hírcsárda

denton•  2018. június 20. 19:44

2018. június 19.

 - Gyárfás, Blatánfás, és Dáthás napja van


Hírességek, akik ezzel a névvel büszkélkedtek:

Dáthás Szent Valér, XV. századi kikeresztelkedett jeruzsálemi mandolinművész, a sarutlan karmeliták mindezidáig egyetlen férfi priorissája. Hivatását olyannyira komolyan vette, hogy télvíz idején is mezítláb járt a lappföldi gyárf… nyárfásokban, és mandolján (sic!) a Hava Nagila egy korakeresztény remixét játszva végezte szent apostoli feladatát a vad s pogány rénszarvasok megtérítése során. Mindamellett a grammatika neves tudományát is öregbítette, mivel a latin rendhagyó ragozást emigyen  tanította pl. néhány értelmesebb narválnak: „Te min játszol? Mandolin. Ő hová megy? Cintányér.” Folyamatosan influenzával küszködött, pályafutásának végét egy temetés pecsételte meg. Mikkamakka, Turku alpüspökének szertartásán kitüsszentette a nagy zöld ászt Ézsaiás 43:10-re, valamint az egyházfi teljes – ámde addig gondosan titkolt - rokonságára.


 -  Ma van a laktózmentes tej és a gluténmentes kenyér, azaz a poshadt víz és hungarocell-reggelik világnapja


Évfordulók:

- 111 éve született meg a magyar festészet azon kuriózuma, amelyet Csontváry háromszor festett át. Az eredetileg „Székrekedéses dinoszaurusz” c. félkész alkotásra a festő egy átmulatott éjszaka után rápingálta Winettounak, anyai nagymamája gúnárjának nyakát és fejét, majd III. fokú nimfomániában szenvedő viceházmestere unszolására az egész hóbelevancot fallikus szimbólummá alakítva ráfogta, hogy az igazából egy fa. https://www.alkotasutca.hu/csontvary-kosztka-tivadar-maganyos-cedrus

- 7600 évvel ezelőtt született meg az első hóból készült relief a mai Alaszka területén. Ingu Daaa, az eszkimó nyerte meg azon esztendőben az Angyalkahugyozás 4. Országos versenyét, miután ötven liter erjesztett juharsör elfogyasztását követően gyakorlatilag szárnyformára körbebrunyálta a Bering-szorost.


A nap idézete: „Az asszony ingatag.” Kőmíves Kelemen megállapítása az északi fal éves statikai vizsgálata után.

 

Nemzetközi hírek:

-      Jenny Smith, kansasi alfodrászsegéd, Hollywood egy kevésbé ismert segédproducerének bérmakeresztlánya megnyerte a Los Angeseles-i bíróságon lefolytatott polgári pert Morgan Freeman ellen. A metoo-mozgalom által is támogatott procedúra azért indult, mert 1994-ben a hölgy fültanúja volt a tévé előtt, amint a színészóriás rendelt egy hot-dogot, s amivel hétszentség, hogy orális szexre utalt Miss Smith felé. A színészt 200 millió dollár megfizetésére illetve arra kötelezték, hogy két éven keresztül cicás képeket posztoljon magáról a Snapchaten.

-     Japán csaknem az éves GDP-jének négyötödét fordította az elmúlt három évben a brazíliai őserdők megmentésére újratelepítési kivitelezéssel. Tokióban a kormány távozását követelik tüntetők, miután kiderült, hogy a 600 ezer Amazonas mellé telepített bonszait keddre virradóra letaposta egy vemhes kajmán.

 

Napi hírek Magyarországról:


-          A KSH közlése szerint 100 %-kal csökkent a közfoglalkoztatási a Veszprém megyei Bondaszőlősön. A szenzációt némileg tompítja, hogy a település egyszem közmunkása táppénzre ment hascsikarással, s amelyet a kormányhivatalok nem tartanak számon, mint munkaviszonyt.

-              54 medvejelmezes szír férfit tartóztattak ma föl Ásotthalmon. A vad BRUMM-BRUMM ordítozással közeledő csapat viselkedésében az tűnt gyanúsnak a határőrizetet ellátó készenléti rendőröknek, hogy a medvék 12.00 kor megálltak, és Mekka felé fordulva elmondták az imát.

 

POET-hírek:


-          Jövő héttől meghirdetjük a „Legsértődékenyebb tag” versenyt. Az indulási feltételekhez elegendő a már meglévő regisztráció, a verseny folyamatos, jutalomként pedig a szerkesztőség felajánl minden páros hét hétfőjére az éppen nyertes szerzőnek egy duzzogó félórát a kiskunmajsai Csula Kft. által üzemeltetett köpőcsésze gyár meójánál.

-          Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nem lesz Politika kategória a Poeton. Felkérjük tagjainkat, hogy az erre a célra rendszeresített, társoldalunk, a Teanyád.hu üzenetküldési opcióját alkalmazzák cigányozós-zsidózós-fasisztázós-bolsizós-mélymagyarozós derűs diskurzusaik elindítására.

-          micacica1999 tagunkat ezúton értesítjük, hogy a várakozási idő meggyorsításához még egyszer ne küldje el eddigi nőgyógyászati leleteit és TB-kártáját, mert nagyon megijedtünk az egyik 3D-s élethű nagyajak felvételtől. Nem tudjuk továbbá elfogadni hangos verseit sem, és nemcsak azért, mert úgy dadog, hogy negyven órába telt a Huszt c, mű meghallgatása, hanem mert orgánuma leginkább egy körfűrészhez hasonlítható, ami éppen hatvanas szöget fogott.

denton•  2018. június 13. 14:45

2018. június 13.


- Antal, Hüvelypétíz és Antológia napja van

 

Hírességek, akik ezzel a névvel büszkélkedtek:

Pegazusch Antológia, nyírböcsönyei kandeláberfaragó, a honi mormotatenyésztés joggal elfeledett úttörője és kisdobosa. Recskay Margit néven látta meg a napvilágot, művésznevét a magyar történelem legnagyobb tévedésének és egy rosszul sikerült arcplasztikának köszönheti. 1923-ban, miután orrára pottyant egy ólombéléses gázrezsó, és a szegedi sebészeten olyan lófejet sikerült ráalkotnia az orvosi teamnek, hogy Lipicáról megindultak a fedezőmének Röszke felé, a hiúságától és antropomorf jellegeitől megfosztott hölgy költészeti versenyt kezdeményezett „TE Várvédj!” jeligével. A kiírás országszerte óriási versdömpinget eredményezett, mivel R.M. közjegyzői nyilatkozatban vállalta, hogy minden férfiszerző részt vehet benne egy pásztorfélóra erejéig, aki legalább egy hazafias epigrammát ír. A „benne” az apróbetűs rész szerint magát a hölgyet jelentette. A kezdeményezés végül kudarcot vallott, mert hamar kiderült, hogy a „TE” viszont Tiszaeszlárt takarja, azaz a kiíró simán összekeverte a vérvádat a várvédővel.

 

 -  Ma van az ekcémás brit szerzők, avagy a Viszketek vagy amit vakartok világnapja


-  50 éve került elő a prágai dóm katakombáiból az 1848-49-es szabadságharc eredményesen bujkáló cseh drabantezredének utolsó leszármazottja, Milos Jerevka önjelölt dísznövénykertész, aki csalódottan tapasztalta, hogy a Habsburgok eltűntek a történelem süllyesztőjében. Bánatában beállt sorkatonának, majd másnap szörnyen hősi halált halt, amikor egy magyar T-34-est pitypanggal próbált megállítani.

- 249 évvel ezelőtt született majdnem Ludwig van Beethoven. Félreértésből lett zeneszerző, mikoris megtudta, hogy nagypapája basszista volt. A hálás utókor szerencséjére csak a hetedik szimfónia, a negyedik zongoraverseny és a Fél-fidelio után világosította föl seggrészegen Salieri, hogy a basszista hivatása kicsit sem egyenlő a kuplerájtulajéval.

- 46 éve robbant ki a Watergate botrány az Egyesült Államokban. Nixon bukására a közhiedelemmel ellentétben nem az elhíresült betörésről előkerült telefonbeszélgetés tette fel a pontot, hanem id. Monica Lewinsky kardnyelő és republikánus beszédíró. A később tradíciót teremtő család idősb tagja elnöki mélytorkozás közben véletlenül lenyelte a Demokrata Párt teljes 1973-as programjának kefelevonatát A3-as pauszon, egy kubai szivardobozt és egy ritka ronda rokokó íróasztalt.

 

A nap idézete: „A szükség törvényt bontat majd velünk.” Táncsics Mihály útban a Nemzeti Színház felé, amikor elkapta a cifrakaksi, de akárcsak ma, sehol nem volt egy nyilvános wc.

 

Nemzetközi hírek:


-      Kim Dzsong Un ma megfenyegette a Jupitert az állami televízióban, arra való hivatkozással, hogy márpedig Észak-Koreánál sehol sem lehet erősebb a gravitáció.

-     Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint csipcsup gond a közelgő afrikai migráció, és a nyugati fogyasztói társadalom nem is dekandens. Filippo Grandi a nyilatkozat után elvonult 6000 hektáros milánói birtokára transznemű nigériai szeretőjével és tizenhét gyermekükkel a szokásos évi Gpont hetek orgiájára.

-    Katalónia mégsem kér autonómiát. Spanyol forrásaink szerint a Barca egy nyamvadt eurócent támogatást sem kapna a jövőben, az állami forrásokat átcsoportosítanák az Ateltico és a Real Madridnak. A katalán kormány Hűbazmeg jóvanna… címmel proklamálta az autonómia visszavonását.

 

Napi hírek Magyarországról:


-          Újraindul a növekvő munkaerőhiány miatt a tradicionális magyar plutóniumbányászat. A Magyar Közlönyben tájvédelmi körzetté nyilvánított területeken a mecseki és a pilisi bányamérnökség tekintélyes, mintegy 600,-Ft/óra bruttó fizetést, életpálya- és/vagy kisvasútmodellt kínál a leendő 2000 fiatal vájárnak. A határozott idejű, egy éves szerződés lejárta után garantált 2,6 százalékkal emelt özvegyi nyugdíjat kapnak a házastársak, bónuszként pedig az árváknak kínálnak ingyenes belépést a 2019-es csíksomlyói búcsúra és egy rozsnyói autópályaszakasz-felszentelésre.

-              Robiról, a nőstény barnamedvéről végleg kiderült, hogy szökött cirkuszi állat. A szegedi vadaspark egyik gondozója véletlenül nyitva hagyta a ketrecet, mire az ország brumija ellopta annak Csepel biciklijét, és a Kresz szabályait betartva Somoskőújfalu felé vette az irányt. A drónok még Füzesabonyban észlelték sajtos-tejfölös lángost kovászos uborkával enni a piacon, majd a felhőszakadás miatt lezuhantak az M3-as toi-toi-ánál a 130-as kilométerkőnél.

-              Autentikus romkocsmát avattak föl preferált nemzetiségek tegnap Mátészalkán. Ifj Lakatos Dídzsébárány és testvérei, Gáspár, Menyhért és Boldizsár épp az aktuális Edda-slágert hallgatták (Szülj még egy purdét, tesa), amikor összevesztek azon, ki nem fizetett még egy kör kevertet a gyermekvédelmiből. A Netovább vendéglő sallakká amortizált falai(?) között másnap öt NGO szervezet szervezett évadnyitó bulit – a kerítésszaggató szépen fogyott.

 

POET-hírek:


-          Miután több moderátorunk is eret vágott magán, az Erotika kategória ezután a Kehely kategóriacímet fogja viselni. Tisztelettel jelentjük: tudomásul vettük a többség akaratát, és maradéktalanul elhisszük, hogy több lírai szinonima nem létezik arra a szerencsétlen puncira.

-          Hölgytagjaink részére meghirdetjük a poet eddigi legfogósabb pályázatát. A műveket E/1-ben várjuk, és nem írhatja a pályázó, hogy az nem róla szól, amikor de. Nem tartalmazhat a vers színeket, illatokat, youtube-linket, valamint az allegória és a metafora is tiltott a költői eszköztárból. A verseket kapdbedenton@gmail.com címre várjuk.

-          Augusztustól újra elindítjuk a kiemelést a Főoldalon. A sznobmodern spórolás (ld. pénzügyi intelligencia) jegyében a verseket a vezető moderátorok narancssárga filccel fogják besatírozni mindenki gépén/tabletjén/telóján. A bejutást lakásaikba kérjük biztosítsák. Kávét, sört, röpkeszexet a helyszíni munka idején elfogadunk.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom