Idézetek a szeretetről

Marie_Marel•  2013. március 18. 13:41

Egész jó kis fedőszó a "szeretlek" , szinte minden nehéz helyzetben lehet mondani, és nincs negatív kicsengése. Lehet vele ígérni és zsarolni, türelemre inteni és megnyugtatni, szövetséget ajánlani, egy életre elköteleződni, és még annyi mindent. Sokkal hosszabb szavak, sőt mondatok sem biztos, hogy ennyire mélyrehatóan megnyugtatóak. És mindenki azt ért rajta, amit csak akar.
Salinger Richárd
 
Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltételek nélkül.
Adam J. Jackson
 
Szerelmesnek lenni és igazán szeretni két különböző dolog, miként a virág és a gyümölcs. A gyümölcs megjelenésével eltűnik a virág.
Kurt Tepperwein
 
A szeretet annak a képessége, hogy megengedem azoknak, akik fontosak számomra, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének, függetlenül attól, hogy az engem boldoggá tesz vagy sem.
Wayne Dyer
 
Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem.
Csernus Imre
 
Szeretetemmel nem szoktam más embereket erőszakosan körülkeríteni, védekezésre és elhárításra késztetni. Van egy ideális mértéke annak, hogy milyen közel megyek másokhoz, és milyen közel engedem őket magamhoz. Van úgy, hogy szerelmünket újra meg újra el kellett csábítani, és ha lusták vagyunk rá, meg kellett bűnhődnünk érte.
Konrád György
 
Szeretetet lehet adni és lehet kapni. Csak egyet nem lehet: szeretetet zsarolni.
Márai Sándor
 
Az ember akkor szokott panaszkodni, hogy nem szeretik, ha tulajdonképpen ő nem tud szeretni.
Jorge Bucay

A szeretet arról szól, hogy képesek legyünk túlélni a másik által okozott sebeket, és rosszul érezzük magunkat azok miatt, amelyeket cserébe mi okozunk.
Deepak Chopra

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Marie_Marel2013. március 18. 19:26

Azért ez se rossz:
A szeretet annak a képessége, hogy megengedem azoknak, akik fontosak számomra, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének, függetlenül attól, hogy az engem boldoggá tesz vagy sem.
Wayne Dyer

pepo2013. március 18. 19:24

Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltételek nélkül........

Törölt tag2013. március 18. 14:53

Törölt hozzászólás.