Ezen a héten...

dit18•  2009. augusztus 13. 00:30

Szerdán délután volt a tanfolyamvizsga. Elvileg csütörtökön lett volna megejtve, de az egyik oktatónak sürgős dolga akadt Pesten, ezért délelőtt még összeröffentünk, végigfutottunk a tételeken, utána meg vártuk a végét... Aztán jött egy fiú Egerből az írásbelire, és ő elmondta, hogy náluk a 14 emberből 5-en buktak. A többiekkel rémülten néztünk össze a nem túl kecsegtető arányok hallatán. Mondjuk, nekik az egész összetettebb volt, mert a tanf. is három hónapig tartott, meg rendes gyakorlattal is megspékelték az elméletet (nálunk csak ilyen lájtos beletekintésre volt idő).

Aztán beizzítottuk a tollainkat, és töltöttük a tesztet. Egy óránk volt rá, de gyorsan össze lehetett csapni. Aztán kijavították, és mehettünk szóbelizni. A vége felé mentem be, de viszonylag jó tételt húztam. A költségvetésről, meg annak logikai lépéseiről kellett "halandzsáznom". Csak a szó szerint hatalmas oklevél átvételekor tudtuk meg hanyast kaptunk. Én négyes érdemjeggyel zártam a tanfolyamot. Jó az!

Én mondjuk a nőkön el vagyok hűlve (tisztelet a kivételnek), de még csak tisztességesen el sem köszöntünk egymástól. Mint akiket puskából lőttek ki, szaladt mindenki a szélrózsa minden irányába... :(

Utána elmentünk Jandihoz és Lejlához Gazdálkodj okosonozni. :) Nagyon vickes volt. Sokszor a legközelebb eső bábuval léptünk (nem a sajátunkkal), vagy végül is nem tudom, milyen szisztémát követtünk a "nem a te bábud" projekt kivitelezése során. :) Amikor az én házam égett le, Laci felvetette azt az ötletet, hogy olyankor az illető megkapja a pénzt, és mindent újra kéne vásárolnia annak is, akinek van biztosítása. Mondom: ne már! :S :) De a házigazdák megvédtek Lackó "korszakalkotó" ötleteitől. :D Utána az ő házát "gyújtotta fel valaki". :P Így mi lettünk Kozmáék. :) De neki biztosítása se volt. :P

Szóval jó móka volt!

Aztán csütörtökön a Triatlon Nagyhétre mentünk Tiszaújba. Nem sütött hét ágra a nap, egy kis esőt követően, azért normalizálódott az idő (mert egyetlen ernyő jutott 8 emberre) :). Akkor volt a Quimby koncert is. Egy kicsit rohanni kellett, de szerencsésen elértük a buszt. Jól éreztük magunkat, csak egy kicsit sokat jártunk Melivel a wc-re, aminek az lett a következménye, hogy mindig ittunk valamit... ;) :S A péntek elég szörnyen macskajajosra sikerült. :S

Szombaton meg jöttünk Bőcsre szilvát szedni. Akkor is meleg volt, és ezer meg ezer szilva volt a fák alatt. :S Felszedtük, aztán nejlonra leráztuk a fákat. Az egyik ilyen rázás alkalmával, amikor Laci volt fent a fán, jól tesómra meg rám esett egy elég nagy elszáradt ág. Tesóm elég szárazon megúszta, jó engem sem vitt el a mentő, de a karomat szépen összecsikargatta. Ettünk egy csomó szilvát, aztán csodálkoztunk furcsa bélműködésünkön. :)

Utána lezuhanyoztunk, és elmentünk babalátogatóba. :) Egy nagyon édes kislányt látogattunk, akinek hatalmas fekete haja van, pedig csak 5 hónapos, és a szemei is gyönyörű szépek. "Énekelt " egy csomót, meg kacarászott, de amikor elfáradt akkor sírdogált is egy kicsit.

Tőlük jöttünk haza, majd unokatesóm kislányát köszöntöttük Boglárka napra (már az sem most volt, de a Balcsin nyaraltak). Kapott tőlünk egy Hercegnők újság előfizetést, meg egy lovacskát, gyöngyfűző készletet, meg tusfürdőt (abból is hercegnőset, ez most a sláger). Egy kicsit elapróztuk az ajándékokat, de egyszerűen nem tudjuk, mit adhatnánk, aminek van egy kis értelme is, tetszik neki, de nem 10 ezer forintnál kezdődik.

A napnak még mindig nem volt vége, mert csak ezután mentünk a Diósgyőri várba a Vigasságokra. Babgulyás volt a kaja, meg jégkrém és egy pohár sör vagy üdítő. Lovagkori zenékkel tetézték a jó hangulatot az előadók. A szemben ülő öreg néniknek mondjuk nem tetszett, de később kiderült, hogy nekik semmi sem jött be, csak nagyon elégedettek lettek, amikor kiszámolták, hogy a leves, a jégkrém és a sör mégis megérte az 1000 Ft-os beugrót. Mi Lacival utána arról beszélgettünk, hogy remélhetőleg mi nem leszünk ilyen megsavanyodott népek, ha megöregszünk. Jó, nem volt egy világra szóló nagy daj-daj, de azért nem volt rossz sem, sőt. Kecskemétről jöttek gólyalábas bábosok, persze ez a gyerekeknek szólt, de valamilyen rejtélyes oknál fogva mi is élveztük (talán az enyhe infantilizmusunk segített benne? :))). Ezt követően pedig tűzdobáló művészek szórakoztatták a kitartó közönséget. Záró akkordnak pedig görögtűzhullott alá a vár falairól úgy egy percig.

De ezzel még mindig nem ért véget a programok sora. Vasárnap Laci apukája töltötte az 56. szülinapját. Elmentünk neki ajándékot venni. Egy barackpálinkát választottunk a Corában, meg Laci még Svájcból hozott egy spéci szerelőkészletet (teleszkópos tükörből és lámpából, meg egy kis fémtálkából áll). Átjöttek keresztanyjáék, és megültük a szülinapot, ami eltartott este fél tízig.

Szóval sok minden történt! :) Már írni sem volt időm.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!