A csokinyúl színre lép

Denn•  2019. szeptember 18. 11:24

  •  

      - Pfú de meleg van, mindjárt elolvadok - mondta a Csokinyúl annak ellenére, hogy látszólag csak egy mozdulatlan csokoládéfigura volt, mint a társai a nagyvilágban.

      - Hé, ezt meg ki mondta? - kapta fel a fejét Kathy, szüneteltetve a pillangók „életre keltését”.. Körbenézve senkit sem látott,akinek melege lett volna, sőt még olyat sem, aki egyáltalán egy árva szót is szólhatna hozzá.

      - Na mégis ki? Hármat találhatsz. - durcázott be a nyuszi, mivel senki sem jár örömtáncot attól,ha levegőnek nézik. - Te tettél ki pár percre az ablakba, talán elfelejtetted? Akkor még nem, de most már egy napsugár ezerrel pásztázza a testemet.

      - De furi. - nézte Kathy csodálkozó szemekkel a nyuszit. - Hallom a fejemben, amit mondasz, pedig tudom, hogy te nem beszélhetsz.

      - Mégis ki tiltaná meg? Ami pedig a beszédet illeti, telepátiának hívják, bár gondolom nem ismered ezt a kifejezést.

      - A televíziót ismerek, pátiát nem. Hasonló a kettő?

      - Hagyjuk.” legyintett a nyuszi, de persze csak gondolatban. „Arról beszéljünk leveszel e az ablakból vagy sem?”

    • Majd igen, de három pillangó még nagyon szomorú, mert nincsenek kifestve, mint a többiek. Tudod fekete-fehéren képtelenek megmozdítani a szárnyikat, de például a mostanit alig,hogy elkezdtem színezni, máris megrezdült a szárnya.”

      Értem, de nem zavar, hogy közben átmegyek alakváltóba,mert szétfolyok itt a napon?”

      Kicsit zavar, ám a pillangók fontosabbak most számomra. Várj a sorodra légyszi.”

  • - Mindjárt kész az utolsó pillangó is. - jegyezte meg Kathy serényen ügyködve.

    Zseniális!” vágta rá a Csokinyúl. - Ők életre kelnek, én meg szétfolyva nem leszek többé önmagam. Kérlek szépen vegyél le az ablakból. A pillangó biztos tud várni egy percet.

    - Na jól van, de csak mert ilyen kedvesen kértél – hagyta abba a színezést Kathy. - Mindjárt jövök, és teljesen életre keltelek. - ígérte a pillangónak, mely válaszul, mintha megmozdította volna bal szárnyát. Sőt, tán nem is csak mintha, hiszen a kislány értette üzenetét.

    - Jó, jó sietek vissza, csak segítenem kell előbb a nyuszin.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2019. december 22. 14:37

Most nem lenne melege:)