Tegyél valamit magadért!

dufmar•  2018. december 5. 18:21

 

    Mindannyiunk életében eljön egyszer a fogadkozások ideje. Megfogadjuk, hogy egészségesebben fogunk élni, tanulni kezdünk, vagy éppen otthagyjuk a régóta utált munkahelyünket. Itt többnyire le is ragadunk, és nem lépünk a tettek mezejére.
    Most figyelmedbe ajánlok pár apró lépést, amellyel szinte észrevétlenül változtathatod meg az életedet. Íme az első: Határozd el, hogy szóba elegyedsz valakivel, akivel eddig sosem mertél. Legyen az akár egy potenciális kolléga vagy főnök. Válassz olyan valakit, akivel szívesen dolgoznál. Építs kapcsolatokat!     Mindig figyelj oda a fizikai szükségleteidre és részesítsd előnybe azokat, ugyanis a test követelni fogja a magáét. Mindennap olvass! Kezdjed valami napilappal, hogy képbe legyél a napi történéseket illetően. Mindig legyél tisztában az aktuális anyagi helyzeteddel, ez segít nem átlépni a korlátaidat, és megspórolsz magadnak egy csomó előre nem látható nehézséget. A jövőbeli éned szükségleteire figyelj, ne a mostani kívánságaid azonnali kielégítésére. Lehetőségeidhez mérten tegyél félre némi pénzt. Mielőtt bármit is vennél nézz körül otthon. Lehet, nem is szükséges étteremben vacsoráznod, és megeshet, hogy új ruhára sincs azonnal szükséged. Járj többet a természetbe és tölts kevesebb időt a szociális hálón. Ha van rá lehetőséged kertészkedj, máris megspóroltad a kondibérlet árát. Fogyassz sok friss hazai gyümölcsöt, zöldséget és mindig igyál vizet, amikor csak eszedbe jut. Felejtsd el a szükségtelen gyógyszereket, vitamintablettákat.
    Mindennap vedd észre a lehetőségeket és csinálj valami újat,tanulj valamit, akár nyelvet, akár egy új készséget.  Próbálj ki egy új receptet, menj más úton haza, vegyél részt önkéntes munkákban. Mosolyogj az emberekre! Sose halogass! Beteg vagy? Menj orvoshoz! Levelet kaptál? Válaszolj! Elintézetlen ügyed van? Intézd el! Tanulj meg nemet mondani azokra a dolgokra, amelyek nem tetszenek. Írj néhány sort naponta, vezess naplót.

    Legyen áldás lépteiden, remélem tudtam segíteni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!