Szombati Félperces

Edeke•  2020. április 18. 19:10

Az úttörők 12 ponty-ja

Az úttörők 12 pontja


Az úttörő, hazájának,

el van kötelezve,

Úgy szereti, el nem menne,

dolgozni külföldre.



Az úttörő barátsággal,

tekint minden népre,

kivéve ki alattomban,

Ide menekülne...



Az úttörő sokat tanul,

de nem hisz el mindent,

Tudja jól, hogy mi az igaz,

a szívében mélyen..



Az úttörő gyarapítja,

s védi a hazáját,

abortuszra nem is gondol,

S fizeti az Áfá-t-



Az úttörő ahol, csak tud,

megyen hogy segítsen,

Választáskor kiplakátoz,

vagy plakátot tép éppen...



Az úttörő az igazat,

vallja, hiszi, mondja,

Hogy mi az igaz, biztos tudja,

mert meg van neki mondva...



Az úttörő a szüleit,

oly nagyon tiszteli,

Járványsúlytotta kórházból,

inkább hazaviszi.



Az úttörő nagyon igaz

barát, is ám, igen,,

Kiáll melletted hogy ha kell,

nem nézi, hogy mi van..



Az úttörő nagyon bátor,

s fegyelmezi magát,

betartja az utasítást,

nem nézi tartalmát..



Az úttörő szereti, és

védi a világot,

Betonozza a földanyát,

hogy semmi meg ne ártson.



Az úttörő edzi testét,

katonásdit játszik,

bátran halna vezéréért,

ez, már tisztán látszik.



    Az úttörő úgy él ahogy

    elvárják azt tőle.

    Ha beáll, később a sorba,

    bármi lehet belőle.


Edeke•  2020. április 10. 08:26

Kiben?

 

Ritkán vagyok otthon. Az egyik alkalommal, kettesben a fiammal arra a következtetésre jutottam, hogy elég nagy, már ahhoz, hogy megtanítsam biciklizni. (kb 4 éves lehetett) Leszereltem a kisbicajról a pótkereket, és egy rudat dugtam az ülés alá. Egész nap gyakoroltuk. Ment is neki, addig, amíg észre nem vette, hogy nem fogom a rudat. Akkor azonnal megállt. Nem bízott bennem......

Eltelt egy év, és a koronavírus Németországba ragasztott. Felhívtak skype-on az anyjával, hogy merre lehet a pótkerék, mert szeretne a gyerek az udvaron bringázni. Én erőltettem, hogy az nem kell. Bendegúz! Bízz bennem, tudsz bicajozni!!! De nem, mindenképpen kell az a fránya pótkerék. És elmondtam hol van. Felszerelték. De az anyja, mint később kiderült beszélt vele. Elmondta neki, hogy Ő nagyon okos, ügyes kisfiú, higgyen apucinak, tud ő pótkerék nélkül is tekerni...


"azonnal hívj fel skype-on!" -jött az űzi a nejemtől. Felhívtam. A fiamat mutatta, ahogy az udvar végében áll a bicaján. "Indulj Bendegúz!" És a fiam két keréken elindult, úgy ahogy azt a vagány kisfiúk szokták. Félelmet nem ismerve, és persze gyorsan. Csakis úgy az igazi. Könny szökött a szemembe. Hát elhitte, hisz nekem. Bízik bennem. Igen, nagyon ügyes, okos. Büszke vagyok rá.

- Bendő, nagyon büszke vagyok rád! Igazi nagy fiú vagy.

Tudod miért sikerült Édesapa?

Miért?

Tudod kiben bízom?

(és itt tudtam, hogy beteljesítettem azt amit az apák ősidők óta próbálnak elérni. Nem csak tanítója, hanem példaképe, barátja, és bizalmasa lettem a fiamnak)

Kiben Bendegúz?

Magamban........


Edeke•  2020. március 28. 12:24

Karatén

Gondolkoztam a karatén, már hogy gyerekkoromban, mennyire csodáltam a karatés filmek hőseit. Ezt nem is folytatnám tovább, ugyanis, csak arra vagyok kíváncsi ki ugrott be a címnek. Ha gondolod, Hszbe, csak annyit írj, hogy beugrottál-e.... 

Edeke•  2020. február 29. 02:21

Lotto

A jövőheti lottoszámok a következők lesznek:

 

 

37 

52

54

81

89

 

 

 

 

Mindenkinek sok sikert.

Edeke•  2020. február 21. 22:16

Potilika

 

 

-         Huszonhat! Kedves Barátaim, huszonhat dolgozónk, maradt Potilika csodaszép földjén (éljenzés, taps) És ez a huszonhat ember-férfi, és nő- most bizonyítva demokráciánk szépségeit, és erényeit, a kiírt szavazásunk végeredményét nem megkérdőjelezve elindul, hogy távoli világegyetemeket fedezzenek fel, és hogy továbbvigyék, és elterjesszék a mi híresen csodálatos eszmei mondanivalónkat. (ováció)

 

Mit mondjak? Potilika, a politikusok világa volt. Tárgyalás, kampány, korrupció, népszavazás. És mindenhol ott voltak. Harminc átlagos ember maradt ezen a planétán. Négyet akkor vesztettek el, amikor a politikusok, hogy megmutassák a népnek, mennyire együtt vannak velük, kimentek a földekre, egy kis kétkezi munkára. Ennek az lett a végeredménye, hogy a három napra tervezett munkát egy hónap alatt sikerült elvégezni, és azt is veszteségesen.

 

Történt, hogy az egyik „melós” előállt egy űrhajó ötletével. A politikusok azonnal lecsaptak az ötletre. Majdnem háború ütött ki, a sok-sok párt között, hogy kinek a pártjához fűződjön az első űrutazás. Végül megtartották minden idők mega-népszavazását, és Potilikán a szélsőközép párt győzött hétharmaddal.

 

Elkezdték gyártani az űrhajót, és annak ellenére, hogy a politikusok rendszeresen delegálták magukat az üzembe, négy év alatt elkészült a monstrum.

Igen ám, de kik legyenek az első úttörők? Gyáva bagázs nem, mert beleülni, egy kipróbálatlan szerkezetbe, de bevallani sem akarta ezt, ezért népszavazást írtak ki, hogy kik legyenek az első űrhajó személyzete.

 

26: 10000000 arányban, az egyszerű nép fiai lettek azok. És, most ott kucorgott ez a huszonhat bátor, de egyszerű ember, és várták a startot.

 

A start eljőve, és a rakéta visítva kilőtt. Ám, mivel a burkolathoz az acélt az ellenzéki Misikcsa kartárs egyik cége szállította, de a nagyobb haszon miatt, 90%-al kevesebb szén volt az ötvözetben, és mivel az üzemanyagot a mérsékelt Surcsán, elvtárs szállítócége hozta, amit útközben ellopott, és hogy ne derüljön ki, közönséges benzinnel egyenlítették ki a hiányt.

No, persze nem beszélve Tövéz úr gumigyárában előállított tömítésekről, Vajai képviselő élelmezési cége által kifejlesztett űrkajáról…….egyszóval nem tudni mi okozta a bajt, de az űrhajó a sztratoszféra előtt 30 cm-el megfordult, és a földbecsapódott…..

 

Döbbenetes csend telepedett Potilikára. Mintegy húsz perc után a fő pártvezér, és vezénylő tábornok Orkán uraság törte meg a csendet:

 

-         De akkor ki fog itt dolgozni?

 

 

És milyen igaza volt.