Nőkatalógus 2021 (részlet)

denton•  2021. február 23. 06:53  •  olvasva: 173

Páran talán még emlékeztek, hogy 2010 magasságában itt írogattam össze egy könyvnyi hülyeséget, ami Nőkatalógus címmel meg is jelent. Meglepő módon el is kapkodták, így természetesen kutya kötelességem a jövendő generációk irodalmi műveltsége érdekében folytatni a virtuális csajhatározót. Áldásbéka.


Fecsegő szopáta (Smokingjay)

Sokak szerint az emberiség vesztét a zombiapokalipszis fogja okozni. Még sokabbak vélekedése, hogy ez már be is következett. Az ember Fia hajlamos hinni az utóbbiaknak, mivel azok a tünetek, amelyek tetten érhetők az ember Lánya fajfenntartási céllal való keresésekor, és e típussal való találkozáskor, voltaképp tökéletesen lefedik a zombi, azaz élőhalott, cinikusabb kutatók szerint az agyhalott fogalmát.

Végy például egy darab metrót, vagy bármilyen más tömegközlekedési eszközt. Keress az utastérben kifejezéstelen tekintetet, bambasággal vegyes némaságot, esetleg némi köhécselő hörgést, ami leginkább egy olyan kezdő zombi verbális kommunikációjára hasonlít, aki nem teljesen biztos abban, hogy a füstölgő autóroncsok között vajon egy guszta agyalapi mirigyet lát-e húsz méterre, vagy csak egy élelmezéstani szempontból irreleváns biciklibelsőt. (Halkan, ám gúnnyal szóla az író: ez a típus pont most, ennek a szövegrésznek az olvasáskor veszíti el az egyébként fel sem vett fonalat.) Mármost ha ezeknek a szimptómáknak mindegyike stimmel, akkor már csak a 16 magos procit rejtő vírushordozót, azaz a kezében villogó okostelefont kell detektálni – és máris meglelted rémálmaid asszonyát.

Ne tévesszen meg bennünket az elnevezés! A fecsegő jelző kicsit sem arra utal, hogy jövendőbelink szeretne beszélgetni. A beszélgetés és a fecsegés közé amúgy sem tehető ki az egyenlőségjel. Élőszóban semmiképp sem szereti. Máshogy meg ugye nehéz, pláne nekünk, akiknek a hangképző szervei gyakorlatoztatása nem merül ki pusztán a „dik, geci, a Szofi leszopta a Márkot az osztálykircsin” vagy „osztálytalcsin” mélyirodalmi mondatkában.

Fentiekből adódik az ismerkedés követendő metodikája is. NE szólítsd meg! Hiába van tőled egy méterre baszki, egyszerűbb, ha bejelölöd ismerősnek. A kettőt – mármint hogy ott vagy tőle egy köpésnyire, és van egy új potenciális lájkolgatója – a büdös életben nem tudja összekötni.    

Netán rád ír, ha gyanakodik, hogy honnan ismered. Különösebb probléma nincs, hiszen a nagy számok törvénye alapján tuti van egy Márk nevű ismerőse (igen, pl. aki bensőséges és éteri viszonyt ápolt 4,6 percig a Szofival), így rá hivatkozva, mint haverra megnyugszik, hogy nem megbaszási célzattal vetted föl vele a kontaktot.  Sándorra vagy Jánosra semmiképp ne utalj. Maximum a nagypapáját hívták így, márpedig melegszívű logikája szerint ugyan a szerelem mindent legyőz, de érdekes módon valahogy a korkülönbséget soha.

A fecsegés nála a különböző csevegőalkalmazások mindennapi használatában merül ki. A „használat” szó, tévedés ne essék, itt majdnem a 0-24-et jelenti, és tökéletesen értelmetlen témák felvetését, azok taglalását és illusztrálását. Kaphatunk például tőle hat különböző szögből lefotózott sminkkészletet, aminek ő nagyon örül. Természetesen nekünk is illik örülni – itt jöhet egy egész darab mosolygó szmájli válaszként – függetlenül attól, hogy rendes férfiemberként esetünkben az ilyesfajta igényesség jelent 1 tekercs vécépapírt, 1 db. törülközőt, 1 db. három az egyben tusfürdőt, 1 db. megtépázott fogkefét, esetleg valami lejárt szavatosságú sportorvosi lóbalzsamot is - szélsőséges esetben. Természetszerűleg ezeket is csak TUDVA a fürdőszobában, de nem lefotózva.

Korban úgy 18-35 közé lőhetők be, amely tény azért meglehetősen lehangoló. Ugyanis 18 előtt az ember Fia büntetőjogi összefüggéseket keres - és persze aki keres, az talál is. Míg a felső határ fölött gyaníthatóan leledzik a nagybetűs Leendő otthonában egy, esetleg kettő vagy három nagyobbacskára nőtt magzat is, amely kétlábon járó vélelmek ismét néhány piti problémát vetnek föl. Tényleg semmiségek, nem kell rajtuk fennakadni… mint pótapaság kérdése, kibékülés sansza az ivadékok nemzőatyjával, avagy a nemzőatya meglepően korai halála ételmérgezés miatt és hasonló finomságok. Marad a kettő közti számtani átlag, azaz a 25 körüliek walking dead-es hada.

A fecsegő szopáták a küllemre nagyon adnak, bár ez természetesen nem jelenti azt, hogy ilyenolyan szelfikből kéne konzekvenciákat levonni. Mióta isten feltalálta a filtereket és a szűrőket, gyakorlatilag egy elgázolt tyúkból is lehet seperc alatt palvinbarbit csinálni. Úgyhogy a trendi smink, a gondosan kiszedett szemöldök, a csicsás hajzat ellenére se döbbenjünk meg az első találkozáskor, ha és amennyiben poszátánk inkább emlékeztet Jabba börtönviselt unokaöccsére, mint arra a Miss World örökös 1. helyezettre, akire az átküldött 6000 darabos fényképgaléria alapján következtettünk.

Ha már fényképek. A logikus gondolkozás itt is kiütéses vereséget szenved. Plusz tökön is rúgják. Magáról szinte bármit hajlandó elküldeni, HA azt ő készítette. Szextingelhetünk napszámba – vigyázzunk, mert e sorok írója már ejtette pl. a kurva mobilt a rúgással érintett helyre – készíthetünk szép kis almappákat szopátánk kacér képeiből, videóiból amelyeket majd úgy 80 évesen derűsen fogatlan mosollyal, ám annál szomorúbb sóhajtással nézhetünk vissza.  Ha ellenben te akarsz róla képet készíteni, az határozottan visszautasítja. Lehet nyilvános helyen és azon ritka alkalmakkor, mikor fel van öltözve, 1000 százalék, hogy bevágja a durcit. Még érdekfeszítőbb logikáról árulkodnak a nyitott száj+kinyújtott nyelv kombós képek. Nyilván tisztában vannak vele – hiszen szopáták – hogy az ember Fia az ilyen képek láttán elsőre, másodjára és harrmadjára is az orális szexre gondol, és annak is a legutolsó stádiumára, amikor is a paleoétrend részének kikiáltott ondót nemzéselkerülési szándékkal (is) jóízűen elfogyasztja a pár - optimális esetben - női egyede.  Mégis a sértődöttség látszatát kelti, ha ezt esetleg nagyon-nagyon óvatosan szóvá teszed egy mi lenne ha.. kezdetű kérdésbe öltve. A lineáris A írást hamarabb megfejtik az arra hivatottak, mint ezt a szopátaszokást.

Bűnügyi technikusi berkekben régóta ismert tény, hogy tőle a lehetetlennel határos ujjlenyomatot venni. Az okostelefon folyamatos pötyögtetése ugyanis természetes és visszavonhatatlan kopást eredményez az ujjredőkön. Márpedig ő tényleg megszakítás nélkül használja a 21. század legmocsokabb találmányát, amiben – szerintem – már csak egyetlenegy applikáció totál fölösleges: a telefon. Az ugyanis pénzbe kerül, ergó ritkán használja. Ha létezne bibliájuk, így kezdődne: „Isten megteremté az eget, hogy legyen örökkön ingyé wifi…” és úgy fejeződne be, hogy „az apokalipszis negyedik lovasa lerombola a voda utolsó bábeli tornyát.”

Telefonjának alapvetései:  facebook, messenger, twitter, tiktok, google fiók, snapchat és persze képszerkesztő rejtett galériával. Aztán kábé ennyi. Feloldani sem nagy etvasz, nyomj egy darab bécsi virslit az ujjnyomat-érzékelőhöz (hiszen az régóta nincs a tulajnak), és máris előtted a világ. Mármint az ő világa. Erre sajnos ritkán adódik alkalom, hiszen nemcsak arról van szó, hogy nem vagyunk tetűk, áh. Ő az, akinek ki nem rohadna a kezéből a készülék. Wc, zuhanyzás, vérvétel, áradás, aszteroida-becsapódás nem akadály. Alvás közben sem halkítja le. Olyan mellette pihenni, mintha egy pláza fotocellás ajtajánál hajtanánk le főnket nyugalomra. Pittyegés ötpercenként. Üzi, jelölés, bökés, lájk, bulvárhír. Info, info, info. Az életben nem magyarázod el neki, hogy az információt fel is kéne dolgozni, nem csak gyűjteni, mint cigánygyerek a csikket.

Nagy jóakarattal sem mondható észvesztően bonyolultnak a világképe. Néhány Oravecz-, Coelho-, Müller-idézet, néha becsúszik Feldmár is, macskás videók, lenyúlt önmegvalósítós szövegek televerve színes írásjelekkel (mindegyik rossz helyen persze), de önálló gondolat írásba foglalva – a világ minden kincséért sem. A normál emberi agy tekervényekkel teli, az övé egy frissen csiszolt asztallapra hajaz. Egyszerű a lelkem, mint egy kínai vak-cina használati utasítása. (Beszúr kici kar.)

A zene egy külön kategória. Valami, amiben különlegesnek hiszi magát. Tény, hogy kevesen hallgatunk mondjuk felső-kamcsatkai death metált, viszont cserébe azt se próbáld meg neki kifejteni, hogy az emberiség zenei kultúrája picit régebbi, és színesebb, mint az általa ismert elmúlt 10-20 év populáris káosza. Úgyis megint az ízlésre fog hivatkozni, amelybe belefér az eurovíziós fesztivál két egész albummal rendelkező transznemű izélénye, de mondjuk Vivaldi már nem.

Játékok. Hát na. Az Észbontók és a Valóvilág esetleges aspiránsaiként a legnagyobb kihívást olyan játékok jelentik, mint színes golyók egymáshoz való párosítása – amik jó esetben lepottyannak. Úgy hároméves korig ez a felvillanyzó érdeklődés érthető is lenne, pláne ha az ember mondjuk mongoloid idiotizmussal küzd, harmincévesen viszont már picit zsenánt. Igazából tényleg csak néhány triviális témát kell kerülnöd a kapcsi alatt: politika, gazdaság, történelem, irodalom, fizika, matek, csillagászat, filozófia, kertészet, turizmus, közlekedés, orvoslás, barkácsolás, hobbi, biológia, informatika, szociológia, művészetek, stb. Vevő viszont minden másra, úgymint pl. alternatív gyógyászat, alternatív zene, alternatív öltözködés, ööö… igazából tökmindegy, csak alternatív legyen. Meg legyen külön rajongói oldala a facebookon.

A zombisodás utolsó fázisát huncut módon érhetjük el, ha szakítani akarunk vele. Egyszerűen elvesszük tőle a mobilt. A mindennapi halálhörgés rögvest átcsap üvöltéssel díszített fizikai agresszióba. Itt már nincs morfondírozás, akkor is kitépi az agyad, ha nem kajás, és nem kompatibilis az éppen divatból követett glutén-, laktóz-, fasztudja mimemntes étrendjével. A szó szoros értelmében ott lenne a helye a Lipótmezőn a zárt osztályon – ha még létezne.

Ami nem öl meg, az megerősít. Ő ekkor megöl. És ez megerősít abban, hogy inkább kerüld el.  Nomofóbiás a madárka.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Ellabanya2021. február 24. 13:22

@denton: Denton mint nőgyűlölő?? Ahhhh, gyűlölj még, abba ne hagyd! 😂😂😂

denton2021. február 24. 07:23

Ja, aVeronika. Én és a csövem jópézé már eladtuk a reptiliánoknak, akiktől a laposföldesek lízingelik, de lehet, hogy a gyíkembereknél köt ki, mint segédfuvola-oktató.

denton2021. február 24. 07:10

@M.Elisa: Szia, a barzsamos verziót nem ismertem, de tééééényleg van. :) Köszi szépen. :)

denton2021. február 24. 07:07

@Mikijozsa: Az írást mindig kritizálhatod, semmi baj nincs belőle. Ahogy az előző hsz-ből láthatod, a szerzőt nem elegáns.Köszi, hogy itt voltál.

denton2021. február 24. 07:06

@Denjud: Ohhhh, mily csodás a reggel - mondaná extázisban egy alanyi és állítmányi költő. Nyílnak az hóvirágok, csiripelnek az PPPPPoszáták, és bátortalanul ugyan, de kisütött az napocska. Egyetértek vele, bár picit archaikus. Igaz, közben kiderült, hogy éjszaka elfeküdtem az emberi mivoltomat, node mire való a hajzselé, ugye.
Köszönöm a mélyenszántó elemzést írásomról és személyiségemről, ámbár pár pici helyesbítést azért óvva javasolnék értelmezésre. :)
Például, hogy a büdös életben nem voltam rendőr. Vagy hogy bizalmas információkat tartalmazna ez az írásom,netán személyiségi jogokat sértene. Ezeknek amúgy is az az előfeltétele, hogy konkrét adatokat tettem volna közzé, ámde sebaj. Az üres vádaskodás a bundáskenyér mellé jól csúszik.
A nőgyűlöletről pedig csak annyit, hogy kétgyermekes, KÉTLÁNYOS apukaként ez azért merész kijelentés, pláne annak fényében, hogy létezik Férfikatalógus is saját pennámból, amit a nagyérdemű egy része pontosan tud.
Úgyhogy tényleg köszönöm kedves anonim, hogy sikerült kellő humorral, kellő önkritikával szemlézgetni az írást. Vagy nem. Bocs, hogy esetleg ideget szúrtam. :D

Denjud2021. február 23. 23:22

Kezdjük ott, hogy olyan mint szopáta az én szótáramban nem szerepel.
Undorítónak tartom minden formáját az ilyen jellegű kijelentéseknek, emberi méltóságon aluli.
Akit így kezelnek nőket, abból csak egy darab lesz.
Laci nőgyűlölő. Mi sem igazolja jobban, hogy ex rendőr létére tudhatná, hogy bizalmas információkat nem adunk ki, főleg nem olyat, ami személyiségi jogokat sért. Ő megtette. Emberi mivoltát számomra elvesztette.

M.Elisa2021. február 23. 22:45

"megtépázott fogkefe" :D :D :D

De bocsánat, a lóbalzsamot nem jól mondtad. Az helyesen: "lóbarzsam" :P

M.Elisa2021. február 23. 22:44

Miért lenne sértő? Nem minden nő ilyen, viszont az ilyen fajta nőnek megvan a férfi megfelelője is.

Denjud2021. február 23. 18:09

Húzd csak be Veronikát a csőbe.
Hajrá!

Mikijozsa2021. február 23. 11:53

az emberiség vesztét rendőrmaffia fogja okozni, mert brutálisan megtorolja a szólásszabadságot fasisztóid módszerekkel - lám én is - ha most ez írás elen szólnék, akkor a vélemény nnyíilvánításod ellen emelnék szót, ami már negyon nemhelyes

Denjud2021. február 23. 10:08

Sértő.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom