Garrath naplójából

Shianna•  2013. május 16. 16:06

1485. július

A kard ébresztett. Ahogy kezembe vettem szikrákat szórt, és hangosan dalolt. Ünnepelte, hogy megszületett az, ki majd utánam forgatja, s mivel hárman most egy helyen vagyunk, a Láng Tánca és a Tűz szeme áldotta a legforróbb szív születését.

1512. szeptember

Fekete eső hullik az égből. Elveszítettük Raxont. Mind érezzük a felborult világrendet, hogy egyensúlyát veszítette a világ. Utolsó erejével Byronnak adta a gyűrűt azzal, hogy tudni fogja, kinek adja át. Xandros dühe fékezhetetlen. Már csak Raxon élt az övéi közül. Félek, ha nem leli meg a békét önnön tüze pusztítja majd el.Napok óta nem megy ki a fejemből a rigmust, mit transzban mondott el Saya és Raxon.Lejegyzem hát a jövő nemzedékeinek, ők talán érteni fogják majd, ezt a számomra megfejthetetlent.
Íme:
S félelemmel tölt el a gondolat, hogy mi elvész itt marad. S ha nem múlik, és még megáll, szívedre borul száz halál. S ha jő idő, mi záport hoz, nem mindegy, hogy merre volt a szemednek ragyogása, égi fénynek kiáltása szakítja be, azt mi kék, s világ pusztul semmiért. Harcosoknak lőn halála, mikor hitték csak ellopott, s mint a szívből három sarjad, pernye száll, s villámot hoz. Három marad már csak hátra, de egy lesz, majd ki fent ragyog, S bár előbb mindent veszítetten fénytelen szobában sikolt. Újra s újra beléjük tép, míg kék fény rájuk nem talál, hogy biztonság repítse őket új hazába tűzmadár. S ki vándor volt, majd minden lesz, ha szíve titkát rejti is. Kezében lesz ajtók kulcsa, egy várnak majd mi rejtek is. Ott lesz majdan mind a hat pár óvni, ki első jön utánuk. Nap ragyogón, jeges tűzben, kék fényben újra meglelt hitben, mindent hallva, tűz és villám dörgő hangja, s Ayra fénye, minden emlékek kezében.

1613. január

Yaranak álma volt az éjjel. Mostanában egyre gyakrabban kínozzák látomások. S nehéz az én szívem, mert mást tenni, mint kezét fogni, míg tart a fájdalmas képözön, nem tudok. Baljós árnyak gyűlnek jó uram, mondta. A képekben látta Silahot és Morgana-t menekülni, s fekete lángok kísérték őket. Majd egy születést, melyben egy ifjú érkezik, s látta őt felcseperedni Dóchasyn szárnyai alatt, bár szerinte inkább tűnt utódjának. Elképzelni sem tudom, hogy Lahrom bármi jót adhatna a világnak. Asszonyom még bízik a főnixekben, annyi szenvedés után is. Látta a felcseperedő ifjú szívének ezer fájdalmát, s ujján jóságos Raxon gyűrűjét csillanni, s álmában Silah Inawaka-nak nevezte el a fiút. Nem tudom, hogy álom volt-e vagy inkább üzenet, hogy ha megtörténne a tragédia, legyen ki nevet ad a fiúnak. S látta ifjú Lyant amint Beckettet követi szüntelen, s évszázadok hullanak majd el, míg megérik a találkozásuk. Nagyon régen elment már Beckett nyomát követni, s bár nekem magamnak is találkoznom kellene vele, Yara álmai szerint életemben ez bekövetkezni nem fog. A híre megelőzi az éj vándorát. S olyan múltat kutat, melyhez Byronon keresztül visz az út. Tanul az ifjú, erőst fejlődik, s bár a gondolattól is berzenkedik, elfogadja, hogy ha eljön az idő, ő és az éjben járó lesznek a kulcs védelemre toborozni. Vannak zavaros, megmagyarázhatatlan jelek, hogy valami olyan közeleg, amit mi a jelenlegi tudásunkkal megállítani képtelenek vagyunk. Csupán feltartóztatni tudjuk, hogy a Jég Leánya felcseperedhessen.
S újra láttam a Crói Dóiteáin örökösét. Imádkozok Istenhez, hogy a megfelelő időben találják meg egymást.

1617. december

Készülünk a csatára. Düh és fájdalom tombol bennem, hogy Shiannát megára kell, hagyjuk. El kell rejteni. Ezek a fajzatok hazugságokkal mérgezik asszonyom szívét, s mindenkibe a pusztulás képeit ültetik.Láttuk a halálunkat. Egyszerre értek minket a képek. Isten tudja mi célja velünk, velem. Elkészítettem a vésetet a kardra, s újabb álmom volt az örökösével. Láttam tisztáson állni, míg a szent lándzsából égig érő lángoszlop tört elő. Istennek tetsző ifjú.

Most, mikor oly sötét az éjszaka, hogy árva csillag fényét sem látni, a lányom az ölemben édesen álmodik, könyörgök Istennek, hogy áldása kísérje a léptét mikor majd erős nővé cseperedik.

Lyan hajnalban érkezett. Összetörten, sebesülten, mint akit lángok téptek szét. Most először láttam félelmet a szemében. Most először beszélt a szívében lakó fájdalomról. Bolond lány… beleszeretett

Yara mosolyogva jegyezte meg, hogy amilyen makacs és elszánt képes lesz élővé szeretni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

skary2013. május 16. 19:39

:)