Hazafelé...

fabion•  2019. augusztus 25. 10:18

Hazafelé... ( Romace Story )


Előszó :


Clar és Tom nagyon jó barátok voltak gyerek koruktól fogva .

Mikor Tom megnősült akkor is tartották a barátságot . Tomnak született egy fia Henry akit Clar nagyon szeretett . Tom felesége Elíza , egy svéd származású nő volt . Közben Clar elvette feleségül a magyar születésű Emmát és nekik egy kislányuk született akit Merilynek neveztek el mivel német származású volt az apja is mint Tom , így német nevet kapott a kislányuk is .

Tom is nagyon szerette Merilyt , de a két gyerek valahogy nem kedvelte egymást … Hogy miért , miért se , ki tudja .. pedig a két apa nagyon nagy terveket tűzőtt ki a két gyereknek élet célul ..,Aztán Merily mikor letette az utolsó vizsgáját 24 éves volt . Eddig egy-két fiú ismeretsége volt Merilynek , de a szülei eléggé ingerülten fogadták mindegyik próbálkozását a lánynak , hogy bemutassa a szüleinek a fiúkat .. így már letett róla hogy valaha is bemutasson valakit is nekik .Aztán eljött az a bizonyos beavatási nap mikor megtudta hogy a szülei mit terveztek az apja barátjával , hogy össze házasítsák Őket Tom fiával Henryvel . Ekkor kezdődött minden ...


- De anya 24 éves vagyok !Én a saját életem akarom élni most már ! Nem fogok hozzá menni ahhoz akit Ti szemeltetek ki ! Soha !!! Nem szeretem Henryt ! --fakadt ki Merily 


- Merily hallgass anyádra , Henry jómódú a fiú , gyerek korotoknál fogva ismeritek egymást , és vannak kapcsolataik , ezzel a házassággal jól jársz !

Majd megszereted ! --mondja az apja a lányának kissé ingerülten . Aki már már kezdett ideges lenni a furcsa kezelhetetlensége miatt a lánynak .


- Nem ! - kiálltotta Merily és ezzel felszaladt a szobájába , és jól becsapta az ajtót maga mögött .


Az apja és az anyja össze néztek , az anyja szeméből peregtek a könnyek , még soha nem veszekedtek .


Merily égész éjjel sirdogált , dühös volt a szüleire , hogyan gondolják hogy egy majdnem idegenhez hozzá fog menni , mert jó üzlet ! Soha nem szerette azt az elkényeztetett ficsurt !De soha nem is jöttek ki egymással . Inkább elmegy innen a szülei házából .

Mire reggel lett meg is született a fejében a gondolat , mivel úgy sem engednék volna el a szülei , ezért szökési tervet készített magának .

Összecsomagolta néhány ruháját és egyebet egy kis szatyorba , és várta mikor indulnak a szülei a napi bevásárlásba .

Mikor elindultak a lány szülei , kinézett Merily a szobából , nézte tiszta a levegő , tudta hol van a pénzük , így vett belőle annyit el hogy egy vonatjegyre elég legyen , nem akart többet elvenni és kisurrant a házból


A vonat állomáson megvette a jegyet a végállomásig ...minél messzebbre onnan , így Bécsig megy vele úgy döntött és leült várakozni , még volt 10 perce indulásig . Csak talál magának valami munkát és majd lesz valahogy , hisz fiatal miért ne találna , ilyen gondolatok törtek rá , de hamar elhessegette őket .


Aztán beállt a vonat és felszállt Merily is

Nehezen ment el az a 3 óra míg meg nem érkezett a vonat , közben meg is éhezett tett a táskába 2 kis kiflit , azt majszolgatta .

Ahogy nézett az ablakon kifele , apja szavai dübörögtek a fülében . ( - Majd megszereted ! )

Hogyis ne ! Mit akarnak tőlem , idegen ember legyen a férjem , hát hol a szerelem ? Még soha nem lehettem szerelmes , mert senki nem tetszett a szüleimnek ! Fakadt ki magában a lány …


Majd én kezembe veszem a sorsom . - morfondírozott magában mérgesen .

Tudta Bécsben elboldogul , hisz apja német származása lévén a lány kétajkú volt , ( két anyanyelve volt ) ezért anyanyelvi szinten tudott németül is .

Mikor beért a vonat Bécsbe , azért összeszorult a gyomra kicsit a lánynak , idegen ország , emberek , de kisvártatva elindult ki az állomásról .

 

Közben a szülei haza értek a napi bevásárlásból és leültek a konyhában , hallkan beszélgettek.

- Hol van Merily ? -kérdezte Emma a lány anyja .

- Már rég készülnie kellene , de felmegyek megnézem – mondja Clar az apa .

Aztán lassan felindult a lépcsőn , a szobába bekopogott , és mondja

- Merily készülnöd kell ,várnak Bennünket Tom-ék gyere mert nem tudsz enni , nem lesz rá időd .. - de nem kapott rá választ .. Kicsit hallgatózott Clar az ajtó előtt és bajt érezvén benyitott …

Ami a szeme elé tárult az borzalmas volt ! Kinyitott szekrény ajtó , feltúrva minden ruha , és az ágya üres a lánynak , eszeveszetten nézett körül az apja a szobában .. meglátta a kis asztalon a levelet amit Merily irt a szüleinek .

 

Drága Anya és Apa !

 

Neharagudjatok rám , de nem akarok egy ilyen ember felesége lenni , elmegyek és keresek magamnak olyat akit szeretni tudok és viszont szeret , szerelmesen .

Nektek soha senki nem volt jó , a szerelem elkerült , a korombeliek már mind családosak , elmegyek hogy megtaláljam az igazit ,a boldogságomat , azt akit én választhatok magamnak .

Neharagudjatok rám , majd jelentkezem !

 

Szeretlek Benneteket : Lányotok Merily

Clark mikor elolvasta kihullott a levél a kezéből és sírva fakadt , felért arra már Emma is a szobába és felvette a levelet a földről , majd sirva borultak össze . 
 - Hogy tehetett ilyet Merily velünk ? - kérdezte Clar .
Emmának egy hang nem jött ki a száján csak sírt .
Lassan körbe néztek a szobában , majd zokogva mentek le a konyhába , egy szem lányuk ..
Mi lesz vele ? Hova mehetett ? Hol keressék ?
Megannyi kérdés vetődött fel bennük , amire nem tudták a választ !
Nagyon nehéz napok jártak rájuk , a vőlegénynek ugyan mit mondjanak és a nászuknak Tom- nak , hova tünt Merily ? Jobbnak látták ha elmondják az igazat és megmutatják a lányuk levelét , nem akartak hazugságba keveredni . Nagyon kellemetlenül érezték emiatt magukat , várták mikor jelentkezik a lányuk . 

  E közben Merily Bécsbe ért és rótta a várost munka után . Tudta ha talál munkát lesz szállása is , legalább is remélte . Ahogy járta az utcákat , megállt egy-egy kirakatnál , és azt vette észre eléggé elhanyagolt a külseje , kocos stb . Bement egy étterembe és elment a wc – be rendbe szedni magát . Aztán a tükörbe nézve csettintett a nyelvével , ez már így mégis jobb , és elindult ki ..
Ahogy ment kifelé az étteremből , látta az éterem bejáratánál felszolgálót keresnek , vissza fordult és megkérdezte a személyzetet még aktuális e az állás ? De sajnos csak elfelejtették bevenni a kis cetlit . Igy Merily csalódottan kilépett az étteremből ...
Már jócskán esteledett , mikor megkorrant a gyomra , még egy kifli lapult a szatyorban , leült egy téren kis padra és neki ált a kiflinek . Sok apró gondolat járt a fejében , mi lesz ha nem talál munkát ? Nagyon meg gondolatlan volt , így eljönni hazulról ! Pénz nélkül egy két ruhával , de elhessegette , hiszen nem Ő egyedül létezik csak aki ilyen módon jött el otthonról , hallott róla milyen jó helyekre akadtak már , így nem gondolkodott hanem elindult újra …

"""""""""""""""""""

Közben Clar és Emma agyon aggódja magát hova mehetett Merily , már már azon gondolkodtak hogy bemennek a rendőrségre .. de Clar nem tudná a szégyent elviselni hogy köröztesse a lányát , hiszen megszökött , nem rabolták el …
Teltek a napok és Clar egyre rosszabbul érezte magát , nem mert szólni Emmának , azt hitte majd elmúllik .
Egy nap ment a hivatalos dolgai után és a sorban állt a kezében tartva a sorszámot ,amikor végzett ellépve az ablaktól …
Hirtelen éles mellkasi fájdalom kapta el , rögtön leizzadt , megpróbált eljutni egy székre , de a következő pillanatban már össze is esett .
A hivatalban rögtön hivtak mentőt , ami elég gyorsan kiért de már nem tudtak rajta segíteni , mire kórházba értek vele a mentőben meghalt Clar , súlyos infarktust kapott .

""""""""""""""


Közben Merily rótta az utcákat , és nagyon fáradt és elkeseredett volt . Majd hogy nem sírva fakadt a butaságán , már elismerte ezt nem így kellett volna elrendeznie , de már túl késő haza menni sem tud hisz nincs pénze .. munkát kell találnia sürgössen , ahhoz hogy munkát találjon , kikell aludnia magát , még sem mehet el gyürötten állásinterjúra . Látott egy romos házat az egyik utca végén , gondolta majd ott talán kipiheni magát .

"""""""""""""""""


Miközben Emma a sarkon várta Clart és nézegelődött a kirakat előtt , egyszer csak felbúgott egy mentő , de nem láthatta hova ment mert távolabb állt meg a férje a kocsival . Így azt sem sejtette hogy épp a férjét viszik el aki útközben el is hunyt .
Kicsit sokat várta már a férjét , és megelégelve a dolgot bement a hivatalba , ahol meglepetésére nem látta Őt ! A biztonságiőrt megkérdezve , kiderítette hogy pont a férjét vitte el a mentő , megfordult a világ körülötte ...mivel mobilja nem volt így rohant a fülkéhez és hivta a mentőket hogy hova vihették a férjét .
Azok elmondták neki hogy melyik kórházba vitték be , más infót nem adtak neki , mivel jogsija nem volt így busszal ment még jó hogy a kistáskájában voltak az iratai …
Be ért a kórházba és rögtön oda ment a pulhoz hogy hova vitték a férjét , de mondta neki az aszisztens , hogy szól az orvosnak és addig várakozzon , majd elmondja az orvos amit kell .
Addig a váróban kinnt leült Emma és halálosan remegett és izgatott volt hogy mi történt Clarral .

""""""""""""""""


Merily pedig belépett a romos házba , nem látott igazából semmit már nagyon sötét volt , így nem mert beljebb menni csak a külső helységben levette a blúzát és a szoknyáját , ne legyen gyürött és leült egy hitvány otthagyott fotelba . Nagyon fáradt volt és hamar elnyomta az álom , nem tudja miért hirtelen felriadt és látta hogy egy fény világit rá ! Teljesen elvakította Őt ! Többen is voltak , Merily nagyon megijedt , fiatal suhancok voltak . Magához szoritva a ruháit felállt a fotelból és a kijárat felé igyekezett volna , mikor az egyik suhanc utját állta és mondta neki
- Állj csak meg ! Mit csinálsz Te itt ?
A másik pedig megfogta háttúlról a lányt és húzta vissza befelé
- Nézzétek ez egy csaj ! - Aztán a többiek is mentek befele és nekiállták a lányt cirogatni és incselkedtek vele , bele martak a combjába , mellét erősen megszorították , a lány felsikított a fájdalmába , nem kellett több a srácoknak leteperték a lányt , leráncigálták a bugyiját melltartóját és ahányan voltak kiélvezték magukat . Merily már a fájdalomtól eszméletét vesztette .

""""""""""""""""


A kórházban meglehetősen sokan voltak , így próbált Emma türelmesen várakozni amíg az orvos ki nem jön és el nem mondja mi van a férjével . Aztán nyillik a rendelő ajtaja és az asszonyhoz lépett és megkérdezte
- Őn Clar felesége ?
- Igen ! - válaszolt Emma , és idegesen a kezét tördelte .
- Jöjjön asszonyom be kérem , és üljön le . - mondta az orvos és maga előtt betessékelte Emmát az orvosiba .
- Mi történt a férjemmel doktor úr ? Az ég szerelmére mondjon már valamit ! - kiáltott az orvosra Emma , de már nagyon ideges volt …
Ránézett az orvos Emmára , és oda ment hozzá . Megfogta a vállát és kicsit megszorította .
- Asszonyom , nagyon sajnálom , de a férje a mentő beérkezése közben életét vesztette . Megpróbáltuk újra éleszteni , de többszöri próbálkozás után sem sikerült . A férjét olyan infarktus érte amin sajnos nem lehetett már segíteni . Fogadja őszinte részvétemet ! Megszeretné nézni Őt a ravatalozóban ?
De ezt már nem hallotta Emma , az orvos kapta el hirtelen mert el ájult ahogy meghallotta hogy Clar meghalt .

""""""""""""""


Amikor a suhancok végeztek Merily- vel akkor vették észre hogy nincs magánál . Igy fogták Merily cuccait , a papírjait is és mindent elvittek a legközelebbi kukába dobták , remélték hogy nem talál rá ott senki .
Hamar eliszkoltak magára hagyva a megerőszakolt lányt akit teljesen összevertek , mivel próbált szabadulni , de ennyi sráccal nem birt , mert lefogták . Merily még nem tért magához , orrából szájából dölt a vér …
Egy hajléktalan ment épp be abba a házba hogy elbujjon a rendőrök elöl , itt nem zavarták még meg soha . Ő talált rá a megerőszakolt lányra is és rögtön elszaladt segítségért , hamar kiértek a mentősök , mivel nem találtak papirokat a lánynál , és gondolták hogy ki is rabolták Őt , így értesítették a rendőrséget is . Stabilizálták Merily állapotát és szirénázva süvitett vele a Bécsi klinikára a mentő .

""""""""""""""""


 
Mikor Emma magához tért a rendelőben fent feküdt az orvosi ágyon , az orvos épp a pulzusát mérte
- Jobban van asszonyom ? - kérdezte az orvos .
Emma biccentett a fejével , mert a sokk annyira elérte hogy nem tudott megszólalni sem .
- Hivjak önnek taxit ? Mivel jött van kocsija ? - kérdezte az orvos .
- Igen egy taxi most elkellne , - mondta Emma . Közben az orvos adott neki egy boritékot ami nem volt leragasztva , így az asztalra öntötte az orvos a tartalmát . Clar órája , jegy gyűrűje és tárcája voltak benne .
- Asszonyom ez a férjén voltak a halála pillanatában , felismeri őket ? - kérdezte óvatosan , halkan az orvos .
- Igen – rebegte Emma .
- Kérem ezt a papírt itt legyen kedves aláírni hogy átvette az elhunyt férje használati tárgyait .
Emma , szó nélkül alá írta a papírt , kezébe vette a borítékot és felkellt a székből . Nagyon kábának érezte magát , az orvos előzékenyen kikisérte a taxihoz , miközben az is oda ért , az orvos bemondta a cimet , besegítette Emmát a kocsiba és elindult a taxi .
Mikor hazaért a taxival , a vezetékes telefonon hívta mindjárt Tom-ot , most nem tudott volna egyedűl maradni a lakásban , azok mindjárt mentek is hozzá . Tom felesége intézte a temetést mert Emmának jártányi ereje nem volt a férje halála után . De ott voltak mellete , sajnos Merily- t nem tudták merre keressék , hol lehet , így a temetés a lányuk nélkül zajlott le .

"""""""""""""""


 Merily éles fájdalmat érzett ahogy kinyitotta szemét . Fehér falakat látott és akkor jött rá kórházban van .
Mikor észre vették hogy magához tért a lány , rögtön odasietett egy kis nővér .
- Hogy van hölgyem – kérdezte Merily-t
- Nem találtunk önnél papírokat , megtudja mondani hogy hívják ?
- Merily Hansen -mutatkozott be a lány .
- Hol lakik ? - kérdezte a nővér
- Közben jegyzetelek ha nem zavarja . - és irta a nevet amit Marily megadott neki .
- Kérem a szüleimet ne értesítsék , mert eljöttem otthonról . - fogta könyörgésre Marily a dolgot .
Közben már az orvos ott állt az ágyánál a lánynak .
- Hogy érzi magát Marily ?
- Tudja hogy mennyit aggódtunk magáért ? Elég sokáig nem tért magához . - mondta az orvos a lánynak .
- Emlékszik mi történt magával ? -kérdezte kissé óvatosan az orvos a lányt .
- Igen – sóhajtotta Merily és könnybe lábadt a szeme … Ránézett a bekötött kezeire és érezte hogy nagyon össze van törve .
Az orvos megsimogatta a bekötött kezét , és mondta neki ...
- Most már biztos fel fog épűlni fizikailag , de a történteket sajnos nem tudjuk a fejében elrendezni . - Kérhet pszichológus- i segítséget , a kórháznak van az is ! Amíg fel épűl addig sok mindenben -segíthet önnek , így könnyebben boldogul ha kiengedhetjük a gyógyulása után a kórházból .
Megmérték a vérnyomását , vért vettek tőle és kapott egy nyugtató injekciót Merily , és hamarosan el is aludt .

"""""""""""""""


Tom felesége Elíza egy percre nem hagyta magára Emmát . Most arra volt szüksége hogy ne legyen egyedűl . Tom aggódva nézte hogy az asszony napról napra sápadtabb lesz .
Merilyt még mindig nem tudták elérni .
Teltek a napok , Emma szólt Tom-nak haza szeretne most már menni .
- Biztos ezt akarod Emi ? - kérdezte Tom .
- Jó helyen vagy , még ne menj , itt nem leszel egyedűl , tudod mennyire szeretünk Elivel . Nem vagy teher , nálunk jó helyen vagy . -érvelt Tom . De Emmát nem lehetett már meg győzni .
- Tom , haza akarok menni , kérlek …
- Most erre van szükségem , semmi másra ! Szembe kell néznem azzal hogy Clar nincs többé …-remegő hangon mondta Emma , de határozottan .
Igy Tom haza szállította Emmát , és mondta neki , ha valamire szüksége van hivja őket, és ha baj van akkor azonnal jönnek , nem hagyják magára .

"""""""""""""""""


Merilynek eljött az utolsó kezelési napja , elég jól érezte a történtekhez képest magát , és már sokkal erősebb is volt . A külső nyomaiban begyógyult sebjei valójában belülről fájtak neki .
De a pszichológus megpróbált segíteni neki abban hogy ezt a traumát feldolgozza …
Igy a kezelések végén az orvos behívatta , és elbeszélgetett vele . Mivel látta a lány hajthatatlan és nem képes a szüleivel közölni hogy mi történt vele , így nem erőltette , felajánlotta neki a növérszálló egyik lakosztályában egy kisebb szobát , pont azzal a nővérrel lett volna együtt akit már amúgy is a szivébe zárt Merily , még az elején . De a lány mondta hogy még meg gondolja magát , és már tisztában volt azzal is hogy felfogja hivni a szüleit de idő kell még neki . Aztán gondolkodott kicsit és elfogadta mégis az ajánlatot . A nővérke átkisérte a szállóra , és mondta neki , pihenjen le , majd jön és néznek majd egy két ruhát még ami jó lesz Merily- nek , mert ami rajta volt azt is ez a növérke hozta neki , ebben a pár hétben túl lefogyott Merily . Nagyon rendesek voltak a kórházban vele .
A szobában volt vezetékes telefon kérdezte a lány hogy használhatja e , a növérke rábólintott , remélve hogy a szüleit hivja Merily . De magára hagyta , és nem kíváncsiskodott , majd elmondja ha akarja a lány is ha őket hívta-e .
Merily tárcsázott és hallotta amint kattanik a túlsó végén hogy felvették a telefont . Az anyja szólt bele elhalkult fátyolos hangon .
-Tessék itt Hansen lakás . - rebegte az anyja
- Anya …én vagyok ... - szólt a lány .
- Remélem megtudtok bocsájtani Nekem ? Apa jól van ? - kérdezte Merily …
A vonal túlsó felén néma csend lett ..
- Anya ? Valami baj van ?! -Kissé idegesen kérdezte a lány
Hosszú csönd lett , aztán halkan csak annyit mondott az anyja
- Apád meghalt kislányom 1 hónapja majdnem , el is temettük , sajnos nem tudtuk hol vagy és hol keressünk , így nem is tudtunk értesíteni hogy mi történt ! - és zokogást hallott Merily .
- Anya … - mondja – és elbicsaklott Merily hangja
- Most rögtön megyek haza , kérlek neharagudj rám ! - és letette a lány a készüléket … csak nézett maga elé , belülről sírt és nem értette hogy mindez miért pont velük történik ..
- Nem haragszom kislányom – az anyja suttogta de ezt már Merily nem hallotta meg .
Közben a nővérke is vissza ért , és ránézett a lányra , rögtön látta valami baj van . Nem akarta hogy tolakodónak vegye ha kérdezgeti , de leült mellé az ágyra és megsimogatta a vállát .
Merilyből kitört a zokogás , most engedve ki minden fájdalmát amit eddig átélt . Nagyon sokáig ültek így átölelve egymást a két lány , mire Merily kicsit megnyugodott és elmondta mi történt vele és miért jött el hazulról és azt is hogy az apjának többé soha nem tudja elmondani mennyire szerette és hogy bocsásson meg neki amit csinált velük .
- Most mit akarsz Merily – kérdezte egy hosszabb csönd után a növérke .
- Haza megyek , akárhogy is , de haza megyek ! - mondta a keserűen lány .
Mivel pénze nem volt Merilynek , nem tudta hogy fog haza menni , de mintha érezte volna ezt a növér , ezt mondja
- én tudok adni egy kis pénzt neked hogy haza tudj menni , nem sok de valameddig elég lesz , kérdezd meg a dokinkat hát ha tud még ebben segíteni .
- Nem , kérlek ezt nem fogadhatom el , nem dolgozom és nem tudnám neked vissza adni .. -háritotta el Merily a felajánlást .
A növérke erősködött , így megegyeztek abban , ha elmegy dolgozni Merily , akkor a kapott cimre vissza küldi majd a növérnek a pénzét .
Felöltöztek és kikísérte a lányt a növérke a vonatra . Kb fele útig volt elég a pénz amit kapott , de ez is óriási segítség volt , hiszen ahol lekellett szállnia az már Magyarország volt , onnan már könnyebben haza juthat .
Megvárta a vonat indulását a növér és elköszöntek egymástól .
A vonat elindult Merilyvel és az összes fájdalmával együtt újra hazafelé…
A lány az apjára gondolt és könnyes szemmel nézett kifelé az ablakon , miközben egy fiatal férfi bement a kabinba és kérdezte tőle jó helyen jár e , ezt a számot kapta , megnézték , és igen …
Együtt utaztak tovább a vonaton . Mivel a lány szeme elég kisirt állapotban volt , így megkérdezte a férfi tud e valamiben segíteni , és a kezét nyújtva be is mutatkozott a lánynak .
- Erik Von Fildemann vagyok , van délen egy kisebb vállalkozásom és most vásárolnék egyet itt Magyarországon is , egy ismerősöm ajánlására . Egy rosszul kezelt de jó kis vállalkozás , de nagyon megéri … olcsón adják el …
- Merilynek hivnak - mondta a lány . És kezet ráztak .
Aztán a férfi mondta mivel úgy látszik Ő az idősebb így szeretné felajánlani hogy tegeződjenek , így sziáztak egyet és tegeződve folytatták a beszélgetést . Szinte csak a férfi beszélt és a lány ámultan nézte őt és hallgatta . Nagyon furcsán érezte magát Merily a férfi társaságáben , mintha ezer éve utaznának együtt , Merily meg is feledkezett mindenről ami a múltból kisérte . Nagyon szórakoztató fiatalember volt Erik és kellemesen érezte magát a társaságában , azt el is feledve hogy neki a jegye csak a határig szólt . Veszprémnél szállt fel a kalauz így a lány észbe kapva gyorsan köszönés nélkül leugrott a vonatról . 
Nagyon bánta hogy ott kellett hagynia Eriket , de sajnos nem tudott mást csinálni . Kénytelen volt leszállni . Az állomáson próbált tájékozódni hol van most és merre kell mennie , már nem messze volt a szülő városától ahol laktak Várpalotától .
A lány a 8 – as főúton ballagott tovább és látta ki van írva Várpalota 24,7 km -re van . Így meghúzta a lépteit és ment tovább . Sok autó rádudált de nem foglakozott velük , meg sem állt , félt mindentől és mindenkitől , itt egyedül a főuton , de biztonságban érezte magát hisz itt bármikor kérhet segítséget , nincs eldugott helyen .
Sok minden átfutott a fejében az útja során , és bár már az elmúlt időt nem tudja vissza fordítani , de átérezte most az anyjának nagy szüksége van rá , történt ami történt , talán megtud neki bocsájtani …
Nagyon sokáig gyalogolt , több óra hosszáig is .. mikor egy táblát meglátott hogy 10 km Várpalota . Nagyot dobbant a szíve , hamarosan otthon lesz . Elment egy benzinkút mellett pontosan 4 és fél órája volt úton , kezdett már sötétedni . Sokat keringtek a gondolatai Eriknél is , nagyon kellemes fickó volt de talán ebben az életben többé nem fogják látni egymást . Kicsit szomorúan lassitott erre Merily , de meglátta Várpalota határát így lelkesebben megindult , feledve Eriket és mindent , anyja jutott az eszébe . Alig várta haza érjen és átölelhesse !
Aztán már jól besötétedett , a ház külső fénye megvilágította a belső udvart . Az apja kocsija ott állt a garázs előtt , jól látta hogy használták , nem tudta elképzelni ki lehetett hisz anyjának nem volt jogosítványa …
Most közelebb érve a házhoz látta még a konyhában ég a villany és az anyja bennt tevékenykedik , bekopogott , az anyja lassan nyitott ajtót . Mikor meglátta a lányát csapzottan izzadtan , de mégis csak az Ő lányuk kitárta az ajtót és mindjárt a melléhez szorította ! Mindketten zokogtak , és mikor lecsillapodtak akkor szólt Emma
- Gyere kincsem , fürödj meg és öltözz át és biztos szörnyen éhes lehetsz , van kis meleg étel még egyél .
- Köszönöm anya , tényleg már nagyon megéheztem ! - mondja a lány .
És eltünt a fürdőben egy kád vízben . Nagyon kellemes érzés volt újra otthon neki és az a fürdő víz egy kicsit kilazitotta a görcsösségét amí elérte úton hazafelé …
Mikor lement a konyhába , jó illatok lepték el a lakást ! Az anyja odatette az asztalra neki a tányérban a kedvencét , Nem tudta honnan keritette hirtelen , de semmi nem számított , nekifogtak az evésnek és nem beszéltek semmit . Mikor elmosogattak ketten , egyikük törölgetett elpakolták a tányérokat , felmentek a közös szobájukba ami az apja és az anyja hálószobája volt , és leültek egymás mellé . Az anyja elővette a képeket és nézegették Őket , a lány nem merte megkérdezni végül is hogy történt az apja hogy halt meg , de úgy döntött Merily majd az anyja úgy is elmondja , ezen már változtatni nem tudnak úgy sem .
Elég későig fennt nézegették a képeket és Merily elaludt az anyja hállószobájában . Emma lefektette a lányt és megsimogatta az arcát és megpuszilgatta óvatosan hogy ne ébressze fel , betakarta és lement a konyhába és leült az asztalhoz .
Emma kicsit sirdogált a konyhában , de nem azért mert szomorú volt , hanem mert annyira örült a lányának hogy haza ment hogy ez mindennél többet jelentett neki .
Bárcsak Clar is élne , ez a szomorú a halála hozta haza a lányukat , de inkább elhessegette a gondolatait , és örült annak hogy már nem lesz egyedűl többet , mert megjött a kislányuk .
Reggel felébredt Merily és körül nézett a szobában , látta minden úgy van ahogy rég látta .. Leszaladt a konyhába , az anyja már piritóssal várta és kakaóval , tudta hogy így szeretett a lánya mindig reggelizni .
Mikor ettek , anyja mondja a lányának
- Merily szeretném ha elmennénk és bevásárolnánk neked , egy pár ruhát , látom nagyon lefogytál és lötyög minden rajtad . - kérdőn nézett Emma a lányára .
Aki kicsit meghökkent és magára meredt és végül is igazat adott az anyjának , bár Ő nem is sejtve hogy a lánya min ment keresztül . De a lány nem mondta el neki , hisz elég volt a sok rosszból már , most azon is aggódjon az anyja , hogy vele mi történt .
Igy elpakoltak felöltöztek és elindultak a buszra , eszébe jutott az apja kocsija , hogy megkérdezze miért áll kinnt , ki használta , de majd mindent idejébe úgy is megtud .
Aztán beértek a város szívébe és nézegetve a kirakatokat egyik helyre behúzta Emma a lányát . Kellemes hűvös vot a kinti meleghez képest a levegő , és barátságosan lépett oda az eladó is , kellemes hangon érdeklődve hogy miben segíthet . Emma mondta hogy a lányának szeretne ruhákat mert kicsit fogyott , pár db szoknyát , polót , melltartót kb ezt vennének most .
Az eladó hátra kisérte a hölgyeket és jól megnézte Merilyt , aztán elment , kis idő műlva hozott egy halom ruhát a kezében , és letette egy székre őket . Mondta , csak nyugodtan próbálja fel őket és majd ha szükségük lesz még rá akkor elöl a pulban lesz és segít bármiben … erre magukra hagyta őket .
Merily pedig bement a fülkébe és sorba próbálgatta a ruhákat , volt ami nagyon tetszett neki is az anyjának is azt külön tették , míg nem egy egész alakos ruhát próbált Merily , kijött és mutatta az anyjának , aki összecsapta a kezét .
- Ez gyönyörű ! Nagyon jól áll neked kicsim ! - áradozott …
A pult felől egy ismerős hangra lett figyelmes a lány , megfordult és majd bele esett Erik ölébe !
- Hát Te ? - kérdezte Eriket a lány …
- Ekkora véletlen ! Úgy eltüntél a vonatról azt hittem bajod esett , és azóta nem nyugodtam meg mióta eltüntél - mondta Erik .
Közben Emma kicsit hátrébb állt , mert közben tette vissza a ruhákat amiket nem kérnek a fogasra , és onnan figyelte őket mit beszélnek , és kérdezte Merilyt Erik
- Csak így egyedűl megint ? - és viccesen mosolyogva a fejét oldalra hajtva , várta a választ .
- Ohh Ő az édesanyám, Emma !
- Anya bemutatom neked Erik-et .
Kezet nyújtottak egymásnak . Erik rögtön felajánlotta , ha nem sérti meg a két hölgyet , akkor egy italra szeretné meghivni őket a vásárlás után egy közeli cukrászdába .
Emma kicsit bizonytalankodott , de hamar átment hogy a lányának tetszik a férfi , és legalább ott lehet Ő is , ne hogy baja essen , így elfogadta a meghívást kettejük nevében . És mert kíváncsi volt hogy ismerkedtek meg .
Tisztában volt Emma hogy Tom fia Henry soha nem lesz Merily férje , és nem akarta útját állni annak sem , hogy netán egyszer a lánya is boldog lehessen . 
Igy fizettek és kiballagtak a boltból közösen a cukrászdát megcélozva .
Beültek egy hűvös kis sarokba és beszélgettek .
Erik kíváncsi volt hogy a lány hova tünt a vonatból és még egyszer megkérdezte , Merily zavartan azt mondta azt hitte megérkezett és leszállt véletlen . Mire észbe kapott már elment a vonata , mivel több pénz nem volt nála így már nem volt érvényes jegye és gyalog kellett haza mennie .Probálta kivágni magát a lány ...
Erik csodálkozva nézte Merilyt .
- És haza jöttél gyalog !? 24 km ! 5 órás kemény gyaloglás az ! Ohh ohh te szegény ! - fakadt ki Erik .
- De szerencsésen haza értem – mondta Merily mosolyogva .
- Emma kérem , mondja lenne ellenvetése ha udvarolnék a lányának ? - kicsit huncutul kérdezte Erik Emmát . Emma ránézett a lányára és látta hogy Erik nagyon tetszik Merilyn – nek , így beleegyezett .
- Lesz egy ügyvéddel egy kis megbeszélésem , pár napos dolog itt a városban , utána már ráérek és elmennék a lányáért és szeretnék neki mutatni valamit , amiről már beszéltünk a vonaton is .
Ránézett Merilynre .
- Mondd Merilyn eljönnél velem ? Szeretnél megismerni ? Én nagyon szeretnélek megismerni téged jobban , nagyon tetszel nekem mióta otthagytál a vonaton attól meg mégjobban ! – mondta Erik mosolyogva .
Abban maradtak hogy Eriknek adtak egy telefonszámot és ha végez az üzleti dolgaival akkor majd telefonálni fog mikor megy Merilynért .
Elbúcsúztak egymástól és elindult anya és lánya haza .
Egy pár nap , nehezen ment el , eljött az utolsó nap , és megcsörrent a telefon . Emma vette fel mire felkiálltott a lányának de Ő nem jött le , így Erik Emmának mondta másnap délelött 10 – re ott lesz Merilyn -ért . Ebben maradtak , Emma szól a lányának , hogy hányra megy érte Erik .
Letették a telefont és Emma felment Merily szobájába , akit önkivületi helyzetben talált , sírógörcse volt , nem is tudta lenyugtatni . Gyorsan leszaladt orvosért telefonálni és várta a konyhában , nem sokára jött is az orvos , felkisérte a szobába és becsukta a doktor az ajtót Emma előtt , hogy maradjon kinnt amíg megvizsgálja a lányt .Mivel Merily-nt ismerte az orvos születése óta , nem volt a lánynak idegen . Hiszen Ő maga vágta el a köldök zsinorját annak idején 24 éve !
Leült a lány ágyára az orvos és megfogta a lány csuklóját , a pulzusa nagyon magas volt , erre megnézte a vérnyomását az túl alacsony . Valami azt sugta az orvosnak itt egészen más a probléma és nem betegség .
- Kislányom , - kezdte az orvos .
- Mondd mi a baj , valami nagy baj van érzem , mondd el mi bánt kincsem ! - gyöngéden átölelte az ismét zokogó lányt .
Kisirta magát a lány az idős orvosa vállán , és elmondta hogy Bécsben mi történt vele , hogy kirabolták és megerőszakolták , és kórházban volt és hogy jött hazáig , és hogy az anyjának sem merte elmondani , mert akkor halt meg az apja és nem akart még több fájdalmat okozni neki .
És most itt van ez a férfi szeretné megismerni és randevúzni akar vele , de ha elvenné is hogy mondja el neki hogy már nem szűz !
- Ohh kicsim , ebben tudok neked segíteni , de csak abban hogy miért nem vagy szüz , valamit kitalálunk , de sajnos ha így elért most , akkor ez végig fog téged kisérni is , ezt megkell beszélni akkor ha majd oda kerül a sor , mert jobb ha tudja az udvarlód , hiszen ez lehet kihat majd az együttlétetekre is sőt a házasságotokat is alá tudja ásni !
De ha gondolod ebben is tudok nektek segíteni , majd eljöttök házaságotok elötti tanácsadásra és ott mindent kibeszélhettek , ha kell idejében közbe szólok !
 Az idős orvos annyira lenyugtatta a lányt hogy az békésen elaludt a karjaiban . Óvatosan lefektette a lányt és halkan kilépett a szobából . 
+ Emma már várta a konyhában . Az orvos , leültette és mondta neki hogy ez amit elmond maradjon kettőjük között , a lánya majd úgy is elmondja , de jobb ha most tudja meg ,mielött a lány meggondolatlan dolgot csinálna .
Elmesélte amit Merily elmondott az orvosának . Emma szemei könnyben voltak egész végig , és csak annyit tudott kinyögni , bár netörtént volna mindez velük , talán még Clar is élhetne …
Emma vállát megfogta az orvos , és elmondta neki hogy Clar azért halt meg mert a vállalkozásában egy veszteséges dologba ment bele , és a csőd szélén állt a cége , ez vitte Clart a sírba , nem csak a lánya volt a baj . Épp a megállapodáshoz valo papirokat rendezték mikor érte a baleset , egy fiatal ember vette meg a cégét aki Bécsből utazik ide hogy átvegye és stabilizálja a lábait a cégnek .
Emma bámulta csak az orvost ...
- Nem úgy hivják a vállalkozó fiatal embert hogy Erik ? -kérdezte hirtelen feleszméléssel …
Mikor kezd kivilágosodni valami , de mégsem , úgy nézett Emma az orvosra .
- Nem tudom hogy hivják a fiatalembert . - nyögte ki az orvos , - mert már neki is kezdett összeállni a kép , amit Merily elmondott a férfival kapcsolatban .
- Várjuk ki a végét , Emi ! - mondta az orvos
- És Merily-nek egy szót sem hogy ezt már Te tudod ! Most a lányod boldogsága forog kockán , ha ezt elvétjük az életben többé soha nem tudna szembe nézni Merily önmagával! Talán már egy férfire sem tudna ránézni … gondolkodott el az idős orvos , hiszen voltak neki ilyen páciensei akik öngyilkosok lettek ezért , mert soha nem tudták feldolgozni ezt a traumát amin Merily is keresztül ment .
- Tudom - sóhajtotta Emma .
Ezzel homlokán csókolva az asszonyt kilépett a házból az orvos és halkan becsukta maga mögött az ajtót . Emma még egy darabig ott állt az ajtó előtt és nézett az orvosuk után , akinek a kezét áldotta mert anno majd nem meghaltak mindketten Merily születésekor !Merily császárral született , mivel Emma nem tágult , így az orvos úgy döntött világra segití a kislányt ezzel talán megmentve az anyja Emi életét is . De ez már a múlté , most Merily- nek kell segítenie , hogy a boldogságát megtalálja . Még nem tudta hogyan de bízott a gondviselésben hogy megmutatja neki az utat .
Aztán eljött a másnap , és Merily kicsit melankonikus volt , próbálta Emma felvidítani a lányát , de semmi nem segített neki . Aztán eszébe jutott valami az asszonynak , a lány imádta az apját , elővette az apja kis dobozkáját , és oda adta a lánynak , ezt Clar mindig elmondta ha vele bármi történne akkor ezt adja oda Merily- nek . Mikor oda adta a lánynak , kicsit bátortalanul nézte a dobozt , aztán felment a szobájába és becsukta az ajtót , nagyon remélte Emma hogy most tényleg helyre billenti a lányát ez a titkos doboz ! Igaz soha nem nyitotta ki Emma , hisz megigérte Clar-nak hogy bár mi történik vele a lányuké lesz a doboz .
  Türelmetlenül toporgott az asszony a konyhában , vészesen csend volt fennt , semmi zaj , se sirás semmi nem jött le , aztán egyszer csak nyillott az ajtó és a lánya felöltözve szépen a randevúra készülve lassan sétált le a lépcsőn , a nyakában egy csoda szép medállal , amiben apja és az anyja képe volt bele glavírozva . Még Emma sem látta soha , és ilyen szépet meg egyáltalán nem ! Leért Merily és az anyját átölelve egy könnycsepp gurgott le az arcán .
- Köszönöm anya ! Hálás vagyok neked mindenért ! - mondta és megpuszilgatta az anyját aki nagyon meg volt hatódva de nem mert sírni nehogy a lánya is elkezdjen .
Váratlanul csengettek ! Kereken 10 óra van …
-Ez Erik lesz - szólt Emma és már ment is ajtót nyitni .
- Jó napot Emma , Merily készen van ? - kérdezte Erik .
- Igen Erik itt vagyok , mehetünk – jött a lány kifele , és Erik a lány vállát átölelve a homlokára egy csókot lehelt ! Elindultak a kocsi felé …
Egyenlőre úgy gondolta Erik hogy szeretné közelebbről is kicsit megismerni Merilyt ezért kocsikáztak és mindenféléről beszélgettek , aztán volt egy szép patak és egy híd , ott megálltak , gyönyörű volt a hely , minden virágban pompázott , csupa virág illat mindenütt ! Egy szóval ideális pont egy randevúhoz a hely .
Sokat beszélgettek , de szinte semleges dolgokról hogy oldódás legyen mindkettőjük részéről .
Aztán arra sétált egy anya a kisgyerekével és a lufija valahogy elszabadult , mondja Erik
- Gyere Merily kapjuk el ! – kiáltott Erik .
Abban a pillanatban kézen fogta és már húzta is a lányt a lufi irányába !
Végül a lufit megcsipte Erik és boldogan ugráló kisfiúnak a kezébe nyomták , akinek az anyukája is nagyon hálás volt !
Aztán sétáltak tovább Erik és Merily , már majdnem a vonat sineknél jártak lennt mikor valami Merily cipőjébe belement . Leült és levette a cipőjét , kirázta belőle a kis kavicsot és felnézett Erikre aki elmerülten nézte Őt !
Erik felsegítette a lányt és szenvedélyesen átölelve a derekát csókolni kezdte , a lány kicsit megremegett , és érezte hogy nem fog ellenállni . Viszont amikor Erik keze lecsúszott a csipőjéhez egy kiáltással kiszabaditotta magát Erik karjaiból , és szörnyen elkezdett futni a sinek felé !
Erik futott utána , hiába kiáltotta neki hogy nem akarja bántani , a lány már gurult is le a dombról a vasuti sinek felé , ahol jöttek mentek a vonatok .
Erik szedte a lábát ahogy csak birta , de a lány eltünt a szeme elöl , estig kereste , majd meg örült érte nehogy baja essen , hisz imádta a lányt , de mindhiába kutatta , elment Emmához és töredelmesen bevallotta hogy Ö volt a hibás , szenvedélyes volt és mert Merily megijedt valamitől ezért elszaladt a sinek közé de elveszitette , nem találja sehol ....
Az anyja a dokival összenézett és az orvos elkezdett beszélni , elmondta hogy milyen viszontagságok után jött haza Merily és mi mindenen ment keresztül . Igy Eriknek mégjobban megtetszett Merily hiszen ez a lány most szerelmes belé és a múlt miatt nem tud nyugodni , a lelke , fél hogy ő mit fog szólni mindezekért . Talán még jobban beleszeretett most hogy tudja mint eddig ,
- Menjünk keressük meg , nem veszíthetem csak úgy el a boldogságom ! -kiálltotta Erik , és elindult az ajtó felé .
Szedtek össze elem lámpát mécseseket és elindultak Merilyt megkeresni . Lementek a vasutállomásra és onnan kezdték meg a keresést ! Abban egyeztek meg amelyikük megtalálja és minden rendben akkor jelez a másikaknak , és indulhatnak haza .
Az orvos és Emma a vonatoknál amik bennt álltak ott nézték nem e ment fel vagy bújt e meg valahol egyik kocsiban . Halkan de minden kocsiban kiáltották a nevét , de semmi jelet nem találtak róla .
Erik megpróbálta átfésülni azt a helyet ahonnan lebukfencelt Merily és eltünt , talán egy lyukat vagy egy rést amiben elbújhatott az izgatott keresésben nem vett észre , netán baja lett a lánynak ,de abba bele is örülne !Elhessegette annak a gondolatát is hogy baja eshetett Merily- nek !
Aztán a férfi valamilyen megérzéssel ment oda , ahol utoljára álltak és a hevességének a hibájából futott el Merily .
Ohh és a lány ott szipogott a nagy fűben , amikor észre vette Eriket felállt és a nyakába ugrott , Erik pedig érzékenyen letette a lányt és a szemébe nézett .
- Tudom most megölnéd a családodat és a dokidat is , de elmondták min mentél keresztül és így még jobban szeretlek , azt szeretném hogy légy a feleségem ! -suttogta Erik halkan ...
A lány lehajtotta fejét , kicsit rosszul esett hogy elárulták , de hogy minden jóra fordult már nem tudott haragudni azokra akik neki a legjobbat szerették volna ! Sőt még hálás is volt érte hogy ennyire szivügyük volt az ő boldogsága .
Erik jelzett Emmának és a dokinak amiben megállapodtak 3x – i lámpa körözéssel , és Ők elindulhattak haza , majd a fiatalok ha megbeszélik a dolgukat majd mennek utánuk úgy is .
- Gyere kicsim , menjünk haza – mondta Erik és megfogta a lány kezét .
Merily oda nyújtotta a száját a férfinek aki hosszasan és forróan csókolta a lányt ezennel lehullott a lányról az összes félelem amit érzett , mert már érezte Erik az a férfi akiben leteheti a kis életét ! 
Neki Erik jelentette az igazi szerelmet . Aztán szét válltak a csók után , és egymást átölelve , boldogan elindultak hazafelé …


Budapest . 2019 . július . 24 .
Saját szerzemény . Minden jog fenntartva .
















Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!