A halál árnyékában 2 Rész

fabion•  2020. március 22. 05:24  •  olvasva: 127

Az előző részből…


Krisztin félve lépett ki a házból, de a férfit nem látta sehol. Többször is vissza nézett nem e követi .. de nem látta így nyugodtan lépkedett már a metró állomás felé. Kihúzta magát és elővette újra a magabiztos pózát.

Nem sejtve hogy a férfi az éjjel a szemközti házban …..

A folytatás :

Billy a sorozat gyilkos megölt a szemközti házban egy idős házaspárt és most onnan figyelte a lány minden lépését, ezzel veszélybe került Gina a lány barátnője is, mivel a gyilkos felfedezte hogy a lány nem egyedül lakik a lakásban … Ezzel a tervet változtatott Billy és aprólékosan kezdte kidolgozni hogy férkőzzön a lány közelébe. Ideje volt rá hisz amíg nem keresik az idős házaspárt addig meghúzhatta magát abban a lakásban.

Krisztin beért a munkahelyére és annyira sietett Ginához majdnem feldöntötte a főnökét, aki menni készült le épp hozzájuk a laborba.

- Hova hova ilyen sietősen kisasszony? Nincs késésben!- nevetett George és megállította a lányt. George Mechyou a vállalat vezetője volt.

- Áhh George maga ? Tudom nem vagyok késésben csak Ginával beszélnem kell , azért siettem .- felelte Krisztin majd rámosolygott Georgera. De George még mindig nem engedte el a lányt, fogta mindkét karját ahogy össze ütköztek. Georgenak nagyon tetszett a lány és nem is palástolta a vonzalmát, de Krisztin hajthatatlan volt. George Mechyou egy iszonyúan jóképű 42. évében járó sármos pasi volt aki a nők bálványa lett. A lábai előtt hevert az egész női galeri a cégnél. De ő tartotta magát és soha senkivel nem kezdett ki a cégnél, de mindenkivel kedves volt. Ezt a szabályt amíg Krisztinnel nem találkozott be is tartotta magának. Viszont Krisztin érkezése felborította a férfi életét és kezdte elveszteni a józan eszét! Szinte megbabonázta a nő szépsége és nem tudott George soha egy bók vagy egyetlen szó nélkül elmenni a lány mellett. Mindig valami kedveset oda bökött a lánynak, próbálta megpuhítani, de a lány is tartotta magát, hiszen a munkája fontosabb volt mint ha netán egyszer ráunna a főnöke és utána mehetne a cégtől. Krisztin nem csak hogy gyönyörű volt, hanem rendkívülien okos és jól nevelt is egyben. A lány még csak 25 évesen úgy gondolta szeretné még szabadon élvezni az életét , mert amúgy nem sok szabadideje maradt a munkája révén.

Voltak már kapcsolatai de nem sokáig tartottak, mivel a lány hét közben soha nem ért rá.

Közben leértek a laborba.

- Gina ! Gina ! - futott már Krisztin Ginához.

- Krisztin mi a baj miért vagy így feldúlva?? - kérdezte a barátnőjét Gina.

- Ahh most nem alkalmas . - súgta halkan Krisztin, majd erőt vett magán és már ugyan az az ember volt mint szokott lenni , már mint kívülről mert belül a lelke még mindig pánikolt.

- Gina a minták kodjai meg vannak ?- kérdezett rá George a lányra.

- Igen ott van Krisztin asztalán! - válaszolt Gina.

- Jól van lányok , akkor a jövő héten még kérem a dokumentumokat az eljárásról és minden lépésről, a laborban folytatott munkákról is beszámolót kérek. - folytatta George.

- Tessék George , itt vannak a papírok és a dokumentáció, a többit majd a jövő héten megcsináljuk. - mondta Krisztin és a kezébe adta a főnöknek a dossziét.

A főnök átvette a papírokat és elköszönt a lányoktól, majd rákacsintott Krisztinre, de a lány nem viszonozta ezt a fajta gesztust…

Mikor kiment George , Krisztin leültette a barátnőjét és elmesélte neki azzal a férfivel a történetet.

Gina elhűlt teljesen, megfogta a barátnője kezét és mondta neki , ne maradjon egy este se későig bent, mert éjjel egyedül még sem biztonságos.

Aztán még beszélgettek és Gina is haza ment már jócskán 9 óra volt és 8 – kor lejárt a munkaideje…

Krisztin egész nap idegesen dolgozott még az esti történtek miatt, de abban bízott többé nem látja azt az őrült tekintetet.

Nehezen telt el a nap és Gina ment leváltani Krisztint. A lányok elköszöntek egymástól és Krisztin haza ment. Nem történt semmi ezen az éjszakán, így kicsit elis felejtette már ezt a kis incidenst.

Másnap a reggeli rohanásban a lány már ment a mozgó lépcsőn lefele mikor valaki hirtelen megállította a vész gombbal a lépcsőt. Már majdnem leért Krisztin is mikor nagy rángással megállt a lépcső és akik voltak a háta mögött azok mind gurultak a lépcsőn lefele Krisztinnel egyetemben. Ez mind nem volt elég valaki hátulról rá esett majdnem össze préselte és iszonyúan meg is ütötte a lábát a lány. Mikor az illető felállt és felsegítette Krisztint csak akkor lepődött meg igazán ! A srác volt a metróállomásról, aki nagyon tetszett a lánynak.

- Te ??? Itt ?? - kérdezte Krisztin csodálkozva.

- Szia ! Elnézést de nem szándékosan estem rád. Nem ütötted meg magadat ?? - kérdezte a srác aggódóan tőle és lábra állította a lányt.

Krisztin megtapogatta a fájós lábát, de nem érezte hogy valami baj lenne, csak iszonyúan megütötte.

- Azt hiszem semmi bajom.- felelte a lány nyögve amíg lépett egyet és elmosolyogta magát mikor ránézett a srácra.

- Roby vagyok , Roby Wiliem a nevem . A tiéd szabad tudnom? - mutatkozott be a srác.

- Krisztin Parker – mondta a lány és a kezét nyújtotta Robynak. Aki megfogta a kezét lágyan megszorította és a kezéfejére nyomott egy csókot. A lány meg majd elalélt ettől az udvarias gesztustól.

Aztán elindultak a metró felé, váll váll mellett. Közben néha egymásra néztek , végül a srác kérdezte .

- Merre dolgozol? Ha szabad kérdeznem?

- A Favoritban – felete a lány.

- És te ?

- Én egy MC Donaldsban vagyok pénztáros és pultos ! És Neked mi a szakmád? - kérdett vissza Roby.

Hát én laborban dolgozom és különféle termékeket kisérletezünk ki és előállítjuk, majd a sorozat gyártással foglalkozunk. - felelte a lány.

- Huuhaa a mindenit akkor te sokáig tanulhattál… -nézett rá elismerően Roby.

- Nem volt vészes másfél éve már dolgozom és igen mondjuk , nem volt könnyű diplomám , de megcsináltam :) - nevetett a lány.

Közben meg jött a metró felszálltak és leültek egymás mellé, beszélgettek míg a lánynak le kellett szállnia , Roby még 2 megállót utazott , nem messze dolgoztak egymástól ezek szerint. Megbeszélték hogy minden nap a 7 órai metrónál találkoznak.

Hamar elszaladt a hét és Robyval mentek szombaton este buliba a lányok. Roby nem hagyta unatkozni Ginát sem és hármasban táncoltak , de nagyon jól érezték magukat, így Krisztin megfeledkezett a férfiről is …

Buli után Roby haza kísérte a két lányt és mikor felmentek csak akkor indult el haza felé.

A két lány felment és kicsit bódult állapotban voltak , de látták hogy a bejárati ajtó nyitva van.

Meg is lepődtek és Gina mondta hogy

- Fuu bakker ezt meg nyitva hagytuk. Igaz elvinni nem tudtak semmit, talán hoztak valamit! - bohóckodott Gina és nagyokat nevettek.

De annyira nem voltak képben, hogy melyikük felejtette nyitva az ajtót. Elment a fürdeni Krisztin és belépve a fürdőbe ...ami elé tárult ...hatalmasat üvöltött majd kirohant és Ginát átölelve vonszolta a fürdőbe.

- Nézd Gina mi ez ??? - sikította Krisztin . A mosdó tele volt vérrel és abban egy emberi kéz volt, csuklóból levágva. Több se kellett Gina rosszul is lett mikor meglátta, nem tudta hogy de lehajolt a wc re és sugárba jött minden ki nála…

Volt a tükörre egy írás írva vérrel , de az írás nem mondott nekik semmit ,egy értelmetlen szöveg volt. Nem más nyelven íródott, mert ennek sehol nem volt értelme. Krisztin remegő kézzel hívta fel a rendőröket és nem sokára ott is voltak. A helyszínelők minden leragasztgattak méricskéltek írtak ….és már ötvenszer kikérdezték a lányokat mikor értek haza , hány órakor , nem e vettek észre valami szokatlant….stb, és volt e valaki aki haragudott rájuk. Mindent jegyzőkönyveztek , de be kell hogy menjenek a rendőrségre tanú vallomást tenni …

Egész éjjel bent voltak a rendőrségen a lányok. Mivel elég lengén voltak öltözve , így hoztak nekik egy egy plédet amit magukra teríthettek a hűvös ellen. Kérdezték tőlük a rendőrök van e hova menniük egy pár napra , amíg elrendezik a lakást. De mondták a lányok pár cuccot elhoznának és addig vesznek ki egy hotel szobát. A rendőrök elvitték őket haza míg összecsomagoltak, megvárták és abba a hotelba mentek ahol kivettek egy szobát amíg a lakást rendbe nem teszik!

Nem is sejtették hogy a szemben lévő épületből mindent lát a férfi aki Krisztint követte , és a lecsonkított kéz is az idős házaspár férfi keze volt , amit Ő rakott a mosdójukba …

Reggel Krisztinnek mennie kellett dolgozni, nem maradhatott el a munkából, főleg nem most mikor kevés a határidő.

- Gina te meg zárkózz be és pihenj, majd este találkozunk ott bent, megvárlak! Rendben ? - ránézett a barátnőjére látta hogy el van nagyon kenődve hogy egyedül marad a lakásban.

- Gina ide nem fog jönni senki ne félj , itt biztonságban vagyunk. - mondta Krisztin és megölelte a barátnőjét. Aztán elindult dolgozni.

Ahogy ment a buszra ránézett az órájára látta hogy még van kis ideje , ezért elkanyarodott a metró felé hogy Robyval találkozzon. Még pont elérte a srácot mert épp leszállt Krisztin és látta a másik oldalon hogy futott a metróra, de közben észre vette a lányt és lassított hogy érje be a lány.

A lány kicsit fújtatott a nagy szaladástól és gyorsan átölelte a fiút, majd érezte Roby hogy a lányból kitört a zokogás.

- Mi a baj kicsim ? Mi történt ?- kérdezte Roby .

- Majd elmondom de most menni kell mert elkések a munkahelyemről. - mondta kicsit szipogva , de már kezdett csillapodni a lány.

Eközben a sarokról a gyilkos mindent látott, igaz nem hallotta mit beszéltek de látta hogy a lány nagyon feldúlt állapotban van, ennek nagyon is örült Billy. Tudta hogy most kis előnyben van, mert mikor az ember izgatott nem tud gondolkodni annyira. Így mikor felszálltak a metróra , Billy is a nyomukba szegődött. Látta hogy Krisztin elköszön a fiútól és leszáll a metróról , ekkor az utolsó percben Ő is leugrott, de a lány már nem láthatta mert a tömeg eltakarta a gyilkost aki mindvégig a lány nyomában maradt, és messziről követte őt. Ezzel Billy a lányt egész a munkahelyéig követhette, így már az sem titok, hol dolgozik. Most azt kell megtudnia hol laknak a lányok mert vittek el cuccokat magukkal és a hétvégén sem aludtak otthon. És hogy meddig dolgozik a lány , mert egész nap csak nem állhat kint az utcán, mikor körözik a szökéséért a rendőrök. De idővel majd erre is lesz terve, gondolta magában Billy és ezzel sarkon fordult és elindult a metróra vissza.

Közben rájött a vizelési inger és megállt a parkba egy bokornál , majd elnézett a gyár felé és akkor látta a lány barátnője épp akkor jött ki a cégtől . Tehát egy helyen dolgoznak , vette a lapot mindjárt Billy. Gyorsan végzett és elindult a lány után óvatosan és nézte nehogy kiszúrja.

Nem ment túlságosan közel hozzá , mikor látta hogy a lány beállt egyik buszmegállóba , akkor kicsit begyorsított és épp oda ért mire a busz beállt , Billy a hátsó ajtón szállt fel a lány pedig elöl.

A férfi törte a fejét , még nem volt kész terve ... de valamit kitalál , de fontos hogy megtudja hova megy a lány! Mikor a 3. megállónál leszállt a lány a férfi várt egy kicsit és utolsónak szállt le, aztán szép lassan elindult a lány után hogy észre ne vegye hogy valaki követi. A megállótól két utcányira volt egy panzió , hát ott vettek ki egy szobát ! Erre nem is gondolt a gyilkos .Közben látta a lány elővett valamit a táskájából , de már meg is állt egyik ajtónál és a kulccsal kinyitotta a zárat!

Ennek felettébb örült Billy hiszen meg van a rejtély hol vannak a nők. Mivel mindent látott a gyilkos így sarkon fordult és ,, haza '' ment , kidolgozni a következő lépést. Krisztin és Gina pedig mit sem sejtve , kicsit kezdtek megnyugodni a panzióban …

Másnap reggel már korán Billy a panzió felé vette az irányt. Mikor látta hogy Krisztin elhagyja a szobát még várt kicsit és elosont a szoba felé , majd elővett egy drótot és szép lassan játszva kinyitotta az ajtót és bement.

Billy a fürdőajtó mögött lapulva várta hogy besétáljon Gina a csapdájába. 9 előtt hallotta a férfi halk motoszkálást és benyitott Gína a szobába , a táskáját rádobva az ágyra , tett fel egy teát magának és közben lerúgta a cipőjét , majd nekiállt vetkőzni hogy elmegy fürdeni. Majd melltartóba és egy szál bugyiba belépett a fürdőbe és a kádhoz lépett majd megengedte a vizet és kifordult a fürdőből , de a férfit nem látta meg aki egy köntös alá rejtőzőt onnan leste a lány minden mozdulatát. Lefőtt a tea és csészében magával vitte a lány a fürdőbe a teát és levette a fehérneműit és belefeküdt a kádba. Majd kortyolt a teába és elnyújtózott a fürdővízben. A lány lehunyta szemét annyira jól esett neki a jó meleg víz, ekkor kilépett a férfi az ajtó mögül oda lépett a kád mellé nesztelen és lenyomta a lányt a víz alá…. Akinek még ideje sem volt hogy védekezzen...


Folytatás a következő 3. részben

Linkje a Blogban :

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/2020/03/22/a_halal_arnyekaban_321

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!