Találkozás

Edeke•  2021. augusztus 12. 18:56  •  olvasva: 165

Az űrhajó, elképzelhetetlenül hosszú, és hihetetlenül rövid ideje volt úton. Ezt nehéz elmagyarázni, még nehezebb megérteni, egy olyan lénynek, akinek az idő létező dolog. Az idegeneknek az idő nem jelentett semmit, ők állandóan voltak.

-(meleg-kék-meleg)- éreztette az egyik, amelyiknek piros kiütései voltak.

-(fontos-szép)- lepődött meg a másik, hiszen azt hitte, hogy ez majd másabb lesz. De elfogadta olyannak, amilyennek, és felfedte a kilétüket.

Ez emberi számítás szerint két hónapja történt. Az emberek azt észlelték, hogy a semmiből, hirtelen, egy idegen űrhajó jelenik meg a Hold mellett. Persze azonnal ráirányítottak minden fegyvert, amit csak elő tudtak kaparni. Hirtelen megszűnt minden viszály a földön, az összes ország beleadta a fegyverarzenálba amit csak tudott.

Azóta stagnált a helyzet. Hiába próbáltak kontaktusba kerülni az idegenekkel, semmi válasz nem történt. Jobb híján méregették, vizsgálgatták azt.


-(piros-humor)- Adta ki az utasítást Zord, a Főtrutyi.

-(gyors)- tisztelgett a beosztottja, aki szintén ő volt, csak a testének a másik vége. Ők (Ő) eonokkal ezelőtt döntöttek úgy, hogy két különálló személyiségként folytatják a létezést.

Mindenesetre elindították az üdvözlést. Persze, ezek a lények nem érthették az embereket. Az időről fogalmuk sem volt, nekik minden állandóként létezett. Ezért történhetett meg, hogy az emberi nyelv vizsgálatakor, egy ősrégi mintát (huszadik századi. a szerz) alkalmaztak. Mivel érzésekkel, és benyomásokkal kommunikáltak, teljesen ismeretlen volt nekik, ez a „beszéd” nevű valami. A mintából, érzékelték mely szavak (?) azok amelyek pozitívak, és ezeket kezdték sugározni a bolygó felé. Tulajdonképpen véletlenül indították ilyen hamar az adást. Könnyen előfordulhatott volna az is, hogy évezredek telnek el a kapcsolatfelvételig.

Az űrhajó habtestéből, egy lecsöppenés indult el, és egyenesen, az első földi hajót vette célba. Amikor a vízszerű anyag, eltalálta annak páncéltestét, kihasználva a fém rezonanciáját hangot keltett, és a vákuum törvényeit meghazudtolva, bezengett mindet a szó amit sugárzott:

SZERETET!-Aztán még egy csepp- BECSÜLETESSÉG!

Ezután, mint valami űrbéli locsolókanna, ebben a hideg sivár kertben, elkezdte ontani magából a cseppjeit, és ahogy azok szilárd felülettel ütköztek az emberi fülekkel észlelhető szavakká változtak: HIT! BIZALOM! ERKÖLCS! LELKIISMERET!


A földi hadiflottánál nagy kapkodásba kezdtek. Természetesen az elejétől kezdve rögzítették az egészet. A Fő-FŐ-Parancsnok tanácstalan volt.

– Mi akar ez lenni?

Körülötte mindenki a vállát huzigálta. Senki sem ismerte ezeknek a szavaknak a jelentését. Már régen kitörlődtek a szótárakból.

Most nagy szaladgálásba kezdtek. Komputerekbe táplálták az adatokat, azok meg, csak ugyanazokat a szavakat szajkózták vissza, amit kérdeztek tőlük a gazdáik. Soha senkiben sem merült fel, hogy valaha is magyarázatot kell adni ezekhez a kifejezésekhez. Amikor, meg végleg elfelejtődtek, fel sem merültek, mint kérdések.

A Földön mindent az érdek, a kapzsiság, a számítás irányított. Pozíciók rokonságtól, megvesztegetéstől függtek. Házasság nem volt más, mint egy ügyvédi formanyomtatvány. A gyerek közjószág, az élet kiszámítható lett. Viszont most fel lett adva a lecke. Mit akarnak ezek?


-(szépséges-féltés)- vonta meg a vállát az idegen. Ők megpróbálták. Ha ezek a lények ilyen bunkók, hogy köszönni se tudnak, akkor továbbállnak. Van, még más faj a világegyetemben, akiknek átadhatják azt a mérhetetlen tudást amivel rendelkeztek. Ezek, meg kapják be a huncut-nyúlványunkat!

Az űrhajó visszaszivattyúzta a szócseppeket, amelyek szépen beleolvadtak annak a testébe, így újra egy, és egész lett. Felkészültek az útra.

Ekkor a földi Harci-Saslik -Csillagpor-rombolóból, egy atomrakéta lövellt ki, egyenesen az idegenek zseléhajójába. Óriási robbanás rázta meg a zselét. Micsoda érzelemkisülés volt ez!

(végre!)– gondolta Zord- (ezt nevezem üdvözlésnek)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

M.Elisa2021. augusztus 13. 22:54

@Edeke: Pont erre utaltam, szellemileg szegényebbek lettünk, ezért divat a retroimádat, és a fiatalabbak is profitálnak belőle, hiszen évekig nyomták a régi slágereket pl a tehetségkutató műsorokban, maradandó új még nem sok született.

Edeke2021. augusztus 13. 21:46

@M.Elisa: Persze örök téma a "régen minden jobb volt" ami igaz is, hisz akkor voltunk fiatalo (vagy aki most is fiatal az fiatalabb) De van egy példám a régi idők mellett. A Három nővér paródia. Ezt ma értenék? Tudnák miből van, mit parodizál? Rlgebben tudták az emberek. Különben nem lett volna siker. Úgyhogy halad a világ, lehet az irány is jó, de az tuti, hogy más...

https://youtu.be/sriU1VNbsHA

ja, meg szerintem az emberek régen az átkosban tervezhetőbb jövőképben gondolkodhattak..

M.Elisa2021. augusztus 13. 20:52

jav. érdemleges

M.Elisa2021. augusztus 13. 20:51

@Edeke: Nem látom olyan idillikusnak a régebbi világot, és sem olyan rossznak a mait, az említett szempontból, sztem beszélgetni azokkal nem lehet, akikkel nem vagyunk egy hullámhosszon. Régebben ilyenkor meg egy könyvbe menekültünk. Most meg ha felnézünk a netre, még kommunikálunk is, időnként. Én is utálom, ha mellettem egy ismerős a mobilját nyüstöli, főleg, ha ő hívott meg vendégségbe, de letudom azzal, hogy bunkó, megváltoztatni nem tudom, ha nem lenne nála a mobil, akkor sem lenne okosabb és kommunikatívabb.
Az tény, hogy szellemileg szegényebb lett a világ, kevesebb érdemlege film, regény, dal, stb születik, kevesebb, mint pl 40, 50, 60 éve, a világ kimerült szellemileg, most, hogy meg mi itt a keleti blokkban is felzárkóztunk a fogyasztói világhoz, még inkább ez lett az eredmény, mindennél fontosabb az anyagi megvalósítás, no de ez sem tart már sokáig, a természet hamar nyakunkba zúdítja ennek a mérhetetlen pazarlásnak az eredményeit, akkor talán visszaveszünk a hajhászó életmódból és talán lesz idő másra is, talán

Twilight2021. augusztus 13. 20:37

@Edeke: Megvilágosodtam, köszi!! 😃

Edeke2021. augusztus 13. 20:07

@Twilight: sajnos meg volt fogva a kezem, mert bizonyos karakterhatáron belül kellett maradni, vagy ahogy az idegenek mondanák - ZÖLD-MELEG-KEDVES-KÉK-

Twilight2021. augusztus 13. 19:55

Nagyon jó és érdekes írás, tetszett a mondanivalója/gondolatisága/bölcsessége, igazságtartalma - bár az elején nekem zavaros, de lehet, hogy én vagyok a hlye és nem tündér! 😊

Edeke2021. augusztus 13. 15:53

@M.Elisa: az a baj, hogy a technikai fejlődás olyan gyors, hogy nem bírjuk vele a lépést. Régen együtt voltak az emberek, beszélgettek stb, manapság, meg mindenki elmerülm a mobiljába. Aztán amikor felnéz, csak a magányt látja. és azt hogy rossz a világ. Remélem ezt a gondot is orvosolni fogja a józan ész.

M.Elisa2021. augusztus 13. 15:48

@Edeke: A történet érdekes és frappáns, viszont kissé utopisztikus, mint az eljövendő szép világ ígérete.
Több évezrede vagyunk lakói a földnek, eddig még sose váltunk sem angyalokká, sem ördögökké, mindkettő egyaránt jelen volt az életünkben, ez persze nem jelenti azt, hogy nem tehetjük pokollá a földet, sajnos ebbe az irányba haladunk, nagy ütemben.

Edeke2021. augusztus 13. 15:22

Nem tudom, remélem tévedek, és nem ilyen lesz.

M.Elisa2021. augusztus 13. 00:57

Mindig voltak és lesznek becsületesek is, becstelenek is.

M.Elisa2021. augusztus 13. 00:50

A huszadik századnak az első vagy a második világháború időszakából esetleg a kommunista diktatúra idejéből vették a mintát az idegen lények? Vagy a boldog békeidőkből, amikor Hajnal Matyika boldog életéről írtak balladát ? Csak próbálom megkeresni azt az idillikus korszakot

Pera762021. augusztus 12. 19:01

Tananyag kéne legyen...