Az Igazság

dobayferenc•  2012. augusztus 14. 06:47

 Hiszem ,hogy mindenkiben létezik a vágy az igazság teljessége iránt.Az emberek minden tevékenysége lényegében az igazság felé irányul. Valahonnan mindenki azt a fénysugarat várja, aminek a ragyogásában minden megvilágosodik, tisztává válik. Erről a pillanatról mindenki azt hiszi, hogy az abszolút boldogság és megnyugvás pillanata lesz, mely mindent megmagyaráz.Vajon honnan jöhet ez a fénysugár?Mindenki máshol keresi. Van,aki a pénzben, a rangban, van,aki ezeknek az ellentétében - a lemondásban, vagy épp az élvezetek hajszolásában.  Az Igazságot senki sem ismeri, csak az Igazság maga.

Feldaraboltuk az Igazságot,  nindenkinek adtunk belőle egy szeletet,  mint egy tortából. Ezért van az, hogy ha két emberi lény  között   valódi barátság születik és összeillesztik a maguk külön rész-igazságaikat  akkor boldognak érzik magukat. A boldogság a mások lényének  a magunkéhoz való kapcsolásából ered. mert igy az Igazság nagyobb szeletét  tartjuk együtt a kezünkben,

Az Igazságnak nincs neve. Az Igazság mindig itt van köztünk a szemünk előtt, a nyelvünk hegyén, csak éppen nem találjuk a megfelelő szót megnevezéséhez. Nem nagy dolog, olyan mint egy kavics vagy egy falevél. Bennünk is itt van és  kielégithetetlen vágyat ébreszt  mindannyiunkban megismerésére.

Az Igazság kegyetlen, mert nem kézenfekvő mégsem.

Hát jöjjünk minél többen össze , ismerjük meg egymás lényét és részigazságait,  ezen keresztül az Igazság  minél nagyobb teljességét mondhatjuk magunkénak. a tudás az, amire törekednünk kell, mások megismerésére és a világ megismerésére is. Az  IGAZSÁG felé ezeken át vezetnek az utak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

tzoldav2013. április 12. 15:43

egyetértek martival
én is ezt gondolom felőled
amit az igazságról írtál az elgondolkodtató és valósnak tűnik,
talán a szanszkrít filozófiai gondolatiság és a védák ismerete lenne a magja a fenti felismerésednek?

marti2012. augusztus 14. 13:16

Kedves Ferenc, mivel a figyelőd vagyok ezért örömmel vettem észre, hogy van új blogod. Olyan gondolat sort nyitottál meg, ami elég bonyolult, mert mindenkinek van saját véleménye, és a saját véleménye a saját igazsága. Annyit szeretnék még itt megjegyezni, hogy amit hiányolok az a Te hozzá szólásod a verseidnél és a bejegyzésnél is. Lehet hogy nem is akarsz kommentálni a hozzá szólásokhoz, csak azt szeretnéd hogy eljussanak alkotásaid, gondolataid azokhoz akiknek szükségük van rá. Akárhogy is van, én szeretettel olvaslak :)

Berbori22012. augusztus 14. 07:51

Szép a gondolat, de hogy ezt a dolgot igazságnak hívják-e? Hát nem tudom.
Azt meg, hogy ''Az emberek minden tevékenysége lényegében az igazság felé irányul'', kimondottan kétlem. Ez ügyben -finoman szólva'' pesszimista vagyok.
(De neked drukkolok, hogy legyen igazad.)