A túlvilág kardja 1-2 FEJEZET/ Fantázia regény /

fabion•  2019. augusztus 29. 19:17

A túlvilág kardja 1-2 FEJEZET/ Fantázia regény / / kaland az erdőben és a túlvilágon is túl , kitalált nem létező helyekkel és személyekkel /

 

Előszó !

A Francia birodalomban járunk azokban az években , mikor még istenek uralkodtak , de az ember mindent magának akart ! Nem riadt vissza a gyilkolástól sem !
Harcoltak egymás ellen és nem érdekelte őket Isteneik haragja sem !

 


Főisten ---Kais ,                     Vihar,mennydörgés istene----Wael  

Vizek istene---Timothe            Napistennő ---Léa

Földistennő-- Sofia                 Hold istennő--Élise


1 Fejezet

Mikor a birodalomban kitört a háború megölték Augustin királyt és Maryam királynőt , akinek született egy fia Melvyn , viszont más nem láthatta ,mert eltitkolták , mivel már várható volt hogy kitör a háború ! 

 

Ezért megbíztak egy dadát Charlotte-t és egy szolgát Jonathan-t hogy Melvyn-t a király fiát vigyék el a Soignes-i erdőbe és neveljék ott fel , hogy ne tudja senki hogy Ő létezik , ha pedig eljön az idő majd a fiú tudja mit kell csinálnia ! Ők pedig meséljék el neki mi történt a szüleivel Augustin király és Maryam királynővel hogy Ő egy királyi sarj ! Tanítsák meg mindenre , a kardforgatásra is , ha arra kerül a sor tudjon vele bánni...


Mikor az istenek megtudták hogy a királyi családot lemészárolták , halálosan haragra gerjedtek és ítéletet hoztak !


A földön lakó összes élőlénynek pusztulnia kell , mert már túl sok ami gonoszság van a földön !

        3 boszorkány-- 

boszi -/ Jade      Fiu boszi-/Loan Nőboszi- /Marion tudtára jut ez és Ők a földet is elakarják pusztítani ! 

Egyedül Malvyn a király család fia , a Túlvilági karddal tudja csak megállítani a teljes földnek a pusztulását !Ezt viszont a boszorkányok sem tudták !


Az istenek nagyon mérgesek voltak és hangosan adták tudtul a haragjukat .Kais a Főisten és Wael a mennydörgés istene , villámokat szórt a földre , viharokat és Sofia a vizek istennője megengedte az égi csapot hogy a földet elmossa Timothe a vizek istene áradást zúdított a földre , Élise a holddal eltakarta a napot és sötétségbe borította a földet ! Egyedül Léa figyelte a Nap istennője aggódva az istenek haragját , és próbálta csitítani Őket , de hasztalan …

Aztán mikor látta Léa hogy gyengítik az erőiket az istenek , előhívta a napot és felszárított mindent , ennyit tehetett az emberekért odalent ! De nem sok jót ígért a következő pár óra sem ami a kastélyban és kívül a városban történik !

Elszabadult a pokol , az emberek harcolnak egymással , egyik oldalon a király pártfogoltjai a másik oldalon azok akik a király vesztét akarták és a gyilkosaik , Dylan és Leon ők voltak akik a királyukat és a királynőt is leszúrták !


- Gyere Leon !!! -üvöltötte Dylan amíg az háttal állt az ajtónak és úgy próbálta kiszorítani a kastélyba áramló tömeget !

- Menny Dylan ! Fuss hozz még valamit amit ide tehetünk éknek , mert ha ezek bejönnek , akkor minden a föld színéig lesz rombolva ! - süvöltötte Leon

Pár pillanat alatt elrobogott Dylan és hozta a kis cölöpöket amit a zárak alá tettek.Ezután megindultak az alagsorba hogy a csatornán keresztül elhagyják a kastélyt !A két gyilkos így kereket oldott és mire bejutottak elég jó egérutat nyertek , így már bottal üthették a nyomaikat az ellenállók !

 

Miközben a kastélyban már a harcnak úgy mond vége lett , mert megöltek mindenkit aki a vihar miatt ott ragadt , így hamar elodázott az ellenállók csapata is , teljes ázottan , fáradtan vissza mentek a Soignes-i erdőbe !A Soignes-i erdőben ahol a király csemetéjét Melvyn -t rejtegették , aki már 8 éves fiúcskává serdült !

Lepakoltak és megetették a lovakat , majd bementek a sátorba és körül ülték az asztalt . Akinek nem jutott hely , letelepedett a földre és várták míg be nem jön Matis a vezetőjük .

Aztán Ő is megérkezett , , majd odaállt eléjük , és így szólt :

- Tudjátok , ezt a napot nem így terveztem , mert a király nincs többé , és a fiú még nem alkalmas a vezetésre . Pedig király kell , mert szét hullik az országunk , ha pedig a gyilkosok kaparintják meg a koronát , akkor vége itt mindennek ! - ezt nagyon komoran adta elő Matis , majd leült az asztalra és folytatta

- Szeretnék egy olyan csapatot összeállítani akik mindig előttük járnak , legalább 3 lépéssel ! Nos kell nekem kb 5 önkéntes ! Tegye fel a kezét aki úgy érzi hogy a feladathoz tud nőni !

- Én vállalom – szólt Joris

- Én is megyek – mondta Ryan

- Nnaaa jó fiúk akkor vállalom én is – szólt Luis

- Más nem vállalja ? - kérdezte Matis .

Csak halk moraj volt a válasz .

- Nahh jól van , ennyi ! Akkor most oszolj , aki jelentkezett maradjon és megbeszéljük a részleteket .

Így a többiek elhagyták a sátrat .

Moris a többiekhez fordult . Kitárta a kezét és megszólalt

- Sajnos így vagyunk velem együtt 4 – en , mit mondtok ? Vélemény ? - aztán erősen ránézett a többiekre .

- Van valami elképzelésed hogy , hogy jutunk be a városba , úgy hogy ne vegyenek észre ? - kérdezte Luis .

- A kérdés jogos ! – válaszolta Ryad

- Nekem van egy ötletem – kezdte Joris

- Elő- vele !? - szólt rá Matis

És Joris elkezdett beszélni , a többiek nagy odafigyeléssel hallgatták . Majd mikor befejezte , némán rájuk nézett .

- Nos ? - kérdezte Joris és Matis felé fordult .

- krr … – köszörülte a torkát Matis

- Nem bánom , csináljuk meg ! Holnap korán kelünk . 2 kocsit készítsétek fel , és 6 lovat , addig én megnézem a térképen az útvonalat ! Aztán gyertek be ha végeztetek , egyeztetünk és indulunk . Ellenvetés ??

- Rendben ! – mondta Joris és ránézett a többiekre . Azok meg beleegyezően bólogattak , aztán felkeltek az asztaltól és elköszöntek .

- Jó pihenést Nektek is ! - szólt oda nekik még Matis , és Joris is kilépett utánuk a sátorból .

Közben Melvyn az ablaknál állt és láthatóan valamin nagyon gondolkodott .Charlotte a dadus ránézett , majd megkérdezte

- Felség nem vagy éhes még ? Tudod hogy enned kell , ma sem ettél rendesen … ez nem lesz jó nagyon nem ... - és féltőn a gyerekre nézett . A fiú csak pár napja tudta meg hogy a szüleit lemészárolták . Most nagyon nehéz Malvyn – nek , de a dadus mindent elkövet hogy a fiút ne érje semmi baj , sajnos ez ellen nem tudja megvédeni , mert az igazságot tudnia kell , hiszen Ő az utolsó a Francia föld királyi sarja ! És a kard titkáról még nem mondtak semmit …

Közben beért Jonathan is , a fiúnak felcsillant a szeme , szerette az öreg szolgálót , mindig bolondozott vele , nem hagyta soha hogy Melvyn szomorkodjon .

- Gyere csak királyom ! - szólt a fiúnak Jonathan , mikor oda ért elé egy almát húzott elő a zsebjéből az öreg cseléd ! Melvyn szemmel láthatóan örült neki és mindjárt bele is harapott , aztán jó ízűen rágcsálta .

Sajnos eljött megint az a pillanat hogy a gyerek fejébe kellett verni amit meg kellett tudnia , szép lassacskán hogy megérjen benne a dolog .

És az öreg elkezdett beszélni …

- Melvyn herceg , jól figyelj rám , mert most megint kapsz egy olyan dolgot amit el kell raktároznod és soha senkinek nem beszélhetsz róla … Amikor itt lesz az ideje , tudni fogod mit kell majd tenned !

- Értem Jonathan , remélem ez nem lesz rossz hír .. - mondja a fiú .

- Fiam sajnos ez sem jó hír , inkább lecke amit feladok , és ha úgy hozza a sors , akkor meg kell csinálnod ! Rendben ? - felelte Jonathan és mindjárt folytatta is .

- A világunkat 6 Isten uralta régen , az embernek nem tetszett semmi ! Kais a főisten , Wael a vihar és a mennydörgések istene ,Timothe a vizeknek az istene , és a 3 nőisten Léa Napistennő , Sofia az eső istenője , és Élise pedig a holdnak az istennője . Ezt a 6 nevet jól jegyezd meg , Ők a túlvilág istenei ! Ők uralják itt a földön is a mindenséget !

- A kapun belül van egy kard aminek az őrzője a Főisten Kais . – folytatta kis pihenő után Jonathan .

- Nos a következő amit meg kell tanulnod , a kardforgatás művészete , és holnaptól tanulnod kell addig , amíg meg nem tanulod tökéletesen forgatni a kardot . Egy nap nem maradhat ki , mert sürget az idő fiam , igérd meg hogy hű leszel a szüleidhez .

- Hű leszek , Jonathan igérem , szavamat adom rá ! - mondja a fiú …- és rátette a kezét a szívére .

- Jól van Melvyn , biztos vagyok benne hogy amit megtanulsz és a leckék meglesznek a szüleid is nagyon büszkék lesznek rád ott fent a túlvilágon !

Közben be esteledett , Melvyn is pihenni tért a szobájába .

Már kezdett pirkadni , megmozdult a tábor , Matis is fent volt már , ki szűrődött a gyertyafény a sátorból , az asztal fölé hajolva nézte a térképet és jelölte rajta a vonulásuk útját .

Ryad és Luis bedugta a fejét , látták hogy Matis épp a térképet nézegeti , így beléptek a sátorba .

- Szép reggelt Matis – köszöntek oda Matisnak. Aztán oda léptek az asztalhoz és ránéztek a térképre , látták Matis épp egy vonalat húz a tábor és a város között.

Matis csak most nézett fel annyira elmélyülten gondolkodott.

- Szép reggelt Nektek is – mondja mosolyogva Matis.

- Készen vannak a kocsik ? - kérdezte Matis .

- Kész , mindkettő – felelte Luis .

- A 2 ló az maradjon hám nélkül úgy visszük őket , és a hámot tegyétek egyik egyik kocsiba , majd hozzá kötjük a lovakat hátul a kocsihoz . - mondja Matis , oda fordulva hozzájuk .

- Rendben . - felelte a két srác majdnem egyszerre , és Ryad kiment a sátorból , ellenőrizze a lovakat és a két hámot .

- Nos mikor indulunk Matis – kérdezte Luis .

- Ha készen vagytok , indulhatunk , vizet tegyetek el ,mert nem a folyó felé megyünk ! - mondta Luisnak .

Igy Luis is elment ki a sátorból , hogy még egyszer megnézze a cuccokat .

Matis még egy utolsó simításként leellenőrizte az útvonalat és elindult a sátorból kifelé , hona alá csapva a térképet . Megkereste a fiukat és mikor látta útra készen vannak . Felült az egyik kocsira Luis mellé , a másik kocsin Ryad és Joris voltak , és elindultak a város felé . A kocsik előtt 2-2 lóval és a kocsik mögött 1-1 ló poroszkált . A kocsikba hátul szalma bálák voltak , így álcázva miért mennek a városba . Elég csendben voltak és azon tűnődtek hogy jutnak be a városba , de Matis megelőzte a gondolatukat .

- Azt hiszem , a terv így jó lesz ahogy megbeszéltük , senki ne hirtelenkedjen ha         valaki megállítana bennünket , mert ne a vesztünkbe rohanjunk. A cél    amiért  jöttünk hogy előtte járjunk az ellenségnek , legalább 3 lépéssel . Igy mindenki tudja a dolgát , forrásokat kell szerezni , beépülni , a kocsit az egyiket hátra hagyjuk és amikor , látjuk tiszta a levegő és maradhatunk akkor a másik kocsi is bejöhet a városba . Addig el kell rejteni , viszont a 2 lovat azt mindenképp kint kell hagyni , olyan helyen ahol tudnak legelni és nem esik bajuk , tehát a tisztáson nem lehetnek , de van a völgyben egy kis mélyedés ahol egy kis domb takarásában van , ott van legelő is forrás is , tehát ihat is a

jószág , naaa a 2 lovat oda kell vinni , egy embernek mindig ott kell hogy legyen , és mindig készen állva a menekülési útvonalon a lovakkal , ha esetleges gond lesz ! Rendben ? - kérdezte Matis a 3 férfit . Azok egyetértően bólogattak válaszul . Aztán fel tűnt a város pereme ,így az eszmecserét abba hagyták és az egyik kocsi Joris és Riad le fordultak az útról és bementek az erdőbe , el rejtőzve amíg Luis és Matis körül nem szaglásznak . A 2 ló pedig Ryad és Joris kocsijukhoz lett kötve .

Matis és Luis pedig elindult a város felé hogy feltérképezzék a terepet.

E közben a 3 boszorkány Jade , Loan és Marion keresi a Kardot , mert nem szeretnék ha a föld megúszná az istenek haragját , ők a földet akarják és kicsit besegítve hogy ne csak az élőlényeket pusztítsák el hanem a földet is ezért a mágia használatától sem riadnak vissza , bele illik a tervükbe nagyon is hogy besegítsenek kicsit a mészárlásba !

Viszont azt nem sejtik hogy Léa a nap istennője beszélt a Főistennel Kaissal és így a világ népe kapott még egy lehetőséget az életben maradásra .Matis és a 3 társa sem még nem is sejtik ezzel a tervükkel mekkora segítséget nyújtanak az Isten-eiknek … 

Matis és Luis beértek a városban , szörnyű látvány fogadta Őket !Nem is gondolták ilyen rossz a helyzet ! Végig jártatták a tekintetüket az utakon , és nézegelődve araszoltak befelé a város szívébe . Ott találtak egy kocsmát ahova beléptek. Ahogy benyitották az ajtót a zsivaj elült és kétkedő tekintetek közepedte vonultak hátra a sarokba , majd leültek és intettek a pincérnek .

- Mit kérnek az urak ? - kérdezte tőlük a pincér .

- 1 kancsó bort ! -mondja Matis .

- Más nem lesz ? - kérdezte a pincér előzékenyen ..

- Nem . - Mondja Luis mosolyogva .

A pincér hamar vissza ért és letette a két poharat és a kancsó bort és távozott.

Töltött Matis és meghúzta a pohár bort , már jó szomjas volt .Luis is ivott egyet .

- Te Luis és mik a terveid ? Mert én itt nem látok egy nőt sem :D - vigyorgott Luisra Mátis . Közben a pincér oda oda nézett hozzájuk , és mikor meghallotta akkor oda somfordált .

- Talán az urak kicsit szórakozni jöttek ? - kérdezte a 2 férfit és kacsintott hozzá egyet .

- Valahogy uuugy ! - mondja Luis vigyorogva .

- Tudok egy jobb helyet erre , jöjjenek velem , az italukat is hozhatják . - és elindult előttük hátra a kocsma hátsó része felé . Egy falhoz értek és a pincér megnyomott valami polcszerüséget és kinyílott a fal , egy lépcsőn haladtak lefele , aztán mikor lent voltak a pincér tartotta a markát , Matis oda dobott neki 2 pénzérmét és hajlongva elment a pincér otthagyta őket .

Luis körbe nézett , és meglátott egy ajtót ahonnan zene szűrődött ki , arra vették az irányt , ami mindig hangosabb volt , mire elérték az ajtót hallhatták hogy bentről szól a zene , erre benyitottak .

Egy amolyan lebuj volt tele nőkkel és pár férfi volt még , ott iszogattak és egy nő a színpadon triptiz táncot járt .

Matiz és Luis leültek egy asztalhoz és csendben iszogattak , meg nézegelődtek körbe. Kisvártatva 2 nő közeledett feléjük .

- Leülhetünk fiuk ? Egyedül vagytok ? - kérdezte a szőke nő .

- Parancsoljatok – szólt Matis .

Mindjárt be is mutatkozott a két nő , Shara a barna , a szőke pedig Clara néven . Matisék is bemutatkoztak , a lányok kézen fogták őket és araszoltak az emeletre a szobákba .

Talán megtudnak valamit ezektől a dámáktól , de tudták hogy résen kell lenniük , mert nem szabad túl kíváncsiskodni , szép lassan majd kiszednek belőlük amit lehet .

Matis a barnával ment Shara nevű nővel , Luist pedig Clara a szőke nő fogta kézen , aztán beléptek ki ki a maga kis szobájába , a fiuk szétváltak , de előtte megbeszélték hogy hajnalban lelépnek …

Shara belépett az ajtón és behuzta Matist , megfordult és ledobta magárol a hosszú ruháját ami alatt tiszta pucér volt , Matishoz lépett és levette a férfi ingét , aztán a nadrágján kereste a kötöt és szép finoman kibogozta. Majd húzta magával a szoba sarkában lévő ágyra. Matis mikor már levette a cipőjét is a nő hanyatt lökte az ágyra és főlé telepedett , majd hosszasan megcsókolta a férfit .

Aztán végig csókolta Matis szőrős mellkasát és belelehelt az ágyékába , Matiusnak nem kellett több , megfogta a nőt és maga alá gyürte , majd rögtön belehatolt . A nő elég hangos volt de Matis élvezte ezt mikor a nő kimutatja ha élvez .Mikor végeztek elnyúltak egymás mellett és a nő megfordult majd felemelve a fejét kérdezte .

- Matis , Te nem idevalósi vagy ugye ? Még nem láttalak itt soha . - és ránézett a férfire .

- Nem Shara , én csak átutazóban vagyok a barátommal , megálltunk egy italra és úgy kerültünk ide. mosolyodott el Matis .

- Áruld el a városban vannak széthúzások , király pártiak és az ellenségek mennyi arányban vannak ? Vannak még összecsapások ? - kérdezte a nőt óvatosan Matis .

- Igen sajnos előfordulnak . - Mondta szomorúan Shara .

- Szegény királyunk nincs többé , és félünk hogy most még rosszabb lesz , mert harcolnak az ellenséggel a koronáért . A gyilkosukat soha nem kapják el mert megszöktek , Dylen és Leon voltak a két fivér akik a testőrségben dolgoztak a királynál , ők árulták el a királyt és egy nap leszúrták a királyt és a királynét is.De a koronát nem találták meg , mert a király fején nem az eredeti volt , - nevette el magát a nő .

- Igy a 2 fivér meglógott és mindent hátra hagytak , még a véres kést is otthagyták , amibe belevolt vésve Dylen neve . Sajnos ennyit tudok , meg hogy a városban szoknak a király ellenségei portyázni és van mikor bemennek a boltokba , kocsmákba és nem fizetve távoznak , ha szol valaki nekik akkor törnek – zúznak .

- Sajnos kevesen vagyunk . - sóhajtott Shara . - kicsit elhallgatott és maga elé nézett , szomorúan .

- Mi a baj Shara ? - Kérdezte tőle Matis .

- Tudod ezt mi nem önként csináljuk , ez az ellenségé a kocsma és a lebuj is , sajnos minden fillért elvesznek tőlünk , csak kihasználnak bennünket . - mondja szomorúan a nő .

Matis agya cikázott , nagyon sokat megtudott a nőtől , és erre nem is számított hogy ennyit ennyi idő alatt megtudnak .De mi van ha ez csapda ? Hmm .

- Shara ? Ha tudnál segíteni a király embereinek megtennéd ? - kérdezte Matis kissé éllel a hangjában .

- Igen , meg ! - Felelte a nő kapásból !

Matis kissé elgondolkodott , és úgy gondolta a nő igazat mond , nahh pedig ez úgy is kiderül majd hamarosan . - Igy morfondírozott magában . Aztán úgy tett mintha elálmosodna és nem beszéltek , mikor hallotta egyenletesen szuszog a nő , felült levette a nő kezét magáról , felöltözött és odatett az asztalra 5 fémpénzt és elindult kifele az ajtón , majd lassan kinyitotta és óvatosan kilépett rajta .

Mikor kilépett a folyosóra már ott várta Luis , és elindultak szép csendben lefele , mikor kiértek az utcára , szólaltak csak meg .

- Luis menjünk a kocsihoz és szép lassan tűnjünk el a városból , most ! - mondta Matis Luisnak .

- Megtudtál valamit ? Én nem sokat . - Mondja Luis .

- Én túl sokat is , ezért mondom , tűnjünk el de gyorsan ! - mondta Matis , és a következő percben már egy lövés dörrent egyik háztól .

Így futásnak eredtek és hamar eltűntek a következő sarkon , ott a ház falánál kicsit megálltak ki lihegték magukat és Luis kilesett nem e követik Őket , de tiszta volt a levegő , így tovább mentek a kocsiért .Mikor oda értek , elővették a lovakra a hámot felrakták és befogták a kocsi elé , aztán lassan elindultak, de nem ültek fel , halkan úgy vezették ki a városból a lovakat , amikor kiértek akkor csaptak a lovak közé , és mentek Jorishoz és Ryadhoz , ahol várták már őket .

Mikor meglátták őket eléjük mentek és zaklatottan kérdezték

- Mi történt Matis , Luis ??! -Kérdezte Joris és Ryad egymás szavába vágva.

Erre Matis elmondott mindent , és hozzá tette hogy bent jártak az oroszlán barlangjában, mert a lebúj és a kocsmák az ellenség kezében vannak , és családanyákat meg nőket , fiatal lányokat tartanak szexrabszolgának . Elmondta hogy kik ölték meg a királyt , és hogy megléptek a gyilkos fivérek . Azóta rabolnak , fosztogatnak a városban , és törnek , de nem mer senki szólni vagy tenni semmit mert túlerőben vannak a király ellenségei . A korona pedig valahol biztonságban van , mert a másolatot

kaparintották meg , azt pedig meg kell találniuk , mindenképp .

Ugy döntöttek nem maradhatnak itt mert túl veszélyes lenne , így megfordították a kocsit , Ryanék is felszálltak és vissza indultak az Soignes-i erdőbe a hírekkel .

Közben míg Matis-ék távol voltak , a 3 boszorkány , Loan , Jade és Marion meglátogatta azt az erdőt ahol tanyáztak a király alattvalói .

Jonathan pont kinnt volt a sátor előtt mikor érezte az erős fuvallatot , rögtön gondolta a 3 gonosz van itt és berontott a házba , szólt a dadának .

- Charlotte , Charlotte ! Gyere , gyere ! Gyorsan , gyorsan ! Malvyn királyunkat hívd gyorsan itt vannak a boszorkányok ! Bementek a szobába és elhúzták az asztalt , az alatt volt egy mélyedés , oda betuszkolták a fiút , csendre intvén és ráhajtották a fedelet és vissza tolták az asztalt a helyére , majd kimentek hátul és futásnak eredtek ahogy bírta a lábuk !

Hasztalan , mert az egyik boszi Jade rögtön észre vette őket és utánuk mentek . Majd hirtelen előttük teremtek a 2 idős ember előtt . Charlotte és Jonathan egymásra néztek , de nem szóltak , hanem újra futásnak eredtek , erre a boszorkányok megint eléjük kerültek és egy láng csóvával megállították őket ! Loan a férfi boszi eléjük állt és mondta nekik .

- Lám ! Lám ! A király szolgálója és a dadusa ! Ti sokat tudtok , hol van a korona , és a kard ?

- Mi nem tudjuk ! - Rebegte Charlotte .

-Megölték a királyt és a királynőt mi pedig menekültünk mint más is – szisszent fel Jonathan .

- Azt hiszitek ezt bevesszük ! - Harsogott Loan .

- Mondjátok meg az igazat és elengedünk Benneteket ! - szólt Marion.

- Neee Charlotte … - súgta az öreg szolgáló Jonathan a dadusnak.

De akkor már késő volt mert meghallották a boszorkányok és az öreget egy lángcsóvával kivégezték , így Charlotte maga maradt az ellenség boszikkal .

Közben Matis – ék elérték a Soignes-i erdőt és látták messziről a fénycsóvákat , így arra irányították a lovakat , már vágtáztak a tűz felé !

Meglátták a boszorkányokat és már készülődtek ugrani a kocsikról , mert tudták a következő lángcsóva oda fog repülni , és úgy is lett , abban a pillanatban ugrottak is le a kocsiról , mikor elérte a lángcsóva azt .

Matisznál volt méregbe mártott nyíl , és egyik boszit eltalálta , azonban a másik kettő felkapta és eltűntek ! Oda szaladt ahol eltalálta a nyíl a boszit és látta a vér nyomait ,tehát ezek is a földön sebezhetőek , megnyugvással gondolta hogy ez óriási szerencse , hisz itt a földön a boszik sem halhatatlanok !

Szólt a többieknek a kocsit amin Ryad és Joris jöttek állítsák ki a lovakat előle . Adjanak enni nekik , de ne vigyék sehova a kocsit . Hagyják kint a sátor előtt , mert valószínű még nem fognak a boszik nyugodni és vissza fognak térni .

Charlotte-t felemelte a földről és bevitte az ölében a házba Matis . Óvatosan letette a remegő ,zokogó asszonyt az ágyra , és óvatosan megkérdezte tőle a fiú hol van , intett a fejével az asszony az asztal felé , erre Matis oda ugrott és elhúzta az asztalt , és kiszedte a remegő fiút a mélyedésből , majd magához ölelte és oda kísérte a dadához . Melvyn sírva borult a dada nyakába , kérdezve hol van Jonathan mert nagyon szerette a szolgálót is . Erre csóválta a fejét Charlotte és patakzottak a könnyei és oda súgta a fiúnak, elment Jonathan nagyon messze ! A fiú tudta hogy Jonathan meghalt , nagyon szomorúan nézett és folytak a könnyek a szeméből . Aztán kifelé fordult az ablakon és azt mondta a dadának és Matis- nak .

- Tudom hogy engem próbált megvédeni Jonathan , és Te is Charlotte . Mindenkinek meg kell halnia aki engem próbál megvédeni ? Milyen élet ez ???

- Malvyn királyom ! - szólt Matis .

- Neked élned kell , meg kell nőnöd , mert egyedül Te mentheted meg az egész világot , mert az istenek haragja van rajtunk ! Minél előbb el kell kezdened a kardforgatás mesterségét , mert a te kezedben foroghat az a kard csak ! Az utolsó királyi sarj vagy !Meg kell tanulnod az eszedet és az erődet kihasználni , nagyon sokat kell tanulnod , Mi pedig azért vagyunk és halunk , hogy Te élj ,

nőjj a feladathoz és mentsd meg a világunk népét ! - mondta Matis a szomorú fiúnak , és megsimogatta a fejét , majd az oda bújt a férfihez és átölelte Őt és zokogott .Matiz a hátát simogatva próbálta a 10 éves fiút megnyugtatni , ami egy kis idő múlva sikerült is . Majd felkísérte a szobájába és lefektette , majd betakarva ennyit mondott Neki .

- Királyom , Mi most a családod helyett Téged szolgálunk , mutasd meg hogy nem hiába halt meg Jonathan és akinek még meg kell halnia , azért hogy Te élhess és élhessen általad is a világ !- mondta Matis a fiúnak .

Ezzel megsimogatta a fiú fejét és a homlokára csókolt , aztán kiment a szobából , és lement Charlotte – hez , hogy beszéljen vele . Elmondta amit megtudott a városban , és hozzá tette , hogy nagyon vigyázzon a fiúra .

- A kard leckéket is csak a nagy sátorban vehet , és gyakorolni is ott gyakorolhat , ne menjen ki a házból , mert túl veszélyes , bármikor vissza jöhet a 3 boszi és akkor lebukunk ! - értetted Charlotte ? - kérdezte Matis .

- Igen … - Rebegte a dada , és mélyet sóhajtott , tudta hogy most nagyon nehéz idők fognak jönni .

- Jó éjszakát Charlotte ! - mondta Matis és kilépett a sátorból, aztán elindult megkeresni a többieket .


2 . FEJEZET

A 3 boszi úgy esett be a barlangba , annyira elhagyta magát Jade , látták hogy folyik a vére , ilyet még nem láttak és nem tapasztaltak , pedig vagy 1000 évesek is lehettek már a boszik , még maguk sem tudják már mennyi idősek ! Gyorsan főzött Marion valami zavaros kotyvalékot és azzal kente be a sebet , majd kihúzta az íjat Jade vállából . 

Bekötözte a sebet amit előtte megint bekent valami zavaros , büdös kencével , és a kötésre rátette a kezét majd valamit morgott maga elé a könyvből, így volt órákig. Aztán a kis csészébe ami a tűzön volt beledobta amit kivett Jade vállából és az elolvadt majd eltűnt.

Egész éjjel Jade mellett volt és figyelte az egyenletes légzését , hogy minden rendben van e . Két nap volt haláltusában Jade ! Hiába ez a föld ! A boszik erejét elveszi , csak itt a túlvilágról tudják befolyásolni a dolgokat és ezt elismerték . 

De mégis vissza kell menniük a korona és a kard miatt , nem lehet senkié , a földnek el kell pusztulnia mert ők így akarják !


Loan belépett a szobába , rögtön ránézett Jade- ra , és megkérdezte.

- Jade hogy van ? - és aggódva figyelte ahogy a Marion megnézte Jade homlokát !

- Jobban , sokkal jobban van ! Elmúlt a veszély , most már jobb lesz ! - mondta Loanhoz fordulva Marion .

- Nem szabad a földön túl hosszú időt töltenünk Loan , mert valami gyengíti az erőinket ! - idegesen mondta Marion . És elgondolkodott mi lehet ennek az oka .

- Talán valami van lent vagy az istenek keze van a dologban , nem tudom , de kifogom deríteni ! - felelte Loan .

- Hol lehet a korona ? - gondolkodott hangosan Marion .

- Talán a király gyilkosai vihették magukkal ? - morfondírozott Loan .

- Nem tudom , de egy biztos , meg kell találnunk ! - mondta Marion határozottan .

- A fivérek Leon és Dylen eltűntek mint a kámfor ! Meg kell őket találnunk ! Ha más nem be kell vetni újra a mágiát , gyorsan hogy az istenek , ne vegyék észre , nem akarok azokkal is harcolni!- felelte Loan , aztán elfordult Mariontól és kiment a szobából .

Közben a Soignes-i erdőben a többieket össze hívta Matis , és elmondta nagy vonalakban felvázolva amit megtudott a nőtől .

- Tehát ezentúl ne járkáljatok egyedűl sehova ! Megértettétek ?! - magyarázta a többieknek Matis .

- Nagy veszélyben vagyunk , mert az ellenség sejti hogy nálunk van a korona ! Igaz Melvynt még nem tudják , és ha nem csacsog senki , nem is fogják megtudni addig amíg a fiú meg nem érik a feladatára ! Addig pedig Őt kell hogy szolgáljuk , úgy mint ahogy a királyunkat is szolgáltuk ! Mert Ő lesz a mi királyunk ! - kicsit Matis elhallgatott , körül nézett .

- Eddig mindenkinek világos ? Ugye ? - kérdezte Matis a többieket . És folytatta .

- Augustin Királyunkat és Maryam Királynőnket egy Dylon és egy Leon nevezetű testvérpár gyilkolta meg , a kést ami Dylon eldobott épp a nevét viselte , ez enged következtetni arról hogy ők tették és egy pár szem – és fültanú is . - mesélte Matis a társaságnak .

Kicsit körül jártatta szemét a csapaton Matis és folytatta .

- Mostantól nagyon óvatosak legyetek ! Senki ! Senki ne járjon egyedül semerre , mert itt ólálkodnak a Boszorkányok is , és arra várnak hogy valamit meglássanak , vagy valaki egyedül legyen , nem kétséges még csapdát is fognak állítani nekünk ! - Matis kis szünetet tatrva körül nézett a jelenlévőkön és folytatta .

- Nem kizárt hogy az ellenség is itt van közel és figyeli minden lépésünket , mert hiszik hogy megtudnak valamit . Idegennel legyetek óvatosak , ne engedjetek senkit olyat a sátratokba és ne fecsegjetek senkivel akit nem ismertek ! Talán képesek olyat küldeni aki másnak látszatva ide beépüljön vagy bárhogy is a közelünkbe , bizalmunkba férkőzzön annak reményében hogy megkapják az információt a koronáról és a kardról . - folytatta Matis és nyomatékosan hozzá tette :

- Tehát legyetek nagyon óvatosak és körültekintőek ! A gyermekeiteket se engedjétek kint v bárhol egyedül csatangolni , játszani mostantól ! Nagyon vigyázzatok rájuk ! Rendben!? - ezt úgy kihangsúlyozta Matis mint ha egy parancs lett volna !

Aztán megfordult és elment a sátra felé , hogy kidolgozza a következő tervet amivel a védelmüket is biztosítsák ha harcra kerülne a sor , mert hogy sokáig nem lesz ilyen csend , ebben biztos volt , mert ha az ellenség látja hogy nem tud cselt bevetni akkor az sem kizárt hogy megtámadják a tábort ! Megnyugvásként gondolta hogy ennyivel már előrébb járnak az ellenségnél ,és hogy számítanak a nyers támadásra is !

Közben Ryad is belépett Matishoz a sátorba .

- Matis figyelj , van egy jó kis tervem , ha gondolod beszéljük meg , mit szólsz hozzá ! - mondta Ryad és leült egyik székre , aztán ránézett Matisra .

Matis kérdően ránézett .

- Mondd csak nyugodtan , kíváncsivá tettél Ryad ! Elvileg én is kidolgoztam félig valamit ,de hátha a tied jobb ! - mosolygott Matis .

- Figyelj a hegy túloldalán van egy barlang bejárat ! - kezdte Ryad .

- Igen , tudok róla ! - gondolkodott el Matis .

- Na és ? Mire gondoltál ? - kérdezte érdeklődően Matis .

Közben Joris és Luis is megérkeztek .

- Sziasztok ! Mi a legújabb fejlemény ? - kérdezte Joris .

- Ti ismeritek a domb túloldalán levő barlangot ? - kérdezte feléjük fordulva Matis .

- Nanááá ! - Nevette el magát Luis .

- Oda jártam a szeretőmmel ! Uhhh , szép emlékek ! - Vigyorgott Luis .

- Miért mi van vele – Fordult Matis felé Luis .

- Nos én arra gondoltam , hogy a tábort ki kellene üríteni és oda bevinni az embereket ! – Felelte Ryad .

- Van annak hátsó kijárata ? - Kérdezte Matis .

- Menekülési útvonalra gondolsz Matis ? - Kérdezte Joris .

- Szerintem , menjünk és térképezzük fel ! - Vetette fel Matis a többieknek .

- Hááát , muszály lesz lépnünk ! - Bólogatott Ryad .

- Itt túlságosan védtelenek lennénk , egy esetleges támadáskor . - Tette hozzá Joris rögtön .

A 4 férfi egyetértett abban , hogy ennek minden képp utána kell hogy járjanak , addig nem tudják a teveiket megvalósítani .

- Szóval ma ? Mindenkinek jó ? - Kérdezte Luis .

- Én a belsejét jól ismerem a barlangnak , szerintem is jó ötlet ! Viszont a kijáratot meg kell nézni ,

hogy ha valaki rájönne , ne hogy csapdába kerüljünk . - Nyugtázta le Luis .

- Jól van ! Lemegy a nap és indulunk , fáklyákat szedjetek össze az induláshoz , és fegyvereket is hozzatok , nehogy valami nagy állattal találkozzunk ! - mosolygott Matis .

- Nem árt az óvatosság ! - Felelte Joris és vigyorgott egyet .

- Nehogy valami régi szeretőd lelkével kelljen ott csatázni ! – És már kicsit hangosabban röhögte el magát Joris , Luisra nézve .

Erre Luis a könyökével oda húzott egyet Jorisnak , aki nagyot jajdult , de még mindig vigyorgott .

Aztán Luis , Joris és Ryad kimentek Matist otthagyva magára .

Matis oda ment a ládájához ahol a fegyverei , íjpuskája volt , elővette és próbálgatta , nehogy csütörtököt mondjon amikor pont szüksége lenne rá . Íjakat elrendezte a tasakjába , és tele rakta .

Aztán kilépett a sátorból körülnézni mi van a táborban . Megállt gondolt egyet és bement Charlottehoz , megnézni jobban van e a dada és hogy megnézze Melvynt a királyfiút .

Az asszony egy puffon ült és próbált egy rongyból hasítani egy csíkot , de nem volt hozzá akkora ereje , hogy letudja tépni . Matis hallkan üdvözölte és kivette a rongyot a kezéből és lehasította neki , aztán a kezébe adta .

- Elég lesz Charlotte ? - kérdezte Matis a dadust .

- Ohhh …. Igen Matis ! Az ég áldjon meg ! Te mindig a legjobbkor jössz be hozzánk ! - mosolygott a dadus .

- Melvyn hol van – kérdezte tőle Matis .

- A hátul a nagy sátorban kardleckéket vesz épp , de szólok neki ha kell . - és már kelt is fel Charlotte , de Matis visszanyomta .

- Maradj Charlotte , megyek és megnézem . - Mondta Matis és sarkon fordult és kiment a nagy sátor felé vette az irányt .

Mikor oda ért először körül nézett aztán megnyugodva belépett a sátorba . Látta hárman mennek rá Mervynre karddal és már elég jól forog a kard a fiú kezében . Elmosolyogta magát mikor észre vette Melvyn hogy Matis közeledik feléjük és ledobva a kardját szaladt Matis elé .

Matis csak most vette észre igazából hogy mennyire megférfiasodott Melvyn . Megtörte az arcvonásait a gyász és látta a fiú elszánt szemeit , olyan érzése volt Matisnak , csupán a fiút a bosszú vágy élteti ! Jonathan halála miatt bosszú vágya van a fiúnak , de elhessegette Matis ezeket a képzelgéseket és csak pillanatra futott keresztül a gondolatán .

Aztán oda szaladt Melvyn és Matis üdvözölte Öt , mint amikor az apjának meghajoltak annak idején mikor még élt a Király . Melvyn rögtön megjegyezte .

- Ugyan már Matis , nem vagyok én még nagy király ! – nevette el magát a fiú .

- De Melvyn , már az vagy ! Te vagy a Francia Birodalom utolsó trónörököse és a Királyunk vagy ! Nézett Matis a fiú szemébe , aki vissza nézett rá és szomorúan nagyot sóhajtott .

- Ha én leszek a király Matis , akkor itt többé nem lesznek háborúk és az emberek is boldogan , békességben fognak élni , ezt meg ígérhetem ! - és kihúzta magát Melvyn , majd vissza ment felvette a kardját és keményen odasózott az ellenfeleinek ! Még hevesebben forgatta a kardot a 3 idősebb ellenfelével , akik nem győzték Őt csodálni hogy milyen ügyesen forgatja a kardot Melvyn és hogy még 3- an is alig bírnak már el vele .

Matis nagyon elégedetten és jó érzéssel hagyta ott a fiút , aki már most a birodalom Királya ! Egy nagyszerű ember lett a fiúból ! Nyílt szívű , őszinte , becsületes  és elszánt ! Most már csak az kell a feladatát tegye meg és a Birodalom élére állhat , beválthatja Matisnak tett ígéretét !

Közben fent az istenek , figyelemmel kísérték a táborban történteket , mert megtudták hogy a 3 Boszi lent járt náluk és hogy Jonathant meg is ölték . De nem avatkozhattak közbe , tiltja a Nagy Könyv !

Léa a Nap istennője nagyon sokat aggódik a táborban lakó emberekért , és folyton figyeli Őket .

Főleg a Király fiáért Melvynért . Hiszen egyedül Ő képes megállítani a földön a rosszat , és a föld pusztulását . Aztán belépett a főisten Kais és rátette Léa vállára a kezét .

- Kedvesem , ne aggódj már annyit! - Mondta Léanak , Kais a Főisten .

- Ezek az emberek képesek hinni a Király fiában ! Melvyn pedig jó úton halad , hogy majd azt megtegye amit majd meg kell tennie , ha eljött az Ő ideje ! - és ezzel Kais a Főisten megpaskolta Léa Napisten arcát és mosolyogva nézett rá , majd kiment magára hagyta a nőt , aki meglepettségében azt sem tudta mi történt , ilyet a Főisten soha nem csinált!

Közben a városban miután eljött Matis és Luis , nagy mozgolódás keletkezett ! Megtudták hogy ezek ketten a király emberei voltak , akik megpróbáltak valamilyen uton módon megtudni egy két dolgot !

Volt amolyan vezére is az alattomos társaságnak Leonard , aki messze menőkig hírhedt volt a brutálisságáról ! Sajnos a csapos elmondott mindent az uraknak , akikkel bement a kocsmába Leonard . Így eljutottak Clara és Sarah- hoz . Leonard intett az embereinek hogy vigyék elé a két kurvát és fogta magát egyik asztalról lesöpört mindent majd kihúzta a széket és leült az asztal mellé .

A két nőt odacibálták , akik reszkettek a félelmükben úgy gondolták most végeznek velük Leonard emberei...

- Itt vannak ! – mondta Dark .

Aztán fogta magát levágta magát a másik székre Leonard mellé . A két nagy darab kidobó pedig hátulról lefogta a két nőt és Leonard elé állították őket .

- Nos ?! Amelyiktek elmondja nekem honnan jött az a két idegen férfi , annak megkímélem az életét ! - mondta Leonard oda fordulva a két remegő nőhöz .És hogy ennek nyomatékot adjon , az asztalon eloltotta élvezettel a bagóját !

Az emberek összenéztek a kocsmában és vissza fojtott lélegzettel várták mi fog történni …

- Leonard mi nem tudunk semmit. - szólt Clara sírosan .

- Miért nekünk mondtak volna valamit is ? - kérdezte könyörgőre fogva Sarah.

- Ördög és pokol !!! - ordította Leonard , aztán nyomatékosan az asztalra csapott az öklével .


Nagyot ugrott a két nő ijedtében és remegtek mint a kocsonya …

- Én megkérdeztem az egyiket és azt mondta átutazóban vannak itt , de semmit nem említett hogy honnan jöttek és hova mennek ! - mondta Sarah … és ebből nem is hazudott …

Mivel látta Leonard , mennyire félnek és hogy ennyit tudnak elmondásuk szerint így intett az embereinek , hogy engedjék el Őket , de ezúttal oda súgta a kidobó legényeinek , hogy figyeljék ezentúl Őket !

Aztán szólt a csaposnak hozzon egy kört és Neki álltak inni , mint ha mi sem történt volna ...Így a kedélyek is egy időre lecsillapodtak a kocsmában .

Matis kilépett a nagy sátorból , ahol a kardleckéket vette a fiú , és elindult megkeresni a többieket hogy indulásra készen vannak e . - Joris már készen vagytok ? - kérdezte Matis.

- Még utolsó simítás és kész !Aztán akár indulhatunk is . - felelte Joris Matisnak .

Erre Matis befordult a sátrához , és összeszedte a térképet meg egy két dolgot még és kilépett a sátorból . Majd elindult a többiekhez . Messziről látta mindenki útra kész , így intett nekik hogy indulhatnak

A 4 férfi elindult a domb túlsó felére a barlanghoz . Nem vittek magukkal lovakat , gyalogosan vágtak neki , nehogy feltűnést keltsenek a hátra hagyott lovak .

Mikor oda értek a bejárathoz , megálltak és előszedték a fáklyákat majd meggyújtották és egyenként tudtak bemenni a bejáraton , olyan keskeny volt a nyílás . Jó 20 méter után kezdett kiszélesedni , és mikor már jól beértek akkor tárult fel maga a barlang .

- Ohh hát ez gyönyörű! - kiálltott fel Ryad.

- Igen , de menjünk beljebb mert ez csak az eleje .. - mondta Luis és elmosolyogta magát .

Így felvették a cuccot és araszoltak beljebb a barlang gyomrába . Ahogy beljebb értek valami sustorgást hallottak . Megálltak és figyeltek . Aztán újra elindultak , hallották hogy egy vízcsobogás szerű valamit hallanak , és mentek a hang irányába.Ahogy ergyre beljebb értek , észre vették hogy egyik folyosó nyilásában fény van , arra vették az irányt és egy csodálatos tengerre néző több nyilást láttak , lélegzetüket vissza folytva álltak meg . Ennyire csodálatos helyen még nem jártak ! Maga Luis is tátott szájjal állt meg és lassan leengedte a fáklyát , ami majdnem kiesett a csodálkozástl a kezéből !

- aahhh amindenít ennyire beljebb nem jártunk a nőimmel , ha én ezt láttam volna már előbb is !!! kiáltott fel Luis . Ez gyönyörű , mint a mesében !  Matis lepakoltatott velük és mondta .

- Menjünk két felé és nézzünk széjjel , aztán egy óra múlva itt találkozunk ! Rendben ? - szólt oda a 3 férfinek Matis . Elindultak , csodálkozva nézegettek körbe-körbe mert maga a látvány el kápráztató és lélegzet elállító volt !

Matis és Luis jobbra mentek , Joris és Ryad pedig bal folyosón haladtak . Matisék beértek egy újabb barlangba , és amit láttak elnyűgözte őket !

- Menjünk vissza Luis és nézzük meg a többiek mit találtak !- szolt Matis Luisnak , és elindultak vissza felé át a folyosón amin jöttek .

Mikor odaértek a többiek már ott várták őket , Joris mondta hogy újabb barlangok vannak belül , annyira nem akartak messzebb beljebb menni .

- Jól van menjünk vissza a cucchoz és elindulunk a táborba vissza , holnap is eljövünk és körül nézünk arra is alaposabban . - mondta Matis a többieknek .

Aztán vissza indultak , felszedték a fáklyákat és mentek vissza a táborba . Már fent járt a nap , így 12 óra táján lehetett az idő mire vissza értek , nem szóltak senkinek semmit , lepihentek kicsit , mert eltelt egy éjszaka mire kiértek a barlangból , így ha leszáll az este újra elmennek .

 

Hirtelen kiabálásra ugrott fel Matis , és kirohant a sátorból . 6 lovasból álló csapat jött a táborba , és kérdezték hogy kik Ők és van e vezetőjük , mert ez az erdő a király tulajdonában volt ….de már nem az ővé , hanem Leonard -é a vezérüké .

Erre oda lépett Matis .

- Én vagyok ennek a tábornak a vezetője .Mit akartok itt ? - kérdezte tőlük éles hangon , de tudta Matis hogy jobb , ha nem lesz erélyesebb nehogy rájuk hozzák az ellenséget .

- Ki engedélyezte hogy itt legyetek ? - kérdezte tőle az egyik fekete ruhás fickó , Matis arra gondolt hogy ha most ezek hírül viszik hogy itt vannak akkor végük , így tovább nem maradhatnak itt … Mindez az idő töredék részében futott át az agyán és már mondta is …

- Nem kértünk engedélyt , mert a király meghalt és így nem gondoltuk hogy valakitől kellene engedélyt kérnünk . - válaszolta Matis a fekete ruhásnak .

- Ti nem tudjátok hogy Leonardtól kellene engedélyt kérnetek ??? - kérdezte fölényesen , és szigorúan ránézett Matisra , közben oda érkezett Luis és Joris , meg Ryad is …

A fekete ruhás jól megnézte őket és vissza fordította a lovát , oda rikkantva nekik .

- Jobb lenne ha odébb állnátok mert Leonard nem szereti a betolakodókat ! - ezzel megcsapkodta a lovát és elviharoztak ahogyan jöttek olyan gyorsan.

Matis és a többiek egy darabig néztek utánuk és egyikük megjegyezte .

- Srácok az az érzésem nem sok időnk maradt . Igyekeznünk kell hogy kiürítsük a tábort és átvigyük a barlangba az embereket .

 

- Igen ... - mondta Matis és a többiek is erősen bólogattak , így gyorsan bementek Matis sátrába .

- Srácok most gyorsan kell dönteni , mert ezek vissza fognak jönni és van egy olyan érzésem hogy nem fogunk örülni ennek …- mondta Ryad oda fordulva Matishoz van e valami ötlete …

Igy abban állapodtak meg ha leszáll az este , kis csoportokat alkotva neki állnak az embereket eljuttatni a barlangba , sajnos ennyi embert egyszerre nem tudnak . Így 3 csoportra osztják a tábort . Gyerekek , asszonyok , öregek először mennek aztán a férfiak és azok akik jól bírják magukat még , mert ha baj van olyanoknak kell hátra maradniuk akik megvédik a táborból menekített embereket .

- Szóljatok mindenkinek hogy jöjjenek ide a sátor elél , mert fontos beszédem van mindenkivel .

Kisvártatva halk morajjal megérkeztek az asszonyok , öregek , mindenki ott volt , egymást kérdezgetve mi történt .

Matis kiment az emberekhez , és elhalkultak , majd halkan ránéztek Matisra , aki felvonva szemöldökét nekiállt beszélni .

- Figyeljetek ! Amit most elmondok az nagyon fontos , életbe vágóan ! - és Matis még hangosabban folytatta hogy mindenkihez eljusson .

_ A városból Leonard emberei , a király ellenségei itt jártak és észre vették a tábort , ez még nem elég hanem meg is lettünk fenyegetve hogy ez az erdő már Leonardé nem a királyság birtokában van . Így a következő lépésüket már nem szeretnénk itt megvárni , mert abból semmi jó nem származhat .- kicsit elhallgatott Matis , hogy értelmezzék a hallottakat az emberek . Aztán nagy levegőt vett és folytatta …

- Mi 4 en elmentünk tegnap és találtunk egy olyan helyet ahova a tábort teljes egészében átköltöztetjük , mert itt már nem biztonságos ! De mivel túl sokan vagyunk így több napba telik hogy mindenkit biztonságba tudjunk . Ezért a következőt terveltük ki . A gyerekeket és nőket , meg az öregeket visszük két részletben , de csak este lehet sötétedéskor útnak indulnunk , nehogy valaki ránk találjon menet közben , mert ha a helyet kifürkészik akkor végünk , nem tudunk sehova menekülni előlük ! Értitek ? - kérdezte a tábor lakóit Matis .

Körül nézett az embereken és várt egy kicsit , aztán így folytatta ..

- Nagyon halkan és rendezetten menjen a csomagolás … kell 3 ember aki a dolgokat szemmel tartja mert nagyon gyorsan kell cselekednünk . Jelentkezzen az a 3 ember , mert aki hátra marad , nekik is kell valaki aki elirányítja a dolgokat .

Most jelentkezzen az aki vállalja , de gyorsan ! - sürgette a társaságot Matis .

Egymásra nézegetve kilépett 4 ember , Matis meglepetésére .

- Akkor ez a 4 ember jöjjön be a sátramba és megbeszéljük a részleteket , Ti pedig – fordult Matis az emberek felé -

- 3 csoportra osszátok el a társaságot , gyerekek , asszonyok és az idősek , a fiatal férfiak maradnak utoljára ! Mindenki megértette ? - kérdezte Matis a lakókat .

Halk moraj volt a válasz , némelyik bólogatott . Igy Matis , elfordult és intett a 4 embernek és a 3 társának akik követték Őt a sátrába .

- Nahh emberek ! - kezdte Matis , és rágyújtott egy bagóra , jókat szippantott belőle és folytatta ..

- Most az lesz a legelső hogy beesteledik elmegyünk oda arra a helyre és megmutatjuk hova kell menni , aztán mire vissza érünk , az első csapattal rögvest indulnunk kell mert a gyerekekkel nem tudunk olyan gyorsan haladni meg az öregekkel , két csapatban indulunk először . A gyerekekkel , anyákkal indulunk meg alkonyatkor majd az öregekkel meg pirkadatkor ! A többiek a következő napon . Mindenki megértette ? - kérdezte a többieket .

- Igen ! - hangzott az egyöntetű válasz .

- Rendben ! - felelte Matis .

- Menjetek és készülődjetek este indulunk mondta a 4 férfinek és Ryadra nézve folytatta .

- Válasszatok magatok mellé egy-egy embert és Luis vezet benneteket , én itt maradok a táborba addig , ha vissza értek indulhat az első csapat , de igyekezzetek mert mire felkel a nap át kell érni a gyerekesekkel a domb másik oldalára , ahol a bejárata van a barlangnak , másnap pirkadatkor pedig indulhatnak az öregek . Most pedig ha nincs kérdés akkor induljatok , nincs vesztegetni való idő ! - adta ki az utasítást Matis . Aztán elnyomta a bagóját és kilépett a sátorból . Átment Charlottehoz hogy beszéljen vele és Melvynnel .

Benyitott hozzájuk és látta Charlotte pakol .

- Látom hallottál mindent ! Nagyon helyes ! Melvyn hol van ? - kérdezte Matis a dadát .

- Most is kardozik odaát ! - bökött a fejével Charlotte a nagy sátor felé .

- Jól van Charlotte t és Melvyn mentek az első csapattal úgy hogy most ha alkonyat lesz és lemegy a nap indultok . Addig csomagoljad össze ami kell , az első csapatba felpakoljátok a kocsikra a cuccokat és a kocsikkal indulhattok , viszont nem lesz hely senkinek , így gyalogolni kell , aki nem tud lépést tartani , azok egy két hely akad a kocsin megpihenhet , de igyekezni kell mert szorít az idő !

- Rendben ? - kérdezte Matis .

Biccentett a dadus a fejével és lehajolt újra egy adag holmiért és tuszkolta bele a kosárba .

Matis otthagyta az asszonyt és bement Melvynhez , a fiú meglátta , rögtön leengedte a kardját és oda ment a férfihez . Aki kissé előre hajolva üdvözölte a király fiát .

- Melvyn ! Pirkadatkor indultok a másik táborhelyre , szeretném ha a dadusnak segítenél , ha engedelmeddel megkérhetlek rá ? - kezdte Matis .

- Ki kell üríteni a tábort mert az ellenség észre vette az erdőben a táborunkat és félő hogy ezúttal vissza jönnek , de biztos nem azért hogy üdvözöljenek bennünket ! - próbálta elmosolyogni a dolgot Matis .

A fiú rögtön vette a lapot és bólintott .

- Matis és hova megyünk innen ? - kérdezte is rögtön.

- Van egy barlang a domb túlsó oldalán oda fogunk menni . - felelte Matis neki .

- A lovakkal mi lesz ? - kérdezte a fiú .

- Amíg elvisszük a kocsikkal a cuccokat előbb aztán a lovakat szabadon engedjük , mert oda nem vihetjük ahova most megyünk . - válaszolt Matis .

A fiú erre lehajtotta a fejét , de aztán megkérdezte .

- A kocsik ?

- Azokat sajnos hátra kell hagynunk , de kell pár ember aki a barlang bejáratától vissza hozza a táborba őket hogy ne legyen feltűnő ha ránk törne az ellenség , ezúttal egérutat nyerve ezáltal is . . - válaszolta a fiúnak a férfi .

- Jól van , akkor megyek és megnézem a dadust , segítek neki ha kell . - mondta Melvyn és kiléptek Matissal a nagy sátorból . Matis ment a többiekhez a fiú pedig be a házba hogy segítsen Charlotte nak csomagolni .

Lassan el bújt a nap , a lomb koronáin sem sütött már keresztül és kezdett sötétedni . Matis kilépett az ijjával a sátorból , hogy körutat tegyen a tábor körül . Kissé remegő gyomorral várta vissza a csapatot , nehogy lebukjanak és itt is minden rendben menjen a táborban . Folyamatosan ellenőrizte a látóhatárt és figyelt minden levélzizegésre .

Aztán látta hogy a táborból hárman elindultak felé , mikor oda értek , mondja egyikük Matisnak .

- Menj Matis pihenned kell , mi majd őrködünk , több szem többet lát .

- Rendben ! - válaszolt Matis és otthagyva őket vissza vonult a sátrába és lepihent csak úgy ahogy volt , öltözetesen .

Kezdett már jól besötétedni mire vissza értek a többiek a barlangtól és rögtön benéztek Matishoz . Majd mikor látták hogy a férfi az íját pucolgatta és rakta tegezekbe , beléptek a sátorba .

- Minden rendben ment ? - kérdezte tőlük .

Mindegyikük bólogatott .

- Menjetek a gyerekekért , asszonyokért , ha kész vannak ha nem indulni kell , és a csapattal 3 ember menjen közületek , egyezzetek meg ki megy Joris lesz a vezetője ennek a csapatnak , a többiek pihenjenek le amíg még van kis idő én az utolsó csapattal megyek , most pedig induljatok ! . - mondta nekik Matis , azok pedig kiléptek a sátorból és elindultak összeszedni az első csapatot , megnézték a kocsikat hogy készen állnak e az indulásra .

Így a gyerekek és anyák , meg a lovas kocsik is tele cuccokkal , Joris vezetésével gyalogolva elindultak a domb felé . Voltak kisebbek akik az anyjuk ölébe aludtak mert ilyenkor már aludni szoktak . Kevesebb rizikó volt így... hisz napközben elfáradtak a játékban a gyerekek , és könnyebben is haladtak mert nem voltak éberek ….így csöndben tudták megtenni az utat .

Közben az Istenek , megnyitották a nagy ablakot ahonnan belátnak a földre . Kais a Főisten , nézte odaátról hogy menetelnek az anyák ölükben a gyermekeikkel , és mellettük húzzák a nagyobbakat .

Csak mennek... látni rajtuk milyen kimerültek ,de nem állnak meg ! Joris vezeti őket , kezében a kocsiba fogott lónak a gyeplője , és vadul nézeget körbe körbe , de pillanatra sem állnak meg .

Mikor egyik anya térdre rogyott a kisfiával , átvette tőle akinél nem volt gyerek a többiek hóna alá nyúlva felsegítették és haladtak tovább a barlang bejárata felé , már nem messze volt , nem szabadott megállni hiszen hamarosan feljön a nap ! Minél előbb biztonságban kell hogy legyenek a gyerekek !

Aztán Timothe rámutat egy helyre . Kais és a többi isten arra néz , az erdő széle az . Nagyon sok lovast látnak akiknél íjak vannak a kezükben . Mire Léa felkiállt !

- Kais nézd ezek rajta akarnak ütni az erdőben élőkre ! Most mi lesz akik ott maradtak a táborba alszanak , álmukban fogják meglepni őket !! Csináljatok márt valamit ! Nem fogják túlélni ezt a támadást ! Erre Élise a Hold istennője elsötétítette a holdat , korom sötét lett az erdőbe !

Sofia pedig esőt zúdított a nyakukba . Igy hamar leszálltak a lovakról és az erdőszélébe menekültek , ott annyira nem érte őket az eső !

A vezetőjük leállította a támadást , és megegyeztek mihelyt pirkad , megkezdik újra ! Az Istenek kis időt hagytak a táborban lakóknak hogy valamilyen úton módon , vegyék észre a rájuk leselkedő veszélyt

 

Matis nem aludt , sokat forgolódott , hallotta hogy elered az eső , némi képen ez megnehezíti a dolgukat . Az öregek nem úgy mozognak mint a fiatalok , és ez az eső épp nem jókor jött … De nincs mit tenni , pirkad és indulniuk kell a második csoportnak , az öregeknek . Remélhetőleg már a gyerekesek is biztonságban vannak …

Aztán gondolta hamarosan úgy is kellnie kell , hisz pirkadni fog , de körűl akart nézni hol van a 3 férfi akik most helyette őrködnek .

Rendbe szedte magát és kilépett a sátorból . Az egyik férfi észre vette és a szája elé tette az ujját csendre intve Őt , majd intett a fejével menjen vele, és szólt a többieknek is .

Erdei kis úton mentek kifelé az erdőből de nem értek még ki egészen , hallottak ló nyerítést , aztán hallották ahogyan több ló kezd dübörögni a távolban . Erre Matis megfordult és intett a többieknek hogy azonnal induljanak vissza a táborba !

Lóhalálában rohantak vissza a táborba , gyorsan össze gyűjtötték az öregeket , de már talpon volt mindenki a táborban .

Matis mondta a fiatalabbaknak , fegyverkezzenek fel mert itt az ellenség , de rögtön ! Az öregekkel Ryad és másik 2 vezetésével induljanak a barlanghoz , majd akik maradnak a táborban utoljára feltartják az ellenséget .

Gyorsan kellett cselekedniük ! Mivel nem dolgoztak ki tervet ha esetleg rajtuk ütnének így kicsit nehézkesen fog menni . De már nincs más választás , itt a nyakukon az ellenség !

Az öregekkel 3 fegyveres ment Ryad- dal együtt , nagyon gyorsan kellett menniük ahogy csak bírták , mert el kellett hogy tűnjenek , nem lehetnek itt a közelükben , nehogy észre vegyék a cselt .

 

Sajnos késő már , az ellenség észre vette hogy menekül egy kisebb kis csapat gyalogosan az erdőből kifelé , így arra vették az irányt , ezt látva Matis , intett a többieknek hogy kövessék , amilyen gyorsan csak lehet , mert az ellenség és az öregek közé kell hogy kerüljenek mint egy védőpajzs .

De sajnos hiába minden erőfeszítés a lovakat az első csapat vitte és elengedték őket , így most az ellenség előnyben van , Matis-éknak pedig gyalogosan kell oda érniük az öregek és az ellenség közé ! Amilyen gyorsan csak lehetett rohantak hogy elérjék az öregeket , a nyilaikat már futás közben elővették , ha esetleg nem érnék be őket az ellenségre tudják szórni .

 

Matis 2 másikkal futott elöl , és szólt a többieknek hogy menjenek csak , Ők lemaradnak , van egy terve . Igy a többiek tovább rohantak , Matisék elkanyarodtak és egyenesen felfelé futottak a dombra , ezzel levágva az út hosszát !Amikor felértek a dombtetőre , látták hogy már elkéstek , a csata megkezdődött ! Vagyis az öregekre lőtt már az ellenség ! Fenntről nem látták mekkora a veszteség de Matis -éknak be kellett várniuk a többieket mert túl sokan voltak Leonard emberei , azokkal 3 ember nem tudja felvenni a harcot, kész öngyilkosság lett volna ..

Ryad és a másik kettő egy szikla mögül lőttek az ellenségre , pár öreg volt a hátuk mögött , most már biztos sok volt a veszteségük .

Látták hamarosan elérik a csata helyszínét a tábor fiataljai . Matis kiadta az utasítást a 2 emberének ha oda érnek a többiek jól célozzák be a az ellenség vezérét ,és mielőtt összecsapnak tüzeljenek ezzel azt érni el hogy meghátráltatja őket , ha oda érnek a fiatalok is .

Tudta hogy Ők is készen állnak a tüzelésre , és az ellenség vezére pedig kidőlne , az nagy veszteség lenne az ellenségnek is , hiszen nem látták az utánuk jövő tábori fiatal sereget , így meglepetés szerűen lőhetnek rájuk , hátulról támadva ! Jó tervnek bizonyul , de nagy volt így is a túlerő és az hogy lóháton ülnek , de bízva a gondviselésben , más megoldást nem láttak .

Már majdnem a hátuk mögött voltak Matis -ék csapata , szólt a 2 férfinek most tüzeljenek , de nagyon gyorsan és próbáljanak célba találni . Percenként 40 nyilat küldtek az ellenségre , így azt hitték azok hogy fent is és lenn is egy – egy csapattal állnak szembe , aztán valamelyik eltalálta a vezérüket is , hallották hogy visszavonulást kiabálnak !Mivel a dombon nem tudták hányan lőnek rájuk így próbálták a fiatalok csapatát megkerülve visszavonulni , de így is jó sokat leterítettek belőlük . Inkább csak menekültek , nem is igazán lőttek , csak néha vaktában menekülés közben !

Mikor már kissé távolabb került az ellenség akkor Matis lement a völgybe , és intett még egy sorozat nyíl tüzelésnek . Elkerülve azt vissza se nézzenek úgy tűnjenek el , megelőzve azt hogy ne támadjanak vissza .

 

Mikor vége lett az ellenség visszavonult és eltűntek , ekkor nézte Matis és Ryad meg mennyi halott van . Nagyon sok öreg meghalt , sok sebesült volt , de a barl

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom