Vádemelés

Marie_Marel•  2010. október 22. 21:04

Vádemelés a tömegmészárlásra készülő egyetemista ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészég az egyetemista ellen, aki tömegmészárlásra készült februárban. Összesen 22 emberrel akart végezni, annyival, ahány éves akkor volt. A férfi előzetes letartóztatásban van.



Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 22 éves hallgatója körülbelül másfél éve készült a tömeggyilkosságra. Saját egyetemén vagy egy bevásárlóközpontban akart ölni, fegyvere is volt, amelyet engedéllyel tartott. Összesen 22 embert akart megölni, mert elmondása szerint minden élet egy szörnyű évét jelenti. Egy korábbi szakértő véleménye szerint személyiségzavaros emberről van szó, akinél fennáll a nyílt agresszió veszélye.

A vádirat szerint a fiatalember kiemelkedő intellektuális képességekkel rendelkezik, de személyisége gyerekkorától kezdődően fokozatosan torzult. A vele együtt élő édesanyját és nagymamáját rendszeresen bántotta, ami 2006 őszén nagyanyjánál súlyos egészségromláshoz vezetett. Agresszivitása kezdetben családi körben mutatkozott. A vádlottban először 2008 tavaszán, különböző iskolai mészárlások hírére merült fel, hogy fegyvert szerez, és több diákot megöl, aztán magával is végez. Részletes tervet dolgozott ki és már a megvalósításhoz is hozzákezdett: belépett egy sportegyesületbe és több külföldi lövészklubba, majd gázpisztolyt és gázálarcot vett. 9 milliméteres fegyveréhez tavaly szeptemberben jutott hozzá.

Amikor felmerült benne, hogy nem az egyetemen, hanem valamelyik nagy bevásárlóközpontban akar lecsapni, több helyen is terepfelmérést is végzett. A rendőrséget végül csoporttársai értesítették, miután beszélgettek vele és látták blogbejegyzéseit.

A fiatalember augusztusig előzetes letartóztatásban volt, majd házi őrizetbe helyezte a bíróság. Ez azonban csak néhány napig tartott, ismét előzetesbe került. A rendőrség a nyomozást lezárta, a Fővárosi Főügyészség pénteken azt a tájékoztatást adta, hogy vádat emelt a 22 ember meggyilkolására készülő fiatal ellen, emberölés bűntettének előkészülete, súlyos egészségromlást okozó súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt.

(FH)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Marie_Marel2010. október 23. 13:30

Hír kategória

narnia2010. október 23. 13:17

:((

'' Hírek, érdekességek''

Marie_Marel2010. október 23. 11:47

Na meg a karikát hajtó kislányok... :-))

Marie_Marel2010. október 23. 11:46

János:

''Betakarnálak gyengéden
lelkem zúzott szövetébe:
melengetne a hajnal fénye.''

Ismerős? :-))

Soultribe2010. október 23. 00:57

A dolgok másképp állása végkép eltörölte bennünk az egybetartozást! Sikító mezők felett repültünk, tartottak a napok, amíg tartottak, voltunk, amíg voltunk. Talán félreértelmezhetetlenül ültünk a bársonyfotelokban, és moha telepedett tőlünk délre. Talán Te sem, én sem. Voltunk?

A konyhaszekrények ígéretében rejtett kávéillat! Na az, és a galambok a fenyőkben!


Marie_Marel2010. október 23. 00:13

A Fővárosi Főügyészség pénteken azt a tájékoztatást adta, hogy vádat emelt.

Ez az igaz a hírekből.

Újsághír. Nyilvános, a TV-ben hallottam.
Volt köze hozzánk, így természetes, hogy figyelemmel kísérjük, hogy mi történik vele.

Törölt tag2010. október 22. 23:54

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2010. október 22. 23:34

Törölt hozzászólás.