Ha egy kapcsolat kihűlt

ereri•  2020. július 25. 00:22  •  olvasva: 284




Ha egy kapcsolat kihűlt


Érzéketlen tested-lelked,

válaszra is képtelen vagy...

Hogy értessem meg így veled???

Az vagyok - ki végleg elhagy!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

ereri2021. július 4. 18:39

@szhemi: Nagyon szépen köszönöm a figyelmes olvasást és az értő véleményt egyaránt kedves József! Szeretettel, tisztelettel és hálával: E. E.

szhemi2021. július 3. 16:04

Kedves Erika!
Minden sorával egyet értek. Egy kihűlt kapcsolatból ki kell lépni, de van amikor nem lehet. Ha valaki már idősebb egy élet munkáját nem tudja elengedni, mindent feladva, hisz, már nincs annyi ideje, hogy egy új életet felépítsen.
Egyszer írtam egy írásomba " Fekszünk egymás mellet, vértől fűtve, mégis hidegen." Azt hiszem ez sok mindent kifejez.
Szeretem az írásaidat, mert olyan életképeket mutat, ami bármeikünkel megeshet, vagy már meg is estt.
Szeretettel, tisztelettel: József

Perzsi.2020. augusztus 1. 21:02

Valóban senkit nem neveztél.meg a versben , többek között ezért sem értem a rosszindulatot. Nagyon köszönöm a válaszodat, és olvasni foglak Erika.

ereri2020. augusztus 1. 18:14

@Perzsi.: Kedves Erzsike! Nem is tudod mennyire örülök a szavaidnak! Igen, előfordulnak néha ilyen kötözködő hozzászólások, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nincs jelentősége, hisz az épp aktuális írásom NEM NEKIK SZÓL. Hanem szól olyanoknak, akik vagy közvetlenül érintettek, mint ahogy azt te is kitárulkozóan és őszintén leírtad alant, vagy mert valamely pontokon párhuzamot mutat az életük a hőseimével, vagy az esetleges üzenetem talál visszhangra a lelkükben, vagy szimplán megérinti őket a hangulat, a ritmus vagy esetleg a szókészlet.

Senkit nem kívántam megbántani a soraimmal, még konkrét személyek sincsenek a versemben, a nemük se tisztázott és bár egyes szám első személyben íródott ugyan, de fiktív párkapcsolatról szól. Azt kívántam kifejezni vele csupán, hogy ha eljön az idő, akkor változtatni kell, vagy valaki, sőt esetleg többen is - sérülnek. Nagyon szépen köszönöm figyelmes-értő olvasásod kedves Erzsike és őszintén kívánom, hogy értékes, egyenlő kapcsolatra lelj, mert, ha valaki - te megérdemled! Szeretettel, tisztelettel: E. E.

ereri2020. augusztus 1. 17:53

@lelektunder: Drága Ági! Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és megosztottad velem és másokkal e véleményed. Bizony, sok mindenben egyetértünk.És ez így van azóta, hogy felfedeztelek. Még arra is emlékszem, hogy az akkori profilképed egy idős párt ábrázolt és a felkavaró érzésre is, amelyet generált bennem a versed. Ami a sakkot és a pókert illeti, ezekben nemigen jeleskedem. Izgága vagyok az ezekhez szükséges hideg, cselvető fortélyokhoz, de értem mit szerettél volna kifejezni - és hálásan köszönöm szépen! Szeretettel, tisztelettel: E. E.

Perzsi.2020. július 31. 13:55

Olvasgattam ma a blogokat. Többször nem voltam jelen a poeton hónapokig, így lehet, átsiklottam valamin. Hogy ezt miért írom? Ez a második blogbejegyzésed Erika, ahol egy tag, (a két személy nem ugyanaz a) szó szerint "beléd mar". Érezhetően feszült a hangulat mostanában több blogban is, de akkor sem értem...mit vétettél.
Annak viszont örülök, hogy udvariasan, de határozottan, és nem kozmetikázva megírod a választ...

lelektunder2020. július 31. 12:17

Drága Erika!

Oly sok mindenben egyetértünk...
Az őszinteséged, melyre csak kevesen képesek, mert szégyenlik kitárni mások felé a legbelsőbb érzéseiket, s gondolataikat....Ők azok, akik magukban vívódnak. Öntöttem már ki én is a lelkem itt, először szégyelltem, hogy mit fognak gondolni...aztán megtörtént a csoda, nem rágott többé belülről semmi, úgy éreztem szétszórtam a versemmel, hagy vigye a szél....könnyebb lett a világ súlya....
Csak a bátrak, tiszta lelkűek képesek megtenni, mint most Te Erika!
Jót lépsz azon a sakktáblán....leütöd a ........hogy melyik bábút?....mindenki azt gondol a pont helyére, amit akar.... :-)
Nagy szívem hagyom itt:Ági

ereri2020. július 30. 23:50

@azuur: Elképzelésem sincs, hogy milyen vádakról írsz, de jogod van a véleménynyilvánításhoz. Ami meg az érzéketlenségemet illeti - amiből szerinted nincs hiányom - én ezt tartásnak nevezném, de Isten mentsen attól, hogy befolyásoljalak, különösen mivel e két sorodból is kiderül, hogy te bezzeg milyen roppant érzékeny vagy... E. E.

azuur2020. július 29. 22:49

Húha, de kemény vádak,de frappánsan megirtad :)

Az érzéketlenségből, most nálad sincs hiány úgy látom.

ereri2020. július 29. 21:09

*részével - bocsi :)

ereri2020. július 29. 21:07

@Perzsi.: Kedves Erzsike! Hsz-ed második részév tökéletesen egyetértek, azt elsővel azonban nem tudok. Ha egy méltatlan kapcsolat jutott osztályrészedül, akkor ne magad hibáztasd, ha a partnered ilyen közönyös, nem érdemel meg téged! És eljön az a pont, amikor valakinek változtatni kell. Erről szól ez a pár kis sor. Az elhagyása se szabadna, hogy fájjon, hisz nem érdemelt meg téged, de a női lélek már csak ilyen... Egy biztos, az ilyen meddő együttélésnél a magány is jobb, de mindenképp a lehetőségét is elveszi mindkét féltől annak, hogy más mellett harmóniára lelhessen. Ismét megköszönöm értékes szavaid - szeretettel, tisztelettel, együttérzéssel: E. E.

Perzsi.2020. július 29. 10:13

Eroka ezt a válaszra sem méltatsz dolgot kétszer éltem át életemben.A 2. idén tavassztal.... rohadt egy érzés. Amúgy is kevésnek tartom magam egy ilyen után meg semminek. És mindig magamban keresem a hibát. Akkor is, ha tudom, nem én vagyok a hunyó. Nem azért mert szeretek szenvedni, hanrm mert tanulni akarmék belőle. De némaságból nem tanulni lehet,, csak vívódni.. Mit rontottam el, mikor, stb.De az is lehet, a másik gyáva vagy nincs vér a pucájában beismerni, hogy ő hibázott, vagy csak szimplán meggondolta magát. Ilyen egy vérbeli férfihoz nahyon nem illik. Senkihez sem illik
Mindenki érdemel(ne) válaszokat.

ereri2020. július 28. 21:40

@Perzsi.: Amilyen az élet - és sajnos sokaké ilyen kedves Erzsike! Köszönöm, hogy megtekintetted! Szeretettel, tisztelettel: E. E.

Perzsi.2020. július 28. 11:43

Jav: kemény

Perzsi.2020. július 28. 11:43

Szomorú ,keménx vers.

ereri2020. július 27. 20:46

@Törölt tag: Köszönöm szépen a véleményed és a látogatásod! Szeretettel, tisztelettel: E. E.

ereri2020. július 27. 20:27

@BakosErika: Köszönöm Erika! Én is mindig téged! :)

ereri2020. július 26. 19:09

@miriam: Hálásan köszönöm, hogy megtekintetted! Szeretettel: E. E.

Törölt tag2020. július 26. 12:20

Törölt hozzászólás.

BakosErika2020. július 26. 09:38

Megértelek...

miriam2020. július 25. 20:31

Egy kapcsolat halála az érzéketlenség...

ereri2020. július 25. 20:07

@skary: Viszontcsáá! :)

ereri2020. július 25. 20:04

@Mikijozsa: Kedves Miklós! Ha már kommunikáció sincs, a lélek elsorvad, a test pedig lép - a megmentéséért.

skary2020. július 25. 14:08

csáá :)

Mikijozsa2020. július 25. 11:57

hát elhagyni valakit szerintem ez nem ok arra, mert egy kapcsolat nem csak testi hanem lelki is, vagy nem?