Hamis érettségije van a képviselőnek

Marie_Marel•  2009. november 7. 11:09

Hamis érettségije van a képviselőnek

MTI/HVG.hu
2009-11-06 21:37

A Hvg.hu birtokába jutott információ szerint Ózdon az egyik szocialista önkormányzati képviselőnek is hamis az érettségi bizonyítványa - közölte péntek este a hírportál. A héten az MSZP-s polgármesterről derült ki, hogy hamis az érettségije.

A cikk szerint B.L.-né önkormányzati képviselőnek, a képviselő-testület lakásügyi, társadalmi bizottság elnökének érettségi bizonyítványán az szerepel, hogy 1992-ben végzett a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

A portál szerint a dokumentum "első ránézésre is hagy némi kivetnivalót"; másolatát megmutatták az oktatási intézmény igazgatójának. Az igazgató közölte: B.L.-né nem járt a gimnáziumba, mivel a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnak nincs esti és levelező tagozata, soha nem is volt, a bélyegző pedig egy nem létező személyt jelöl.

A dokumentum és a gimnázium igazolásának birtokában a hvg.hu megkereste a képviselőt, aki elismerte, hogy a bizonyítványon szereplő személyes adatok az övével megegyezőek, de neki ennek ellenére nincs érettségi vizsgája. Elmondása szerint dísznövénykertész szakmunkás bizonyítvánnyal és egy kereskedő-vállalkozó OKJ-s (Országos Képzési Jegyzék)tanfolyamon szerzett képesítéssel rendelkezik.

A cikk szerint az ügy további "pikantériája", hogy a jövőben Ózdra települő élelmiszerlánc helyi üzletvezetői pozíciójának az érintett képviselő a várományosa. Korábban Benedek Mihály ózdi polgármesterről derült ki, hogy nem rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal. Szerdán ezt maga is elismerte. A helyi szocialisták többi között emiatt vonták meg a bizalmat tőle.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!