2018. június 13.

denton•  2018. június 13. 14:45


- Antal, Hüvelypétíz és Antológia napja van

 

Hírességek, akik ezzel a névvel büszkélkedtek:

Pegazusch Antológia, nyírböcsönyei kandeláberfaragó, a honi mormotatenyésztés joggal elfeledett úttörője és kisdobosa. Recskay Margit néven látta meg a napvilágot, művésznevét a magyar történelem legnagyobb tévedésének és egy rosszul sikerült arcplasztikának köszönheti. 1923-ban, miután orrára pottyant egy ólombéléses gázrezsó, és a szegedi sebészeten olyan lófejet sikerült ráalkotnia az orvosi teamnek, hogy Lipicáról megindultak a fedezőmének Röszke felé, a hiúságától és antropomorf jellegeitől megfosztott hölgy költészeti versenyt kezdeményezett „TE Várvédj!” jeligével. A kiírás országszerte óriási versdömpinget eredményezett, mivel R.M. közjegyzői nyilatkozatban vállalta, hogy minden férfiszerző részt vehet benne egy pásztorfélóra erejéig, aki legalább egy hazafias epigrammát ír. A „benne” az apróbetűs rész szerint magát a hölgyet jelentette. A kezdeményezés végül kudarcot vallott, mert hamar kiderült, hogy a „TE” viszont Tiszaeszlárt takarja, azaz a kiíró simán összekeverte a vérvádat a várvédővel.

 

 -  Ma van az ekcémás brit szerzők, avagy a Viszketek vagy amit vakartok világnapja


-  50 éve került elő a prágai dóm katakombáiból az 1848-49-es szabadságharc eredményesen bujkáló cseh drabantezredének utolsó leszármazottja, Milos Jerevka önjelölt dísznövénykertész, aki csalódottan tapasztalta, hogy a Habsburgok eltűntek a történelem süllyesztőjében. Bánatában beállt sorkatonának, majd másnap szörnyen hősi halált halt, amikor egy magyar T-34-est pitypanggal próbált megállítani.

- 249 évvel ezelőtt született majdnem Ludwig van Beethoven. Félreértésből lett zeneszerző, mikoris megtudta, hogy nagypapája basszista volt. A hálás utókor szerencséjére csak a hetedik szimfónia, a negyedik zongoraverseny és a Fél-fidelio után világosította föl seggrészegen Salieri, hogy a basszista hivatása kicsit sem egyenlő a kuplerájtulajéval.

- 46 éve robbant ki a Watergate botrány az Egyesült Államokban. Nixon bukására a közhiedelemmel ellentétben nem az elhíresült betörésről előkerült telefonbeszélgetés tette fel a pontot, hanem id. Monica Lewinsky kardnyelő és republikánus beszédíró. A később tradíciót teremtő család idősb tagja elnöki mélytorkozás közben véletlenül lenyelte a Demokrata Párt teljes 1973-as programjának kefelevonatát A3-as pauszon, egy kubai szivardobozt és egy ritka ronda rokokó íróasztalt.

 

A nap idézete: „A szükség törvényt bontat majd velünk.” Táncsics Mihály útban a Nemzeti Színház felé, amikor elkapta a cifrakaksi, de akárcsak ma, sehol nem volt egy nyilvános wc.

 

Nemzetközi hírek:


-      Kim Dzsong Un ma megfenyegette a Jupitert az állami televízióban, arra való hivatkozással, hogy márpedig Észak-Koreánál sehol sem lehet erősebb a gravitáció.

-     Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint csipcsup gond a közelgő afrikai migráció, és a nyugati fogyasztói társadalom nem is dekandens. Filippo Grandi a nyilatkozat után elvonult 6000 hektáros milánói birtokára transznemű nigériai szeretőjével és tizenhét gyermekükkel a szokásos évi Gpont hetek orgiájára.

-    Katalónia mégsem kér autonómiát. Spanyol forrásaink szerint a Barca egy nyamvadt eurócent támogatást sem kapna a jövőben, az állami forrásokat átcsoportosítanák az Ateltico és a Real Madridnak. A katalán kormány Hűbazmeg jóvanna… címmel proklamálta az autonómia visszavonását.

 

Napi hírek Magyarországról:


-          Újraindul a növekvő munkaerőhiány miatt a tradicionális magyar plutóniumbányászat. A Magyar Közlönyben tájvédelmi körzetté nyilvánított területeken a mecseki és a pilisi bányamérnökség tekintélyes, mintegy 600,-Ft/óra bruttó fizetést, életpálya- és/vagy kisvasútmodellt kínál a leendő 2000 fiatal vájárnak. A határozott idejű, egy éves szerződés lejárta után garantált 2,6 százalékkal emelt özvegyi nyugdíjat kapnak a házastársak, bónuszként pedig az árváknak kínálnak ingyenes belépést a 2019-es csíksomlyói búcsúra és egy rozsnyói autópályaszakasz-felszentelésre.

-              Robiról, a nőstény barnamedvéről végleg kiderült, hogy szökött cirkuszi állat. A szegedi vadaspark egyik gondozója véletlenül nyitva hagyta a ketrecet, mire az ország brumija ellopta annak Csepel biciklijét, és a Kresz szabályait betartva Somoskőújfalu felé vette az irányt. A drónok még Füzesabonyban észlelték sajtos-tejfölös lángost kovászos uborkával enni a piacon, majd a felhőszakadás miatt lezuhantak az M3-as toi-toi-ánál a 130-as kilométerkőnél.

-              Autentikus romkocsmát avattak föl preferált nemzetiségek tegnap Mátészalkán. Ifj Lakatos Dídzsébárány és testvérei, Gáspár, Menyhért és Boldizsár épp az aktuális Edda-slágert hallgatták (Szülj még egy purdét, tesa), amikor összevesztek azon, ki nem fizetett még egy kör kevertet a gyermekvédelmiből. A Netovább vendéglő sallakká amortizált falai(?) között másnap öt NGO szervezet szervezett évadnyitó bulit – a kerítésszaggató szépen fogyott.

 

POET-hírek:


-          Miután több moderátorunk is eret vágott magán, az Erotika kategória ezután a Kehely kategóriacímet fogja viselni. Tisztelettel jelentjük: tudomásul vettük a többség akaratát, és maradéktalanul elhisszük, hogy több lírai szinonima nem létezik arra a szerencsétlen puncira.

-          Hölgytagjaink részére meghirdetjük a poet eddigi legfogósabb pályázatát. A műveket E/1-ben várjuk, és nem írhatja a pályázó, hogy az nem róla szól, amikor de. Nem tartalmazhat a vers színeket, illatokat, youtube-linket, valamint az allegória és a metafora is tiltott a költői eszköztárból. A verseket kapdbedenton@gmail.com címre várjuk.

-          Augusztustól újra elindítjuk a kiemelést a Főoldalon. A sznobmodern spórolás (ld. pénzügyi intelligencia) jegyében a verseket a vezető moderátorok narancssárga filccel fogják besatírozni mindenki gépén/tabletjén/telóján. A bejutást lakásaikba kérjük biztosítsák. Kávét, sört, röpkeszexet a helyszíni munka idején elfogadunk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

denton2018. június 17. 19:44

@Rozella: Ki nem? Mindenki a maci(k)nak szurkol :) Azon töprengtem, hogy az exponencialitás elve alapján, ha egy medvéhez egy hét kellett (fél medvéhez fél hét), akkor a mostani anya-bocs kombó tuti simán kitart július közepéig.

Persze csak ha bevetik a Grippeneket, és a TEK is rámozdul.

Rozella2018. június 17. 16:11

OK! :) már elküldtem a megadott szavas dentonra:) de visszajött egy ordenáré szöveggel, majd egy perc múlva kisatírozta magát narancssárga filccel... most nem tom, írjak-e libajelentést? na pápá, gágá... /amúgy én a medvékkel vagyok/ :)

denton2018. június 17. 15:19

@Mamamaci40: Szia Brummanyó :)

@WhiteWolf: De kiszúrtad a velejét :D A sorrend mindegy, mondjuk előtte egy kávé, utána egy sör.:)

@Holdontul: Uhhh.... sok lesz a vas. Bár asszem, addig nincs gond, amíg el nem kezded keresgélni Sarah Connort. :)

Holdontul2018. június 16. 21:34

Majdnem plusz két stent lett:D

WhiteWolf2018. június 15. 07:55

Na, ma jól indul a napom, hogy ezt olvastam. :)
A sorrend ez legyen?
"Kávét, sört, röpke...xet..." (nem engedte kiírni a cenzúrácska...:)))
:DDDDD

Mamamaci402018. június 15. 06:14

a jól ismert régi stílus, üdv újra itt! Brumm

denton2018. június 15. 06:08

@libera: vice versa

libera2018. június 14. 18:57

hiányoztál

denton2018. június 14. 15:11

@BakosErika: A következő már a Kéktúra útvonalon jön. Sajnáltam.... szerencsétlen lecaplat 400 kilométert, erre vissza akarják majd vinni, ahonnan indult. Hüpp.

@Krisztinka: :)

@filippa: örvendés, Beus. :)

filippa2018. június 14. 06:04

a poet hírek a legjobb :)

Krisztinka2018. június 13. 21:00

:D

BakosErika2018. június 13. 19:38

Nem, Sándorfalván - előtte Dócon is járt. :)

denton2018. június 13. 19:35

@Pera76: A sértődéssel nem törődnék, a következményeivel van gond :D Néha majd be-betévedek, pár firkálással.:)

@BakosErika: Fognak érkezni a zírások. Néhanap.:) Tuuudom, ott is lett leszedálva az öreg bundás, nem? :)

BakosErika2018. június 13. 18:34

Perával mindennel egyetértve én is hiányolom a napi jelentéseket. :)
A brumi nálunk is járt, itt hagyta a talpa nyomát az erdőben.

Pera762018. június 13. 16:11

És miért törődsz avval, ha vki besértődik vmiért. Az az illető butasága. Aki még azon a szinten van, hogy magára veszi a dolgokat, amik nem is az övéi, hát hadd cipelje, ha annyi az esze.
Jó lett. Hiányzottak a napi jelentések.

denton2018. június 13. 15:40

@Paula.S.Tizzis: Kösziii :) És megoldjuk ám, szépszemű :)

denton2018. június 13. 15:29

@celtichun: Menitenksz. Válaszolódott. :)

celtichun2018. június 13. 15:27

@denton: írtam sömöst

denton2018. június 13. 15:25

@celtichun: Megoldom, köszi szépen. Viszont jó lenne dumálni egyet, úgyhogy majd rád írok.:)

Paula.S.Tizzis2018. június 13. 15:24

@denton: Aha, nagyon :-) Jobbulást édesapádnak!

celtichun2018. június 13. 15:23

@denton: sajnálom testvér:-( ha valamiben tudok segíteni, csak írj. a számom a régi.

denton2018. június 13. 15:22

Köcsög billentyűzet...

denton2018. június 13. 15:21

@celtichun: Nem tudok menni, tetsvér. Édesapám ramatyul van, ápolgatás van.

celtichun2018. június 13. 15:17

@denton: bármikor jöhetsz.. az ajtóm nyitva. egyedül élek, és egyedül bérelek házat mert nyertem mostanában sokat. igaz néha viiszamegy nem is kevés, de ez egy ilyen szakma. nem azért vagyok durci ma... megjött;-)

denton2018. június 13. 15:14

@celtichun: Megint buktál, mi, durcimorci... nemhogy söröznénk egyet. Tegnap találtam meg a legutsó egri fotót. Sóhajtottam. Bár lehet, hogy büfi volt.

@Paula.S.Tizzis: Hanganyagban? Hiányzik a Zorgánumom?:)

Paula.S.Tizzis2018. június 13. 14:51

Annyira lökött vagy, hogy fáj... szinte hallom, amint Maksa felolvassa a hírekben. Egyébként bírnám hanganyagban is. :-)

celtichun2018. június 13. 14:51

már veheted is le, én már be is sértődtem

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom