Érdekességek, gondolatok, pályázataim

Marie_Marel•  2014. április 10. 20:34

Posztolj verset az utcára áprils 11-én!

Posztolj verset az utcára – április 11. - A Költészet Napja
ÚJRA, 2014-BEN IS!

„KIADÓ LAKÁS…”
„Elveszett kutya…”
„Végkiárusítás…”
-
„Karinthy Frigyes : Számadás a tálentomról…”

Április 11. a Költészet Napja.
(Ez a nap Magyarországon már majdnem 50 éve a Költészet Napja.)

Posztolj verset az utcára április 11-én reggeltől estig!

Mondjuk lámpaoszlopokra.

(vagy esetleg iskolában a hirdetőtáblára, a házban a szomszédok postaládájába, benn az irodában kollégák monitorjára, otthon a hűtőre, szórólapként osztogatva a metróban vagy költők szobrai közelében, erkélyedről lelógó molinón, s.í.t.)

Légy kreatív, posztolj verset!!*

*: kérlek vedd figyelembe a hatályos törvényeket. Nem megfelelő helyekre való vers-plakát ragasztása szabálysértési eljárást vonhat maga után. Kérlek mindenképp tájékozódj mielőtt posztolsz!!! A szervező semmilyen felelősséget nem vállal.

Ha tetszik az esemény, csatlakozz, hívd meg a barátaid is.
Kérlek a kommentek szekcióban kerüld a másokat bántó, sértő bejegyzéseket. Tiszteljük meg egymást. Kérlek a politikát is tegyük félre ez alkalommal. Ez a Költészet Napja. Ünnepeljünk!

Marie_Marel•  2014. április 10. 09:25

Nemrég egy szupermarketben vásároltam…


"Nemrég egy szupermarketben vásároltam, amikor a fiatal pénztáros hölgy azt javasolta nekem, hogy inkább a saját táskáimat használjam, mert a műanyag zacskó nem környezetbarát. Bocsánatot kértem, és elmondtam neki, hogy „az én időmben nem volt még ez a „zöld” dolog.

A hölgy azt válaszolta, hogy „azért van ma ezzel problémánk, mert az Önök generációja nem törődött eléggé azzal, hogy a környezetet megóvja a jövő nemzedékének”.

Elgondolkodtam. Annak idején tényleg nem volt még ez a „zöld” dolog. De akkor mink volt helyette? Nos, leírom, hogy mire emlékszem…

Annak idején visszavittük a tejesüvegeket, üdítősüvegeket és sörösüvegeket a boltba. A boltból visszakerültek az üzembe, ahol mosás és sterilizálás után újratöltötték őket. Így voltak mindig újrahasznosítva. De ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben. 

A lépcsőn gyalog jártunk, mert nem volt mozgólépcső minden boltban és irodaházban. Gyalog mentünk a boltba, nem pattantunk be a 300 lóerős verdánkba, valahányszor volt valami elintéznivalónk kétsaroknyira. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején kimostuk a gyerekpelenkát, mert nem volt még eldobható pelenka. A ruhát szárítókötélen szárítottuk, nem pedig egy 240 voltot zabáló masinában. A szél- és a napenergia szárította a ruhákat a mi időnkben. A gyerekek a testvéreiktől örökölt ruhákban jártak, nem kaptak mindig vadonatúj göncöket. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején egy tévé volt egy háztartásban, nem pedig szobánként. A konyhában kézzel kavartuk az ételt, mert nem volt elektromos gépünk, ami mindent megcsinált volna helyettünk. Ha törékeny tárgyat akartunk postán küldeni, régi újságpapírokba csomagoltuk, hogy megvédjük, nem pedig buborékfóliába. 

Annak idején nem használtunk benzinmotoros fűnyírót. A füvet emberi erővel hajtott tologatós fűnyíróval nyírtuk. A munka jelentette számunkra a testmozgást, ezért nem kellett fitnesztermekbe járnunk, hogy árammal működő futópadon fussunk. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Ivókútból ittunk, ha szomjasak voltunk, nem vettünk műanyag palackos vizet, valahányszor inni akartunk. A tollakat újratöltöttük tintával, ahelyett, hogy mindig új tollat vettünk volna. A borotvában csak a pengét cseréltük, nem dobtuk el a teljes borotvát csak azért, mert a pengéje életlen lett. De ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején az emberek buszra szálltak, a gyerekek biciklivel vagy gyalog mentek iskolába, és nem használták az anyukájukat 24 órás taxi szolgálatként. Egy szobában egyetlen konnektor volt. Nem volt szükségünk egy rakás konnektorra, hogy több tucat készüléknek áramot biztosítsunk. És nem volt szükségünk számítógépes kütyüre és az űrben keringő műholdaktól érkező jelekre ahhoz, hogy megtaláljuk a legközelebbi pizzériát. 

Hát nem szomorú, hogy a mostani generáció arra panaszkodik, hogy mi öregek milyen pazarlók voltunk, csak mert ez a „zöld” dolog még nem létezett annak idején?"

 

Forrás: http://azeletigazsagai.net/nemreg-egy-szupermarketben-vasaroltam/

Marie_Marel•  2014. április 4. 21:35

2014. április 8. Átállás windowsXP-ről Windows7-re

Akinek Windows XP fut a gépén, ellenőriztesse, hogy futtatható-e a windows7!
A régi gépeken lehet ezzel probléma, gondolom a poeteseknél még sok ilyen működik.



"2014. április 8-a után az otthoni felhasználók számítógépein futó Windows XP-khez nem jelenik meg több biztonsági javítás, a 13 évvel ezelőtt megjelent szoftvert nyugdíjba küldik. Miért fontos ez? Azért, mert a javítások nélküli XP az interneten, helyi hálózaton vagy akár pendrive-on terjedő kártevőknek is könnyű préda lesz. Hiába fut majd rajta vírusvédelmi alkalmazás, ha javítatlan lyukak tátonganak a rendszeren, a vírusirtót gond nélkül megkerülik majd a kiberbűnözők. "

"Ezért ha szokott interneten vásárolni, online bankolni, vagy félti a Facebook- és Gmail-fiókját, akkor ideje szakítani a nyugdíjas Windowszal. Április 8-a után semmi olyan dologra nem lesz tanácsos használni egy XP-t futtató gépet, amelyhez jelszavas belépésre, személyes adatok megadására van szükség."

"Aki még 2014-ben is Windows XP-t használt, annak a Windows 7-re való átállást javasoljuk (a Windows 8 rendszerigénye is hasonló, de az eltérő grafikus felülete miatt nehezebb rá átállni). A Windows 7-et 2020-ig biztosan támogatni fogja a Microsoft, tehát biztonságosan lehet használni. Persze ehhez szükség van vírusvédelmi szoftverre – legalább a cég ingyenes víruskeresőjére – is."

Forrás:
http://richpoi.com/cikkek/infotech/xp-veg-egy-hetunk-van-szamitogepunk-megvedesere.html

***

Itt olvasgassatok még:
Frissítés Windows XP rendszerről Windows 7 rendszerre
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/help/upgrading-from-windows-xp-to-windows-7#T1=tab01

Marie_Marel•  2014. március 19. 13:01

Egy idézet Budhától

"Mindannyian saját tetteink rabszolgái vagyunk: Miért haragudnánk emiatt másokra?"

Buddha

Marie_Marel•  2014. március 14. 10:34

A kokárdáról

A kokárdáról

A kokárda francia eredetű, nemzetközi szó. A coq szóból származik, amely kakast jelent, így a cocarde pontos jelentése: kakastaréj. Átvitt értelemben utalhat arra is, hogy valaki korlátolt gondolkozású, gőgös, rátarti.

Lehet bármilyen kerek, sapkára, ruhára helyezett jelvény, harci repülőgépen felségjelzés. Nálunk fodros szélű, nemzeti színű, kör alakú szalagcsokor vagy jelvény. Viselése úgy helyes, ha a piros, a fehér és a zöld színek közül a zöld kívül, és a piros belül van.

A kokárdaviselés a 18. században terjedt el, kezdetben sapkára tűzött jelvényként hordták.
.A trikolor kokárdát a nagy francia forradalom idején a francia hadsereg katonái kezdték használni.
Polgári körökben egyik nemzetnél sem olyan fontos jelvény, mint a magyaroknál.