta a hölgyet kijönni... sem az urat aki kiszólt neki. Elég furcsának találta a dolgot, mivel tudja azért a vendégekről ki kicsoda és tisztában volt azzal is hogy Gina éjszakás volt mindig. Emlékezett hogy reggel ért haza és biztos nem pasival… Látta Ginát haza menni de egyedül. Gondolkodóba esett, már kezdett vissza emlékezni hogy a rendőrséggel mentek a hölgyek szobát kivenni és hogy a 2 hölgy menekült valaki elöl ezért laktak most az apartmanba. Egy szempillantás alatt ott termett az ajtónál , érezte zárva az ajtó. Neki feszült a vállával és belökte , de arra már a füst kezdett kigomolyogni és érezte a hatalmas gázszagot is . Látta a nő az ajtó mögött fekszik, nem tudta él e még, nem gondolkodott alányúlt és kirohant vele az utcára. Abban a pillanatban egy erős robbanás rázta meg a levegőt, és a légnyomástól elesett férfi Ginát próbálta úgy fogni hogy ne legyen baja még jobban. Gináék lakosztálya felrobbant, a tűz pedig rohamosan kezdett átterjedni a másik apartmanokra is, közben a főépület már ami nem messze volt tőlük hatalmas lángokban állt. Aztán felugrott és egyből nézte Gina életfunkcióit, érezte a nő nem lélegzik , ezért neki állt az újra élesztéshez.

Közben már hallani lehetett a szirénákat. Megjöttek a tűzoltók is és a mentők is. Mikor látták hogy a férfi próbál egy nőt újjáéleszteni rögtön mentek a mentősök. A mentősök kikérdezték a férfit, addig hozták a gépeket és rárakták Ginára, majd betették a mentőbe a lányt és ott folytatták az újraélesztést. Közben a férfi elmondta a vélt feltételezését, és a mentősök jegyzőkönyvezték , de közben oda értek a rendőrök is. Aztán bevitték a férfit hogy felvegyék a jegyzőkönyvet.

Mindezek alatt a tűzoltók nagy erővel de csillapították a tüzet és el tudták zárni a szivárgó gázt is.

 

Ezt már nem láthatta Billy, mert meghallotta a rendőrszirénákat akkor elmenekült. Így azt sem tudhatta hogy Ginát elvitte a mentő és nem a tűzben végezte.

A mentőben közben Gina életéért folyt a harc. Mialatt próbálták lélegeztetni, egyszer csak nagy mennyiségű víz jött ki a lány szájából. A mentősök értetlenül néztek , de Gina ebben a pillanatban visszatért! Újra volt pulzusa és levegőért kapkodott. A mentőorvos megnyugtatólag megfogta a kezét és mondta neki, nyugodjon meg most már jó kezekben van, nem lesz semmi baj. Gina csak mereven nézett és folytak a könnyek a szeméből, de a kezével jelzett az orvosnak hogy minden szavát megértette. Mialatt Gina túl lett a nehezén, és nem tudni mennyire károsodott a tüdeje a víztől és az agya attól hogy sokáig nem kapott levegőt, eldől a kivizsgálások után. A kórházban már várták és rögtön vitték az intenzívre.

 

Közben Krisztin farkas éhes lett, kezdett kicsit összerámolni az asztalán mikor belépett a főnöke George.

- Ohh drágám , csak nem haza felé ? - kérdezte viccesen Krisztint.

- Nem csak megéheztem, engedelmeddel szeretnék elmenni ebédelni.- csapott vissza csípősen a lány.

- Ha mondanám hogy gyere el velem ebédezni ? Igent mondanál ? - nézett George a lányra kíváncsian.

A lánynak végig futott a fejében ha nem fogadja el akkor sose szabadul a főnökétől. Viszont ha elfogadja akkor meg mi lesz a következő kérése hozzá… Gondolkodott rajta, majd ránézett Georgera és rábólintott.

-Akkor menjünk, mert éhen halok mindjárt. - mosolyogta el magát Krisztin, miközben szidta is magát és George összes felmenőét.

- Azt nem engedem hogy egy ilyen gyönyörű hölgy éhen haljon semmiképpen sem ! - válaszolta George viccesen és nagyot nevetett, majd belekarolt a lányba.

- Gyere tündérem !- mosolygott rá a lányra, és elindultak a sarkon lévő hangulatos bárba.

A pulttal szembe ültek le, és szólt George a pincérnek. Majd ránézett a lányra.

- Mit eszel te?- nézett rá kérdőn.

- Én zöldségesrizst talán kis rántott sajttal.- felelte a lány.

Közben odaért a pincér.

- Hozhatok mellé savanyút vagy valami italt esetleg ? - kérdezte a pártól.

- Nekem is hozzon ugyanazt amit a hölgynek …- felelte George , majd odafordult a lányhoz.

- Drágám egy kis vörösbor?Most kivételesen ! - mosolygott a lányra.

Krisztin biccentett bele egyezően. Így a pincér elment és kihozta nekik a menüt.

Közben halkan a pult felett szólt a tévé , pont a híradó volt. Nem is hallotta rendesen mit mondtak be , de Krisztinnek megállt a kezébe a kés , villa... amint meglátta az apartmanjukat ahol laktak most. Hatalmas tűz volt. A rengeteg tűzoltó próbálta leállítani a gyorsan terjedő tűzet. Krisztin felugrott az asztaltól úgy figyelte a híreket. Bemondták hogy több sérültet is kórházba szállítottak. Rengeteg rendőrautó mentő és tűzoltó volt a helyszínen. Abban a pillanatban majdnem elájult Krisztin Ginára gondolva , hisz aludt mi lehet most vele. Előkapta a telefonját és próbálta hívni de nem volt elérhető!

- Valami baj van drágám ? - kérdezte George aggódva , mikor látta a lány fal fehér és alig áll a lábán.

- Igen látod azt az apartmant ? Ott laktunk most Ginával és ő épp aludt mikor kigyulladt a főépület és már át terjedt más kisebb helységekre ! Nézd egy tűzkatlan van !- sírta el magát Krisztin.

- Istenem csak nem történt valami Ginával, hívtam de nem érhető el.- sírt tovább a lány.

George a szék hátáról levette az öltönykabátját és ráterítette Krisztin hátára, majd szólt a pincérnek és nekiadta a pénzt.

- Tartsa meg a borravalót , köszönöm , minden jót . - mondta a pincérnek.

Majd átölelve a lányt elindultak vissza és George a kocsijába ültette Krisztint.

- A címet mond drágám . - mondta George a lánynak, aki maga elé nézett és olyan volt a szeme mint az örülteknek, akkora sokk érte.

- Ne...nem tudom ! Nem jut az eszembe , de a Glória téren van .- szipogott Krisztin.
- Azt tudom hol van , kösd be magad és indulunk. - mondta szelíden George a lánynak.
Aztán elindultak , mikor odaértek a lány kiszállt és teljesen lemerevedett ... Minden épülete az apartmannak csonkig leégve egy romhalmaz volt ! Még a rendőrök ott voltak , így oda mentek érdeklődni Gina hollétével kapcsolatban , a rendőr mondta nekik hova vitték a sebesülteket . Majd megköszönték és elindultak a kórházba .
Mikor beértek Krisztin az ügyfélszolgálaton érdeklődött Gina után.
De nem tudott v nem akart , felhívott egy számot és mondta nekik menjenek a 2 emeletre és az Főorvos várja őket.
Az Főorvos az ajtóba várt már rájuk , betessékelte az irodába őket , helyet foglaltak és megkérdezte Ginának rokonai ?
- Nem válaszolta Krisztin , de egy városból származunk , és együtt lakunk albérletben és egy munkahelyen is dolgozunk ... Gina a barátnőm , olyan mintha testvérem lenne .. - de itt már Krisztin elsírta magát.
- Igazolom a hölgy igazat mond mert én vagyok a vállalat tulajdonosa , a két hölgy nálunk dolgozik .- szólt közbe George.
- Na jó!  - mondta az orvos .
- Ginat 2 x élesztettük újra , és még a légzése nem stabil addig gép segíti a légzését , ezenkívül sokkos állapotban talált rá az apartman egyik dolgozója. Ma még nem látogatható , de holnap már biztosat tudunk mondani.
Most menjenek haza , a hölgy a telefonszámát adja meg az ügyfélszolgálaton , arra az eshetőségre ha valami komplikáció lenne a barátnőjével .
- A hölgynél nem voltak iratok , eltudná hozni ? - kérdezte az orvos .
-  Szerintem minden a tűzben maradt . - mondta halkan a lány . . . Majd elsírta magát újra .
Az orvos felállt  valami kis ampullát kivett a szekrényből , aztán injekciós tűvel felszívta , majd oda sétált a lányhoz.
- Ez egy kis nyugtató , hogy éjszaka nyugodtabban tudjon aludni. - mondta a lánynak mialatt be is adta neki az injekciót .
- Vigyázzon rá ! - mondta az orvos Georgenak.
George ránézett Krisztinre .
- Hova vigyelek drágám ?
- Van hova menjél ?- faggatta tovább a lányt.
Krisztin vissza akart menni abba a házba ahonnan eljöttek .
- Ezt nem jó ötletnek tartom , gyere elviszlek hozzám , ígérem úriember leszek , és külön szobád lesz ! Úgy is azt mondta az orvos vigyázzak rád , ez most kutya kötelességem ! - mondta George .De a lány nagyon csöndben volt , igy George  vezetés közben kicsit oldalt nézett a lányra akkor látta hogy elaludt .
George elvitte magához Krisztint , mikor leállt kiszedte a lányt az ülésből és az ölében vitte fel a szobába . Ráfektette óvatosan az ágyra fel ne ébredjen és levette a cipőjét majd betakarta egy pléddel és leült a fotelba ... csak nézte az alvó lányt és egyre az járt a fejébe hogy tudná a szívét elnyerni . George fülig szerelmes a lányba és ez annyira megváltoztatott nála mindent , valóban kezdett megkomolyodni a nőkkel kapcsolatban .
Mióta Krisztint ismeri azóta szereti és egy nővel sem feküdt le azóta se... nem is lenne képes rá .. A boldog csak Krisztinnel lehet !

Krisztin felébredt, felült az ágyban. Nem tudja mennyi ideje aludt , de már igen fent járt a nap. Rögtön meglátta Georget a fotelban, aki elaludt de a lány mellett volt egész éjjel. Krisztin most nagyon hálás volt Neki amiért mellette volt. Talán kicsit még örült is neki hogy George ilyen vele szemben és kicsit más szemmel kezdte nézni a férfit… de aztán észhez tért és eszébe jutott George a főnöke. Vissza feküdt a párnára és arra gondolt mi lehet Ginával . Ma be kell menni a kórházba mert látni akarja , annyira hiányzik a barátnője ...és elsírta magát Krisztin újra … Közben észre sem vette hogy George nézi őt. Mikor elsírta magát oda térdelt az ágy elé a férfi és átölelte, majd halkan a fülébe súgta:

- Ne sírj drágám, minden rendben lesz! - és megsimogatta a lány fejét.

Krisztinből ekkor még jobban kitört a zokogás, majd George felült az ágyra és felemelte a lányt és magához ölelte. Egy jó darabig így voltak mire a lány kicsit csillapodni látszott.

- Gyere le drágám valamit kell enned, tegnap egész nap nem ettél semmit … - és húzta a lányt hogy keljen fel. Nagy nehezen talpra állította és átölelte úgy mentek le a konyhába … mert Krisztin még nagyon szédült és forgott vele minden.

George kis rántottát tett Krisztin elé kis kenyeret és főzött kávét. Majd leült vele szemben és elgondolkodva kortyolgatta a kávéját mialatt a lány evett.

- Te nem eszel George? - kérdezte Krisztin.

- Ilyenkor nem szoktam ! Egyél helyettem is, igazán rád fér. - felelte a férfi mosolyogva.

- Be kell mennem a kórházba, mert nem tudok nyugodni… - mondta a lány szomorúan.

- Be megyünk, csak egyél. Adok törölközőt és tedd rendbe magad a fürdőben, aztán indulhatunk. - felelte George a lánynak kedvesen.

Aztán kiment hozott törölközőt és elkísérte a fürdőbe Krisztint, majd visszament a konyhába elpakolni és átöltözött, majd várta a lányt hogy végezzen. Mikor végzett össze pakoltak és elindultak a kórházba. A lány egész úton szótlanul ült George mellett. Majd mikor odaértek , felmentek az emeletre, az asszisztenstől kérdezték a Főorvost , de mondta nekik műtétje van.

Mialatt Krisztinék várakoztak a műtőben Gina életéért küzdöttek újra…

Mert Ginának újabb rohama volt. Leállt a szíve újra, inkubálni kellett, sokáig küzdöttek mire vissza tudták hozni, de sajnos a keringése is teljesen összeomlott …. Próbálták a dialízist mert a veséje is feladta….

 

Folytatás következik a 4. részben

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2020/03/29/a_halal_arnyekaban_3_resz

fabion•  2022. február 2. 10:39

Áldott reggelt !

Szeretem az ilyen reggeleket,

S nem félek, magányos leszek.

Egyedül ébredek, de örömmel,

Nézem a napot, felkelt s átölel.


Érzem a fényét és a melegét,

A lelkem mi megkapta erejét.

Nap mindenkire ontja fényét,

S felmelegíti mindenki lelkét.


Nap egyformán ragyog a földre,

Szívedbe kapott reménysége.

Ahogy mindennap újra felkel,

Ember, te is élj a lehetőséggel.


Mindennap egy új nap, kezdet,

Tisztítsad meg hát te is lelked.

Mert az új nap egy új lehetőség,

S mert az élet az gyönyörűség.


Találd meg a békét a lelkedben,

A jót, s szeretetet az emberben.

Életünk az egy csodának számít,

Fény s a szeretet a földön gyógyít.


Hát szép jó reggelt s áldott napot,

Ébredj ember s álmodj nagyot.

Az álmod kívánom valósággá váljon,

Legyél békés, szerethető ezen a napon.


Találd meg te is miért érdemes,

Amiért élhetsz legyen kellemes.

Mert az élet csak egy állomás,

Átutazók vagyunk itt nem más.


Ezért élj, ember szívvel szeress,

Azért hogy a földön boldog lehess.

S hogy tudd érdemes volt e élni,

Érezd azt, semmitől nem kell félni.


Ezen az állomáson töltsd fel,

Szíved, lelked, sok szeretettel.

Tisztítsad meg fájó a lelkedet,

Csak ezen állomáson teheted.


Tégy le minden terhedet, ne cipeld,

Tiszta tudattal a lelkedet is tiszteld.

De addig is élj boldogan s örömmel,

S a szeretet és nyugalom töltsön el.


Budapest. 2022. 01. 31.

 

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2022/02/02/aldott_reggelt

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

fabion•  2022. január 30. 19:54

Két szív

Nagy a világ, s mégis oly kicsi,

Hisz van két szív, aki azt hiszi.

Kezdetektől ők egyet alkotnak,

De külön mennek a dolgoknak.

 

A világban lehet két szív távol,

Érzik ők egyek lehetnek bárhol.

Szív olyan szerv, mi megdobban,

Egy szóra vagy érintésre fellobban.

 

Ha egyszer az a két szív találkozik,

És akkor egymásnak kitárulkozik.

Melegség és szeretet veszi körül,

Két szív csupán egymásnak örül.

 

Mert mit is üzenhet e két szív egymásnak?

Mikor a világban csak másikra vágynak!

Türelmet az embernek s hitet a léleknek,

Hogy a szerelmük soha el nem tévedhet.

 

Budapest. 2022. 01. 06.

 

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2022/01/09/ket_sziv_805

fabion•  2022. január 30. 19:51

Lelkem temploma

El kéne menekülni az emlékek elől...

Szebbet álmodni, mi nem feszít belül.

Békére lelni, ebben a kegyetlen világban,

Nyugalmat lelni, s boldogulni hazánkban.

 

Hagyom hogy sodorjon az élet, végeztem,

Álmom mennyei kapuja előtt ébredtem...

Titkon bízni bíztam, hogy én is boldogulok,

S a belső templomomban, megnyugodhatok.

 

Mielőtt bemennék... megérintem lágyan...

Mogyoró fa ajtó, ahogyan meg álmodtam.

Fekete vasdíszek, kézzel kovácsolt vasak,

Kilincs is szépen kidolgozva, nem vacak.

 

Lassan benyitok az álmaim templomába...

Kicsit olyan, mint fent a mennyországba.

Bal kéz felől egy asztal, és egy szék,

Jobbra tőlem egy kandallóba a tűz ég.

 

Leveszem a kabátomat, s dobok fát a tűzre...

Mintha kicsit a levegő is hűvösebbnek tűnne...

Asztallal szemben van egy kicsi oltár,

Kis állványon pedig, egy kicsi zsoltár.

 

Gyönyörű, csendes, nekem megnyugtató,

Lelkem minden itt jártamkor gyógyulgató.

Már nem fázok, a tűz pattog a kandallóban,

Béke van, biztonság templomom oltalmában.

 

Feltelik szeretettel gondoktól terhes szívem,

Leveti láncait a bolyongó fájdalmas lelkem.

Mikor belefárad a test s lelkem a gondokba,

Idehoz az álmom, mert ez a lelkem otthona...

      

...s a fában van a lelkemnek temploma...

 

Budapest. 2022. 01. 14.

 

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2022/01/16/lelkem_temploma

fabion•  2022. január 30. 19:49

Járom a saját utam

Mondod, nem akarsz engem már,

Jó menj, attól még sok csoda vár.

Nem akarlak egy életen át így látni,

Mondd kevés vagyok, nem fog fájni.

 

Mondd ennyi volt, ne bántsuk egymást,

Nem, ne veszekedjünk folyton folyvást!

Váljunk el szépen, ne mint két idegen,

De így is, úgy is fog fájni e szív idebenn.

 

Szeretlek és nem akarok rád haragudni,

Ha már egyszer akarsz tőlem szabadulni.

Vessünk véget és menj saját utadon,

Így én is elindulok a saját kis utamon.

 

Ezen túl én is járom a saját utam,

Nincs nekem se szeretőm se uram.

Magam vagyok, fáj utánad a szívem,

De boldog leszek egykor, én hiszem.

 

Budapest. 2022. 01. 24.

 

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2022/01/25/jarom_a_sajat_utam