Szájtár 🦉

erika5185•  2022. november 9. 19:00

Vegyél mély levegőt....

Vegyél mély levegőt....


- Vegyél egy mély levegőt. Lassan fújd ki. Ez az . Na, még egyszer. Lassan, lassan fújd ki.
Megnyugodtál végre ?
A harag nem vezet jóra. Mielőtt elindulsz nyugodj meg. A harag rossz tanácsadó. Később megbánnád amit méregből teszel. Ez az. Ha úgy érzed ismételd meg. Ha szükséges még egyszer és még egyszer. Érzed oldódik a feszültséged ? De túl dühös vagy ? Annál is dühösebb ? Megállíthatatlanul ?
Na, akkor nem szeretnék az illető személy (ek) helyében lenni. Akkor futás tedd amit tenned kell. Én inkább megyek.... Akkor csak adj neki !  🥊

erika5185•  2022. november 9. 08:59

Kölcsönös riasztás ....

Kölcsönös riasztás ... 🦌🐦




- Köd ereszkedett a tájra. 

A vadak csoportosan bandukoltak az erdőben. 

Ekkor egy madár hangos károgással szállt fel a magasba a sűrű lombok közül.

A vadak megriadtak megálltak. Figyelmesen pásztázták a sűrű ködben az erdőt.

 - Vajon milyen veszély leselkedik rájuk ?

Ösztönösen tudták a köd miatt vadásztól nem kell tartaniuk. Nem is sejtették ők maguk riasztották el a madarat.....  ☺️

erika5185•  2022. november 8. 21:10

Így vagy úgy....

Így vagy úgy....



Éld az életed,

Így vagy úgy....


Tedd amit tenni kell,

Így vagy úgy....


Élvezd a napokat,

Így vagy úgy....


Szeress mindenkit,

Így vagy úgy....


Lejár az időd,

Így vagy úgy....

erika5185•  2022. november 8. 20:44

A nagy találkozás.... 9.rész

A nagy találkozás...

9.rész

 

(Ez a kis részlet a saját képzeletem műve. Kitalált nevek, kitalált helyek, kitalált történet.)

 

 

-Kitty elcsodálkozott, hogy hirtelen milyen nagy szél kerekedett. Nem is csodálta, hisz beborult az ég. Hirtelen elsötétedett mintha közeledne az este. Lehűlt a levegő, de mit sem törődött vele. Alig várta, hogy láthassa a lovakat gyerekkora óta imádta és csodálattal nézte őket. Meg sem fordult a fejében, hogy féljen tőlük, mivel nagyra nőtt állatok. Általában azok a lovak mind szelíd jószágok voltak amiket megsimogatott. A szomszédos birtokon bizony volt pár vad ló csak a gondozójukat tűrték meg a közelükbe. Ezek tenyészállatok voltak, persze nem mind volt vad, de akadt köztük amiket nem mert volna megközelíteni. Hatalmas lovak voltak volt bennük valami varázslatos egyben félelmetes érzést keltő. A termetük kitüntette őket. A vadságuk viszont félelmetes volt. Amikor felágaskodva vadul nyerítésbe kezdtek fitogtatva erejüket. Kitty elért egy hosszú épülethez amit kerítés vett körül.
-megérkeztem biztosan ez lesz az gondolta magában. Ekkor vette észre a táblán a feliratot. Gondolta biztosan elriasztotta a vendégeket az időjárás, mert nem találkozott út közben senkivel. Bement a nagy kapun, bent a hosszú épületet egy udvar vette körül, az épület mögött kezdődött az Állatfarm.
Ott egy istálló mester útba igazította, hogy hol simogathat lovakat. Bement egy boxba. Ott egy csoda szép ló fogadta . Kecsesen mit sem törődve Kitty jelenlétével szénát eszegetett. Kitty bőrén végigfutott a bizsergés .
_Hooo... Gyönyörűségem ! Milyen szép vagy. Fekete mint az éjszaka és fényes a szőröd mint a csillagok, vagy a nap...., hooo.... vagy mint a hold. Nem is tudom . A sörényed bizony meseszép. Mindjárt le is vettél a lábamról. Na, és milyen szelíd vagy ez nagyszerű. Megszoktad az emberek közelségét. Hisz azért vagy itt, hogy szeressenek téged. Figyelsz rám azzal a szép nagy szemeiddel. Okos állat vagy .
-Kitty így beszélt a lóhoz. Látta milyen okos figyelmes szelíd állat. Valóban elvarázsolta azonnal, ahogy betette a lábát a boxba. Körülnézett látott egy táblát azon a ló adatai voltak feltüntetve. Egy figyelmeztető szöveggel a végén. Az állatokat a boxban található kihelyezett ennivalóval szabad etetni. Mindig a megadott időben tesznek ki az állatnak valami takarmányt, répát,almát stb.... Mással etetni tilos !
-a ló nevén önkéntelenül elmosolyodott.
_KALANDOR milyen találó név egy csődörnek. Főleg egy ilyen gyönyörű sörényű fekete pacinak.
-a ló kissé izgatottan elhorkantotta magát, mintha nem tetszett volna neki, hogy Kitty lekicsinylően pacinak nevezte. Elvégre egy hatalmas felnőtt ló.
-Kitty mintha belelátott volna a ló agyába. Meghökkentette a ló horkantása.
_Jó, jó bocsát !
Te már nem kis paci vagy, hanem egy igazi nagy kalandor.
-ugyanis fel voltak jegyezve az utódainak neve a táblára.
Így beszélt a csődörhöz. Észre sem vette hogyan elszaladt az idő. Mindvégig csak a boxban tartózkodott. Eközben nem is sejtette, hogy valaki hallgatta beszédét az állathoz egy másik boxból. Látni nem láthatták egymást, de a férfi mosolygott a kellemes női hangot hallgatva. Kitty mintha csak egy baráttól úgy  köszönt el az állattól. Tudta, hogy el fog jönni hozzá még többször. Megindult kifelé . Ahogy kiért az ajtóba látta csepreg az eső feltette a csuklyát a fejére. Sietve megindult vissza a bungalója felé. Eközben a férfi mikor feltűnt neki, hogy távozni készül a nő kisietett utána. Meg akarta nézni ki volt ez a nő, de csak egy csuklyás kabátban elsiető nőt látott hátulról. Sajnálkozott, hogy miért nem indult el előbb akkor pont láthatta volna az arcát. Látszott a kabátban a nő karcsú alakja. Vajon melyik bungaló lakója ? Rabul ejtette a nő hangja. Elcsodálkozott saját magán, hogy még ilyet nem érzett, de hisz ez csak egy hang volt. Mégis bizsergést érzett egész testében. Mintha tini fiú lenne úgy lázba jött.
_De csak egy női hang ?
Így levesz a lábamról ?
-kérdezte hangosan magától.
Hátha még láthatta volna a nőt a legfontosabbat az arcát. Csalódottan bandukolt a főépület felé az eső akkor már javában megeredt. A szél belekapott a kabátjába össze akarta gombolni magán, de a szél nem engedte. Már a ház előtt állt mire sikerült a gombokkal elbírnia. Elmosolyodott magán. Hisz mindjárt beér a házba veheti le magáról ott bent a meleg várja. Így is lett. Felment az irodába, hogy megnézze apját, de nem volt ott. Gondolta akkor bemegy a szobájába, de előbb a nappali felé vette az irányt. Odalépett a kandallóhoz kicsit felmelegíteni magát. Átfújt a szél a vékony kabátján csak remélte nem fázott meg....

 

Folyt. köv.

erika5185•  2022. november 8. 15:25

Fentről hozzád jöttem..... 👼

👼


Fentről hozzád jöttem...




....Jöttem a földre, hogy bosszút álljak,.    ... (?)
Mindazért, amit elszenvedtek te utánad.

Míg erős voltál, friss üde,
Mindenkin keresztül tapostál aki neked nem hódolt be.

Az ígéreteket osztogattad,
Betartásukat szépen elhalasztottad.

Míg te a tiszteletet követelted,
A többieket mind kinevetted.

Még a családodat sem kímélted,
De a segítséget meg követelted.

Ide születtem ti közétek,
Talán, ezért választottalak téged.

Ha eljön az idő visszavetítsem a te életedet,
Milyen az, ha semmibe vesznek.

Eljött az idő te is megöregedtél,
Az arroganciádból semmit nem vesztettél.

Belátod már az erőd fogytán,
Várod a segítséget erőszakosan egyformán.

De az én szívem sokkal nemesebb,
Még akkor is, ha sosem felejt.

Én veled ugyan ezt nem teszem meg,
Inkább örökre elfelejtelek.

Mindenre képes kiismerhetetlen ember voltál,
Bosszúálló s gyalázkodó.

Mindenki messze kerül elpártolt tőled,
Senki sem kér most már belőled.

De te mindig is a daccal küzdesz,
Örömödet semmiben sem leled.

Hibáidat soha be nem ismered,

Inkább mindenkiben a negatív dolgokat tovább keresed.

 

2022.11.08.