A nagy találkozás.... 6.rész

erika5185•  2022. november 5. 21:41  •  olvasva: 59

A nagy találkozás...

6.rész

 

 

(Ez a kis részlet a saját képzeletem műve. Kitalált nevek, kitalált helyek, kitalált történet.)

 

 

-Rober is itt hordozza a fájdalmat a szívében, de feleségével mindig azzal biztatták egymást, hogy ha valami történne a másikkal tovább viszik álmaik üdülőjét. Nem engedik romba dőlni azt amiért egész életükben dolgoztak. Ha valamelyikük meghalna sosem lehet azt tudni, hogy mi fog történni épp holnap vagy utána, akkor a másik vezeti tovább az üdülőhelyet, ahogy eltervezték. Mindent átbeszéltek az évek folyamán. Természetesen, ha olyan anyagi probléma lépne fel akkor úgysem tudnának tenni semmit. De bíztak abban, hogy fiúk mint jó pénzügyi szakember mindig besegít ha szükséges. Minden számba vettek az évek folyamán kisujjukban volt az üdülőhely vezetése, bár most már a sokadik évét betöltve kénytelen belátni, hogy fogytán az ereje. Már nem olyan friss mozgású mint annak idején. Hiába szaladnak az évek. Bízott benne, hogy feleségével együtt tölthetik el az öreg napjaikat. De a sors közbeszólt megszakította az együtt szövögetett terveket.
Az a gyilkos kor....
Igen, az az átkozott gyilkos kor. Rober  szerencsés alkat volt nem volt beteges ember, viszont az öregségre nincs orvosság. Hálát adhat a sorsnak, hogy ilyen adottsággal rendelkezik. Még megtesz minden tőle telhetőt, hogy fia is élhesse az életét ne legyen rászorulva, ne zaklassa mindenféle segítségért. Az üdülőhelyen van elég alkalmazott ő felügyeli a munkákat anyagi gondjai nincsenek. Minden zökkenőmentesen megy a maga útján. Nem sok dolga van a fiának vele azonkívül, hogy látogatja. Néha belenéz az iratokba mondani sem kell neki, hisz ugrásra készen áll édesapjáért.
-mosolyodik el Rober minden alkalommal amikor elgondolkodik fiával váló kapcsolatán . De, ha szomorúnak látja a fiát ő éppen olyan szomorúvá válik.
-köhintett egyet, hogy vegye észre a fia, hogy bejött az irodába. Úgy tett mintha akkor lépett volna be. Fia is megrezzent. Vajon mit hallott az apja ?
_Már vissza is érkeztél apa ? A lányok merre vannak ?
Észre sem vettem csak az ajtó nyikorgását hallottam, elgondolkodtam.
-mondta Henry és kémlelte apja tekintetét.
_Van úgy az ember, semmi baj fiam.
-Rober igyekezett semleges hangon beszélni fiához. Nem akart most előhozakodni és semmilyen vitába szállni.
_Tudod fiam, amikor Tody meglátja a lányokat nagyon elérzékenyül. Szerette volna elvinni őket magával az istállóba a lovakhoz. Évek óta vágyik gyerekekre, de nem jön össze nekik. Szegény felesége sokat bánkódik emiatt. Gondoltam had örüljön, hisz tudom, hogy vigyáz rájuk.
-mondta elérzékenyülve Rober.
_Értem, persze jó kezekben vannak. Tody megbízható ember. Sajnálom, hogy elkerüli őket a gyermekáldás. Ez bizony szomorú dolog.
-őszinte szívvel sajnálta a házaspárt.
_Fiam esetleg van most valami kérdésed hozzám vagy ráér később is ?
- kérdezte Rober.
_Nem, majd később megbeszélünk mindent , hisz nem rég érkeztünk. Felmegyek a szobámba kicsit összeszedem magam átöltözök.
-válaszolt Henry.
-Rober is összeszedte magát megindult kifelé az ajtón. Itt az ideje elinduljon Kitty Kellherhez a bungalóba. Megígérte a nőnek, hogy még ma személyesen felkeresi. Megbeszélik az itt tartózkodása alatt mit szeretne csinálni. Rober ebben szeretne neki felvilágosítást adni, hogy milyen lehetőségei vannak. Bizony itt nem fog unatkozni sok minden vár rá. Talán, ha teheti és a szabadideje engedi még vissza is fog vágyni ide. Sőt Rober titokban arról ábrándozik, hogy valami csoda folytán Henrynek megtetszik a nő. Szeretné, ha végre fia elszánná magát és megállapodna egy nő mellett. A lányok érdekében is ez lenne a legjobb megoldás már. Mikor meglátta Kittyt igazából nem is azonnal, de pár perc múltán olyan melegség öntötte el a szívét. Ez a lány olyan mintha mindig is ismerte volna. A haja mint Isabella hajkoronája ez a hasonlóság bámulatba ejtette. Nem akart hinni a szemének. De hogyhogy nem vette észre azonnal ? Biztos volt benne, hogy Henryt is le fogja nyűgözni ez a nő. De Rober tudta, hogy egy hús vér élő nő nem fogja sokáig bírni, hogy egy halott nővel versenyezzen. De most ez a hasonlóság talán még előnyére fog válni. Csak az kell, hogy Henry elnyerje Kitty figyelmét. Tudta, hogy ebben nem lesz hiba, hisz jóképű sármos férfi az ő fia. Akárcsak ő fiatal korában megboldogult feleségét is rögtön levette a lábáról.
-hangosan felnevetett. Fütyörészve közelített az ösvényen majd keresztül a keskeny úton míg odaért a ház elé. Mély levegőt vett és bekopogott....

 

Folyt. köv.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

erika51852022. november 6. 16:40

🦉