Válasz

Edeke•  2020. május 16. 04:44  •  olvasva: 173

Olvastam itt egy politikailag kissé elfogult írást. Amivel nem is lenne bajom, csak ugyan azt a szrrt nyomja, amit minden nap a képembe kapok.......etc etc etc.Remélem a hétvégén nem gyengülök el, (ugye tudjuk ez mit jelent, itt a munkásszállón, külföldön) és nem írok a poszt  alá semmit. Magyarországról, a mostani Magyarországról szól, meg, hogy ki a magyar, ki A NEM magyar. 

Nos, egy videóval szeretném megmutatni, mi a bajom a a mai magyar valósággal. 


https://www.youtube.com/watch?v=75kcD6U_zSk

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Edeke2020. május 16. 14:26

@Törölt tag: reményhal megy utoljára

Törölt tag2020. május 16. 14:11

Törölt hozzászólás.

Edeke2020. május 16. 14:07

@Törölt tag: tudod mit szeretnék? Ha nem tudnám ki a miniszterelnök, vagy a másik izé, ha ez nem lenne releváns. Ha a cigány, bu.i, ugyan úgy elfogadott magyar lenne, mint a szélső nagymagyar. A StarTreket szeretném. Azt a felfogást. De ami most van, azt biztos nem.

Törölt tag2020. május 16. 14:03

Törölt hozzászólás.

Edeke2020. május 16. 13:47

@Törölt tag: számít? ( világos)

Törölt tag2020. május 16. 13:28

Törölt hozzászólás.

Edeke2020. május 16. 13:25

@Rozella: Borsodi vagyok. Mondjam még?
@csillogo: lehet velem van a baj. ( magyarnak számítok így?) Ne válaszolj, ez nem kérdés volt, hanem ujabb kritika...

csillogo2020. május 16. 12:18

szaladtam, nehogy lemaradjak valamiről is...
kedves hozzászólók azt azért le lehet ám szögezni, hogy mindenki pillanatnyi lelkiállapotának törött vagy szép cserepeit tudja itt megosztani, de azt olykor nagyon! :)
Nekem hála nincs gondom a magyarsággal - ide születtem - maradok is egyenlőre! :D
aki itt nagyon rosszul érzi magát, annak komoly okai lehetnek - mindenki fut a saját jóléte után, mindig többre és többre vágyik, közben elfelejt élni és együtt Teremteni - könnyebb azért szószólónak lenni, hogy mikor kit szeressünk vagy ne szeressünk. Edeke, azt hiszem Te jó ember Vagy
csak mindig mást szeretnél, ami van!;)

Tudod: Az ego mindig arra vágyik, ami nincs és mindig elítéli azt ami Van.

Ha sűrű szeretethullámok vennének körbe akkor nem érzed magad állandóan pofon csapva, mert az érzet is mindig csak illúzió!
Mivel történelemből nem voltam én sem olyan nagy ász, de azért azt mindenkinek tudnia kéne, hogy a fejlett nyugati társadalmak azért jutottak oda ahol vannak, mert nagyon sok "Fölt" szedtek le, sok népet, nemzetet letaroltak, szellemi és földi kincseket raboltak el a gyarmatosítások korában. Az a nép, akit erőszakkal elterelnek az útjáról, az mindig hátrányban van - igazából szolgasorsban, mint sok afrikai nép. Mi is voltunk a török időkben... :(
Embernek kéne maradni - túlzásokba se kéne esni - csak érezni (szívvel) - magunkon kell kezdeni - magunkat kell kitakarítani. Amúgy a liberális téveszmék nem biztos, hogy helyes utat mutatnak. Van sok jó oldala - nem vitatom és tartozzon mindenki oda, ahová szeretne - csak békében!
No sárdobálás!

Rozella2020. május 16. 12:06

@Edeke: köszönöm.

Egyébként jó szívvel ajánlom neked kis hazánk tájai közül pl. az Alpok-alját. Itt van pl. az Írottkő-Natúrpark, amelyik jó néhány települést foglal magában, a lakói egyszerű, vidéki emberek, a táj gyönyörű és békés. Az emberek általában derűsek, nyugodtak, egymásban és az ide látogatókban is bízók. Olyannyira, hogy pl. évtizedek(!) óta működnek a falvakban a házak elé kis asztalokra, hokedlikra, egyebekre kirakott helyi árúkkal a "becsületkasszás boltok" pl. befőttes üveg persellyel, vagy ami épp van. A termékek: méz, lekvár, savanyúság, házi idény gyümölcsök, zöldségek, aszalmányok, kézműves termékek stb./ Sokszor vásároltam már így, kiváló dolgokat. Szóval mindenre van jó példa itthon is, csak ismerni és népszerűsíteni kéne, mielőtt hasra esünk a külföldi "csodáktól".

Edeke2020. május 16. 11:35

@Rozella: bocs, igazad van.
@Mikijozsa: sajnos az utolsó gpndolatoddal egyet kell értenem.

Rozella2020. május 16. 11:26

@Edeke: Jó volna, ha egész Magyarországon és a parlamenten BELÜL is lehetne végre teljes szívből együtt nevetni, -ha kell a saját hülyeségeinken is, de itt egyelőre úgy tűnik, teljes szívből csakis mocskolódni lehet...:( Szomorú. Elégtételért, nota bene "igazságtételért", sőt már egy kis nevetésért is csakis külföldre lehet menni.
Amúgy pedig nagyon megköszönném ha nem tennéd valóban, mert ezek szerint nem értetted meg az írásom lényegét, és nem először. Nem nyomok semmiféle szart... !! Ha csak a véleményemet nem tekinted annak. Ezért kérlek, tartsd tiszteletben a kérésem! Se olvasni, se írni nem kötelező.

Mikijozsa2020. május 16. 08:50

@Edeke: eben egyetértek, de abban nem hogy figyelembe kéne vennem a szemtelen nyugatiak vigyorát, eljön az ő órájuk is, s lehetne nekünk is egy szabadulás, de mint a tudjuk az ország nagyrésze elveti magyar érzelmét, majmol azoknak akiknek napjai megszámláltattak, szinte nincs akiknek szabadságot kivívni, néhány öreg van aki szeretné, de neki minek, korukra való tekintettel nem sokat nyernek, folytathatnám, de reménytelen

Edeke2020. május 16. 08:40

@Mikijozsa: ok. Rendben. Azt hiszem félre ment ez a poszt. Én a Magyarországról próbáltam félig vicces, de véresen komoly kritikát megfogalmazni. De egyben biztos vagyok. A mostani szar helyzetet nem lehet a múlttal megmagyarázni. Volt rá elméletileg 30 évünk, hogy megcsináljuk Magyarországot. Mindenki döntse el milyen sikerrel. Azt gondolom, hogy az én véleményem nyilvánvaló.

Mikijozsa2020. május 16. 08:29

@Edeke: portyázó? ezek mind a vérszopó osztrákok állításai, akikről bizonyíthatóan mondható, hogy igenis élősködő módon évszázadokon át kihasználták, ették a magyarok kenyerét, az olaszok halait, kincseit, Erdély aranyát, mert minek is ment volna a magyar aranyat rabolni nyugatra hisz ma is köztudott, hogy Erdélyben voltak aranybányái, (ma a románoknak adta a sógor, akiktől simán ellopkodja) ami nyugatnak sosem volt, de száz szónak is egy a vége - mutass egyetlen olyan múzeumi tárgyat amilt a magyarok hoztak, vagy loptak el más nemzetektől, hiszen mindenki tőlünk lopott - amióta világ a világ

Edeke2020. május 16. 08:19

@Mikijozsa: Nos nem vagyok erős történelemből, de azt gondolom, hogy a történelem során, és itt nem a közelmúltra, hanem évszázadokra, évezredekre gondolok, változtak az erkölcsi normák. Egy honfoglaló magyar tettei, a mai korban barbárnak, primitívnek számítanának. És azt hiszem, a portyázó magyar sem volt egy jótündér. Ezt ne értsd félre, nem gyalázom a saját fajtámat, csak szemléltetem, hogy akkor más idők jártak, és azt hiszem minden mai nagy nemzet erőszakból született, és maradt fenn. Tehát jogos amit mondasz, de nem csak rájuk.

Mikijozsa2020. május 16. 08:14

@Edeke: boldogak mások vérét szívták ma is a profit titka nem más, mint más nemzeteket kihasználni, ez a nyugat... nézd meg a történelmüket, kincseik elátkozva, múzeumaikban "zsákmányok " címszó alatt, szóval én azért kételkedem... van egy mondás, aszem román...inkább szegényen, mintsem a hóhér kincseivel a zsebemben, stb

Edeke2020. május 16. 08:08

@Mikijozsa: Én jártam, dolgoztam ott, és az a tapasztalatom, hogy minnél északabbra megyünk annál nyugodtabbak, boldogabbak az emberek. Ennyire egyszerű, nyílt, és őszinte emberekkel, mint ott nemigen találkoztam. Ott láttam először olyat, hogy virágot, mézet, köteg fát kitettek a ház elé, egy persellyel, és akinek kellett, bedobta a pénzt és vitte az árut. Senki sem figyelte, mert eszükbe sem jutott a lopás. És, hogy mit adtak a világnak? Számít? (persze biztosan lehetne sorolni, de ez nem érdekes) Olyan életet élnek, ami szerintem irigylésre méltó.

Mikijozsa2020. május 16. 08:01

mik is a dánok? mit is adtak ők a világnak, ha megvizsgáljuk nem is csodálkozom rajtuk, viperák fajzatai, mondaná róluk keresztelő János, nem én, tőlem távol áll, úgyis már összeomlóban az eu, már nem sokat számít szerintem, hogy ki vigyorog kicsodán, majd az iszlám rendet teremt állítólag nagyon "szereti" a rendet, s meg akarja majd mondani hogy kinek hol a helye, lássuk hol ? :)

Edeke2020. május 16. 07:51

@csillogo: az említett poszthoz hozzászólást..

csillogo2020. május 16. 07:43

Jobban kéne ismerni téged ahhoz, hogy itt bárminemű véleményt is lehetne alkotni, akár két hétig a te cipődben kéne járni, hogy...
a dánok persze nagyon helyesek, jártam ott is! :)
Nem a nevetéssel van baj, én szegény nem értettem a témát, amin nevetgéltek!
Azt se tudom, hogy neked az a munkásszálló külföldön mit takar - gondolom ott dolgozol, mint sok más magyar is!
Mielőtt elköszönnék - illedelmesen azt mondom, hogy nem kötelező... azért látni kell, hogy a széthúzásban soha nem lesz erő és a testet lerohanó v í r u s o k mellett még a lelki vírusok is nagy rombolást végeznek :(
Tudod, mint a jó cserkész segíts ott - ahol tudsz és megteheted valamilyen formában!
Azt sem tudom, hogy mit nem írsz alá... :)
Én aláírtam pl. a székely autonómiáról szóló dokumentumot - jó szívvel.
A nagy többség ott akar élni, elfogadják azokat a körülményeket, amiket rájuk szabnak, holmi bennfentesek... mert mi mást tehetnének!?
előbb támogatom őket, mint a celebeket stb...
akkor jó reggelt kedves Edeke!